Кои хора не се заразяват с коронавирус или го карат леко?

Хора с определени гени имат повишена защита
45
Кои хора не се заразяват с коронавирус или го карат леко?
Снимка: БГНЕС

Хора с определени гени и особености в кръвната картина не се заразяват с коронавирус, установиха руски учени, водени от директора на Изследователския институт по епидемиология и микробиология Пастьор в Русия акад. Арег Тотолян. Той е и член на Руската академия на науките.

Те установяват, че хората с високо ниво на интерферон-алфа, с високо съдържание на лимфоцити в кръвта, както и носители на някои генетични маркери, имат повишена защита срещу коронавируса.

По този начин високото ниво на интерферон-алфа, молекула, която се синтезира от клетките на имунната система и има пряк антивирусен ефект, намалява риска от инфекция на локално ниво. Доброто ниво на лимфоцитите показва, че човек е по-малко вероятно да се зарази, но дори и да се зарази, вероятно ще прекара инфекцията много леко.

Още по темата
Сред гените, кодиращи имунния отговор на човека, учените са идентифицирали и два защитни алела (различни форми на един и същи ген - бел. ред.) и един предразполагащ към заболяване.

По-рано група учени, водени от Фьодор Кондрашов от Института за наука и технологии на Австрия, установиха, че новите варианти на коронавируса са започнали да се разпространяват след премахването на ограниченията в много страни.

Изграден от тях епидемиологичен модел установява, че рискът от мутации зависи от два фактора: дела на ваксинираното население и общия брой заразени. В резултат на изследването учените стигат до заключението, че по-голямата част от населението в света (поне 60%) трябва да бъде ваксинирано./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Вова преди 1 година
Това да ли ще се разболея от Ковид го решавам аз.
39
3
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Не се притеснявайте "ВАКСИНИТЕ" ще се справят с тия дето имат силен имунитет. Само трябва да се сплашат и принудят "ДОБРОВОЛНО", по всички "ДЕМОКРАТИЧНИ" правила да се ваксинират. Глупостта е право на всеки.
38
9
 
8
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
На който му е малко пипето, да се "ваксинира". Аз съм здрав и не мисля да боледувам/се "ваксинирам"! Разберете, че това не са ваксини, бе хора! След време ще разберете, че тия инжекции причиняват стерилитет!
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почти всички
36
2
 
5
 
! Отговори
мнение преди 2 години
До сега съм ползвала два руски продукта- серията 911 и имунофан- ампули. Изключително съм доволна от ефекта им. Няма да се ваксинирам на този етап- 0 пол. кр. група, онкозаболяване, като в момента съм с 20.8 лимфоцити /20-40/, тъй като след лъче и химиотерапиите бяха паднали до 12. Слава на Бога много близки прекараха К-19 не много тежко, аз засега не. Но руският имунофан-съхранен и приложен правилно ме спаси от най-лошото. Той моделира специфичен, индивидуален имунен отговор на защита.
35
9
 
5
 
! Отговори
Кои хора? преди 2 години
Нека позная, без да съм чел статията - по леко карат суперхората, набодени с хубавите ваксини, които след инжекцията спират да бъдат уязвими от смърт и болести, ПОЗНАХ ЛИ?
34
8
 
13
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Хайде някой да ми каже защо миналия месец в компанията на заразените ми дъщеря и жена /ваксинирана като мен, но прекарала го леко/ не се заразих или ако съм, почти нямах симптоми, освен нещо като леко запушване на носа 2-3 дни. Това на какво се дължи според вас и дали сега щях да редя тия слова из форумите, ако не бях ваксиниран? А? Дайте да се вземем в ръце и непредубедено да погледнев световната статистика и да са замислим защо сме вече на 3-то място в света по починали на 1 млн. население.
33
5
 
1
 
! Отговори
Магадан преди 2 години
Ние от Магаданския университет също имаме препоръки. Боцкайте се със Спутник Вье като българския президент и няма да се разболеете.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, трябва да се работи в тази насока. Аз примерно вече десетина пъти съм контактен и повечето пъти много близък контакт с болни от ковид 19 и нищо. CRP ми е винаги 0, т.е. неизмеримо. Ако се правят повече проучвания каква е причината вероятно ще има много по-малко болни от ковид 19. Аз лично никога в живота си не съм пил антибиотик, алергичен съм и към повечето медикаменти. Ваксините за ковид 19 няма да слагам, защото не са правени достатъчно изпитвания върху хора с подобни алергии
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да вярваме на "науката", като никой не казва най-простото нещо - укрепвайте имунната си система. Тя бори ковида. Дори ваксините разчитат на нея. Затова не дават 100 % защита - който няма имунна система, ваксината не може да му я създаде. Тя само я провокира да произведе антителата предварително. Фитонциди, сребърна вода, зеолит, медицински гъби, ивермектин, цинк+хидроксихлорохин и мн. др.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чух нищо лошо за Русия. Ало! къде дремете!?...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алфа мъжкарите първо да се научат да пишат.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак излишна статия. Не минава пропагандата.
27
11
 
15
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Алфа мъжкарите не се заразяваме ! Във България сме най много.
26
18
 
37
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Кои хора не се заразяват с коронавирус или го карат леко? - Около 96% от нормалните, ненабодени хора. И във възраст под 60 години 99.5% го карат леко.
25
13
 
37
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
От 1996-та г.не съм боледувал от нищо,така че няма да си прецакам здравата имунна система с порочните ви ваксини!
24
3
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Според Надежда Жалобак точно с интерферон трябва да се лекува или профилактира. Много евтин, бе.
23
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз така прекарах вируса преди няколко месеца, но според ваксърите съм щял да умра на второто заразяване...
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кои хора? дайте поименен списък моля
21
3
 
1
 
! Отговори
хха преди 2 години
До Анонимен 22 Айфеловата кула да те гледа не щеш ли бе европеецо