Д-р Миндов: Много хора със симптоми дават отрицателни проби

Личните лекари все още не изписват безплатни COVID лекарства
2 ное 2021 10:08, Ния Христова
48
Д-р Миндов: Много хора със симптоми дават отрицателни проби
Снимка: БГНЕС
"Доста от пробите на симптомни хора, които назначих вчера, са отрицателни, не мога да разбера какво се случва. При други вируси обаче симптомите отшумяват след 1-2 дни, а тук протрахират и към третия ден, дори и при първи отрицателен тест, тогава излизат положителни тестове". 
 
Това каза пред bTV д-р Георги Миндов, председател на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари. 
 
Той добави, че важното в момента е да не се допуска препълването на болниците. 
 
Д-р Миндов допълни, че към днешна дата личнит елекари не изписват безплатни лекарства за COVID-19 и отбеляза, че днес трябва да се проведе среща по темата с НЗОК.
 
"Това обаче не са лекарства за лечение на COVID-19, а лекарства за лечение на усложненията на COVID-19. За лек и умерен коронавирус нито един от тези медикаменти не може да се използва", обясни той.
 
Д-р Миндов коментира и казуса със споровете между БЛС и НЗОК и призивите за оставка на управителя на Здравната каса д-р Петко Салчев.
 
"Трябва да се види колко са неусвоените пари по бюджет - около 240 млн. лева по първоначални данни и да се изработи методика при кого да отидат. Идеята е справедливо да бъдат разпределени тези средства на база извършен труд", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай ся какво става. Значи имат симптоми на настинка и грип. Тестовете за КОВИД 19 са отицателни. Вариантите са 2. 1. Тестовете са калпави.2. НЯМАТ КОВИД МОЙ ЧОВЕК. Имат настинка или грип. Това от миналата година все питат хората. Какво стана с Грипа? Всяка година имахме по 9-12 хиляди умрели от грип. За миналата година 0. От Ковид за 2г са 25 000.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипът е бил изяден и вече не съществува. Сега всичко е Ковид. Аз като се сетя как преди измислиците им повече от половината колеги хващага грип през зимата - сега всичко това ако го пишат на измисления си вирус ще изкарат няколко милиона болни!
40
1
 
5
 
! Отговори
Този преди 2 години
за какви вируси и тестове говори!!!!! Още ли не е разбрал истината за постанавката "К19"..
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЗОК от поне 1 седмица обсъждат тоя в-с с безплатните лекарства, отпускани от личните лекари.... Ама те, ако спят - очакват, че и вируса ли спи, бре?!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли? Ама то вероятно и някои други вируси и заболявания съществуват под слънцето! Вие това едва сега ли го разбрахте? Ми не са само съчинените ви ковидни истории.
37
1
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До СтандартДофторят, ку ми бръкне така, че му оповръщам кабинетят;)))
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде отиде грипът? Миналата година имаше тестове и за грип, когато някой се окажеше с няколко отрицателни за ковид теста! Сега защо няма?
35
2
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Алп биката Сомор-Улят почва ви финтира и тестовет, не само факсините. Нещо става дофторе, еми тва става;))) Гаври ва;)))
34
1
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Другарят Миндилов защо не каза кой е производителят на антигенните тестове?
33
2
 
14
 
! Отговори
PCR, батка преди 2 години
Още преди 25 години д-р Кари Мълис, създателят на този тест, е натъртил изрично, че тестът не е предназначен за поставяне на точна диагноза на каквато и да била инфекциозна болест. Така че кой е болен от Ковид-19 и кой не е си остава въпрос на глобалния "дневен ред", а не чисто медицински проблем. Пишете там според нарежданията отгоре и не се чудете излишно. Колкото трябва, толкова ще са болните.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало докторе случайно за грип чувал ли си? Тествай ги за грип.Аз кой не разбира от медицина ли да ти давам съвет. И после като ви кажат че не разбирате и за нищо не ставате се сърдите.Даже аптекарите повече разбират от вас. Адски малко са лекарите специалисти и чист късмет е да попаднеш на такива. 90% от лекарите халхабер си нямат от медицина.И не веднъж съм чувал приказката Ако не ти мине ела пак.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже, че повечето имаме имунитет към ковид и сега вече може да се разболяваме и от обикновен грип?
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедето донесе вирус от градината, два дни преди това си правих тест-отрицателен, на него му правиха тест-отрицателен, изследваха го-вирус със сигурност (то има и други не само ковид). Отивам при джипито да за болничен два дни да го гледам и да ми изпише нещо за възпаления от вируса синузит, казвам му, че сме с отризателни тестове и той ми вика-направи си пак?! Защо, всеки ден ли да си правя и до кога, до положителен резултат ли?! Луда работа ей!
29
1
 
19
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Докторе...ами тестовете ви не стават бе,докторе!Както и от ваксините ви.нищо не става!
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда са очаквали, че хората ще се втурнат да се ваксинират и са приготвили отрицателни тестове за този етап, за да покажат, че сертификатът работи. После са изпуснали тестовете без да дочакат покачване на ваксинацията. Ама нищо, ще замажат положението някак. И без това ваксърите се връзват на всичко.
27
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОКТОР МИНДИЛОВ: АКО НЕ ГОВОРЯ, ЧЕ РАДЕВ НЕ Е ВИНОВЕН И, ЧЕ НЕ ИЗПИСВАНЕ ОТ БЕЗПЛАТНИТЕ МУ АНТИБИОТИЦИ ЩЕ МЕ УВОЛНИ ИНАЧЕ СЪМ СИ ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР С ЛЪЖИТЕ МИ!
26
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
90% ОТ ЛИЧНИТЕ ИЗПИСВАТ БЕЗПЛАТНИТЕ АНТИБИОТИЦИ НА РАДЕВ ! НО ДОКТОР МИНДИЛОВ КАЗВА, ЧЕ НЕ БИЛИ! ТАКИВА КАТО ТОЯ СА ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР И СИ ГО ЗНАЯТ!
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента явно са пуснали отрицателните тестове.
24
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиете, пушите, шмъркате, бодете се, мушкате или ви го мушкат познати и не толкова познати. Ама ви страх от ваксината да не ви причини нещо дето е от 2004-та и са ваксинирани милиарди. Е, това не мога да го рабера?
23
3
 
15
 
! Отговори
до ваксърите преди 2 години
Добре дошли в заведение "От Деветия кладенец". Заповядайте да си гребнете малко от специалитета ни- студена водица.