Доброволец във ВМА: Има все по-млади, неваксинирани пациенти

Болницата отново призова за помощ
128

Четвъртата вълна на коронавируса е в пика си у нас, болниците са препълнени, а лекари, сестри и санитари са на прага на силите си.

В пика на четвъртата Ковид вълна от ВМА отново търсят доброволци в борбата срещу Ковид-19. Апелът е към всички студенти по медицина от последните курсовe. А който стане част от екипа на болницата, ще бъде там заедно с Анелия, която вече година е доброволец в лечебното заведение.

Още по темата
"Когато баща ми се разболя и беше приет в болница - беше много лесно да го реша. Вече го бях изкарала, бях наясно със самия вирус, с протичането му", сподели Анелия Зашева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя е студент по медицина шести курс, като казва, че няма момент, в който да не е искала да бъде тук.

"Разликата, която виждам, е, че сега са много по-млади пациенти, неваксинирани. При ваксинираните, дори да се заразят - протича по-леко, почти безсимптомно, но при неваксинираните пациенти, част от тях са на по 30 години, даже 28, и си протича тежко. И някак си е страшно да видиш човек, който довчера е спортувал, да се задъхва за кислород", допълни тя.

Практиката ѝ в болницата я сблъсква както със смъртта на хора от Ковид-19, така и с такива, които успяват да се възстановят. А това е най-хубавият момент - един лекар да види, когато пациентът му вече е по-добре.

В момента във ВМА има петима доброволци.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева


128
Още от Коронавирус
Вълчев: Няма разлика в начина, по който ходиш на дискотека или в университет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имайте предвид че това са РНК ваксини от ново поколение. Прилича ми на генномодифицирани храни. Това ме потресе . Тази технология е била забранена но защо точно сега е разрешена нямам нужната информация която може да е секретна.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имайте предвид че това са РНК ваксини от ново поколение. Прилича ми на генномодифицирани храни. Това ме потресе меко казано. Тази технология е била забранена но защо точно сега е разрешена нямамнужната информация която може да е секретна.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не мога да кажа за ваксините но това че са РНК е доста смущаващо. Това означава че може да правят в тялото матрица, която да бъде атакувана на по късен етап когато няма да може да се докаже връзка с ваксини .
94
4
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 седмици
Вие бихте ли се доверили на такива пръдли да ви лекуват!?
93
1
 
3
 
! Отговори
за сесията преди 3 седмици
там и импексова е доброволец ,,,,,,,,да се снима в празна стая .
92
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За някой лев всяко младо пиче ще ви разправя каквото искате. Те какви други работи правят за такива пари, пък камо ли да приказват само.
91
3
 
12
 
! Отговори
Georgi преди 3 седмици
в Чехия след като голям процент са ваксинирани и голям процент ваксинирани влизат в болница.председателят на чешка имунизационна централа е доста учуден,че антителата на ваксинираните падат тотално след 6.месец и препоръчва реимунизиране.толкова за приказките от 1001 нощ на бг медиите за чудодейните ваксини.който знае чешки да си намери материала на novinky.cz Očkovaných v nemocnicich přibýva
90
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Престанете да ни занимавате с антиваксърски неволи на почитатели на Мангъров и Чалгарите. Не ни интересува.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мангъров каза: "Всички ще минат през ковида".............И преминават. Ако имате оплаквания, оплачете се на Мангъров. Не на правителството.
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Самите антиваксъри не искат локдаун. Те следват метода на лечение и поведение на доцент Мангъров, който е специалист. Разболяването и умирането при този метод, е част от лечението и преминаване през епидемията. Не се случва нещо извънредно. Няма нужда от мерки.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спешно се търси доброволец, двойник на Кунчев, кръгло лице, прошарена брада,....
86
10
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 3 седмици
5700 смъртни случаи в ЕС (без UK) с доказана причина ваксина до края на октомври. Вече създават фонд за обезщетения на семействата загиналите. Сайта е https:// europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_BG.html?fbclid=IwAR1Zk57MI4ec9doEUb-qZ0BP7Tg8eJBrXC8-HJk-wsPr9ge7OWJ1vTtGLzMЗаради ваксинирани по време на пандемия, които разнасят без ограничения сме на това дередже . Промити мозъци на хипохондрици.
85
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 107: Не те засяга кой съм и какво мога и не мога. Пиша доста по- грамотно от теб, така че си спести съскането. Няма да се ваксинирам, нито ще нося маски. Глобата е за неносене на маска. Незаконна р.
84
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глоба имам бе. Няма да а платя естествено.
83
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не нося маска.Здрав съм . Не съм заразил никой. Общувам със себеподобни. Здрави сме. Много заплашвате и вменявате вина, но не можете да надвиете болшинството. Жалки сте
82
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пътувам без маска и без вакса. в гр. транспорт.Днешния тест е отрицателен.
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз съм лекар в Северна Европа. Ясно?----///------ И? Някаква последна инстанция ли си?
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами зле са нещата. Мисля, че е време да арестуват бай Шиле и да го измъчват с нажежени железа.Той в началото на лятото каза, че делтата е по-заразен, но се кара по-леко.
79
2
 
6
 
! Отговори
ясно преди 3 седмици
В Северна Европа, където чакат с месеци, за да ги прегледа доктор ли? Даваха ги по Нешънъл Джеографик.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Страхотно е, че младата дама го е прекарала. А дали се е ваксинирала,