По-заразният вариант "Делта плюс" вече циркулира и в България

Единственият изход от пандемията е ваксинацията, твърди проф. Ива Христова
3 ное 2021 11:33, Нели Христова
220
По-заразният вариант "Делта плюс" вече циркулира и в България
Снимка: Pixabay

16 от 440 проби от началото на октомври са показали, че на територията на България вече циркулира и новия, по-заразен вариант на COVID-19 - "Делта плюс". Това съобщи за bTV директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Ива Христова.

"Коронавирусът продължава интензивно да мутира. Засякохме при цели 16 от 440
проби в началото на октомври новия „Делта плюс“ вариант на COVID-19", каза тя, като уточни, че случаите са регистрирани основно в Бургас, Варна и София и няколко в Перник и Кюстендил.

По думите й, този вариант се разпространява с 10% по-бързо от "Делта".

"Той обаче не е антигенно различен и ваксинираните имат имунитет срещу него", добави проф. Христова.

Според директора на НЦЗПБ вече има ефект от новите мерки и изискването за зелен сертификат, и след една-две седмици може да има спад на заболеваемостта.

"Ако има резултат, той ще е от поредното затваряне на държавата, но това не решава проблема с COVID-19 в дългосрочен план. Единственото решение, което имаме са ваксините", коментира д-р Станимир Хасърджиев, председател на
Националната пациентска организация.

Според него ниските нива на имунизация срещу COVID-19 у нас се дължат на лошата информационна кампания сред населението.

В Административния съд в София има близо 40 жалби срещу последната заповед на здравния министър, с която се въведе изискването за зелен сертификат за много от закритите обществени места, обяви адвокат Ивайло Дерменджиев, председател на Висшия адвокатски съвет.

Той уточни, че не е вярна информацията, че жалбите са отхвърлени. Отхвърлени са само исковете за предварително изпълнение – спиране действието на заповедта до произнасянето на съда, обясни Дерменджиев.

Адвокатът напомни, че зеленият сертификат е базиран на европейски регламент, но всяка държава го прилага различно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ми звучат като агитите на А1, вече. Искаме да ви предложим договор ЕДИКОСИ+ , с 200 базплатни към....
163
1
 
8
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Браво, цирка си го пишете всеки ден ! Еваларка ! С лъжи видяхте , че само лабилните ще се вържат ! Хубаво е да почнете вече с истините !!?
162
2
 
1
 
! Отговори
иии преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААами то май 2-та метра ще станат най-доброто спасение! щото ще дойде време, когато "оцелелите", ще съжаляват че не са под земята!
161
1
 
0
 
! Отговори
x преди 2 години
До Anonymous3,200 била пътеката,,,,,ако е вярно.....
160
1
 
5
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Не знам дали някога ще спре пандемията. Обаче напоследък ситуацията много ми напомня на стенопис от Микеланджело посветен на Апокалипсиса - всичко се гърчи, стене, страда, хората са се разчекнали в някакви страстни пози с изкривени лица. Едни протестират срещу ваксини или сертификати, други чакат на опашки за ваксина или PCR, трети тичат на чалготека като за последно, четвърти крадат държавни средства като за последно... Остава само Христос да отсече кой ще живее и кой не!
159
1
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
1500лв е пътеката, ако не са я вдигнали естествено, Вие как мислите ще спре ли някога Пандемията! А в чужбина е още по-голяма далаверата!
158
5
 
5
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
до 196 /"Всички сме били свидетели, когато на някого казват да си сложи маска, а той отговаря важно- аз съм ваксиниран" -- Това че се е ваксал, ако е без нужда, означава че е тъ-пак. Това че ти мислиш че маските помагат срещу вируса, но не ти спират кислорода и съсипват имунната система, означава че и ти си тъ-пак. Пък дори и да не не си се боднал.
157
2
 
9
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Явно пак ще се мре яко. Ако не достигмем 100% зашиване с игли, двоен бод, както в Ирландия: Waterford, Ireland Exposes Covid Vaccine as a Fraud..What do you call a city where 99.7 percent are fully vaccinated, but now fighting one of the highest Covid-19 infection rate in their nation? Четете бе! И какво ще си бършат тия със сертификатите си? Един друг се заразяват там, ама тия с истинския имунитет са ви проблема щото не искали да включват в кабала на филантопите ви захранващи копанката ви? А?
156
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните са разпространители, защото им вкараха в главите фалшивата идея, че щом си ваксиниран си безопасен и си правят каквото искат. Демек- прегърнаха живота, както им бяха обещали. Всички сме били свидетели, когато на някого казват да си сложи маска, а той отговаря важно- аз съм ваксиниран
155
2
 
12
 
! Отговори
Затова не преди 2 години
вярваме на тези шарлатани, измислят си всякакви щуротии, утре ще има и делта с два плюса и така до безкрай!? А и ваксините не действат, щом вече на на два месеца искат да се ваксинираме. Цели се нещо, но какво точно, никой не знае в България. Или искат да ни унищожат, или искат да ни цоцат, защото САЩ загива, нямат вече от къде да крадат. Вижте им кмета на Ню Йорк, и всичко ще ви светне за реалността!
154
3
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Може ли да обясните точно колко по-заразен е новият "делта плюс", и кой и как е измерил заразността му? В пъти ли е по-заразен, в проценти ли?
153
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Доживяхме Господи!Свободата е на една игла разстояние!Ваксината /не/дава крилааа-а-а-а....
152
2
 
15
 
! Отговори
великиятреваксинатор преди 2 години
След делта плюс иде делта Форс
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 от 440 проби ..Но на ден не се правят само 440 проби, а по над 30 000 проби. Около 40 са реално при 1000 проби. Сами си направете сметката при над 30 000 проби колко са с Делта плюс! Имайки предвид данните от болните с делта в Англия - няма как да намаляват заразените дори и със сертификати. Един с делта заразява над 10 пъти повече и по-бързо се предава вируса. Ще видите като минат изборите истината. Сега ви отклоняват вниманието, за да ходите да гласувате през трупове.
150
2
 
16
 
! Отговори
Толкава заразен ЧЕ преди 2 години
Ваксинираните хора ще се заразят с Делта Плюса и ще го разпространяват независимо от ваксината.
149
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делта с два плюса по- икономичен ли е или по- заразен,май буквите на азбуката няма да стигнат щом прибягнаха и към знаците,очаквайте скоро задължителна 14- та доза срещу бета+++ варианта,вече не вярвам на нищо дето се плещи по медиите,всичко се прави за да има боц и плащане и да чакаш следващата,може и абстиненция да получиш ако я забавят
148
3
 
10
 
! Отговори
До 184 преди 2 години
"при 20-29 години 1 на 1064 заразени умира" Това е много невярно при положение, че в тази възрастова група масово се заразяват асимптомно и не знаят, че са го карали за да се тестват.
147
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 184 Откъде взе тези данни? А преболедували? Защото и тях карат да се ваксинират. Има ли изобщо един преболедувал, който е умрял? Има причина да не публикуват смъртността по възрастови групи и тя е, че хората ще осъзнаят истината. Броят починали в България от началото на пандемията по възраст: 0-19г - 19 човека; 20-29 - 56 човека. 30-39 - 256 човека. Ти смятай сега това колко е на база на всички хора на тази възраст.
146
3
 
3
 
! Отговори
До 179 преди 2 години
Прекаляваш с деветките в процентите - 99,999% един друг път. При неваксинираните в България умира 1 на 1064 човека сред заразените на възраст 20-29 години, което е минимума. При другите възрасти умират много повече. Това колко процента е? За сравнение при 40-49 годишните умира 1 на всеки 112 заразени? При хората над 79 години умира 1 на всеки 3,4 заразени или 29,41%, тук ще те улесня. Няма все още статистика за при ваксинираните, но съдейки по данните процентите са между 10-23 пъти по-малки.
145
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-заразният вариант "Делта плюс" вече циркулира и в България - и сега какво, вместо по 150 починали на ден страхуващи се да се ваксинират, ще имаме 200 неваксинирани, които до смъртта си ще твърдят, че вирус няма.