Учениците се връщат в клас при тестване 2 пъти седмично

При осигурена безопасна среда, това може да стане от другата седмица
Обновена: 3 ное 2021 16:49 | 3 ное 2021 16:45, Красимир Ангелов
185
Учениците се връщат в клас при тестване 2 пъти седмично
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на министъра на здравеопазването са определени условията, при които учениците могат да се върнат към присъствено обучение в общините, където 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население.

Децата могат да се върнат в клас при тестване 2 пъти седмично, а учителите без сертификат също ще се тестват, става ясно от заповедта.

Още по темата
Условията изискват осигуряване на безопасна среда. Те включват тестване на всички деца с щадящи тестове два пъти седмично. За педагогическия и непедагогическия персонал също ще се изисква тестване, ако лицата не притежават сертификат за ваксинация, преболедуване или антигенен, или PCR тест, съобщиха от здравното министерство.

В общините, където 14-дневната заболяемост е между 250 и 500 на 100 000 население, училищните власти могат да избират между два варианта – 100% присъствено обучение при осигурена безопасна среда с щадящи тестове, или без тестване, но за 50% от паралелките по ред, определен от министъра на образованието. При 14-дневна заболяемост под 250 на 100 000 население не се изисква тестване на деца и персонал.

Заповедта дава възможност присъственото обучение да започне след 8 ноември, но конкретните дати за всяко училище ще зависят от готовността за въвеждане на противоепидемичните мерки.

Допуска се присъственото обучение да се въвежда за отделни училища или дори отделни класове, в зависимост от преценката на образователните институции и създадената организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя индулгенция на ваксинираните! Тествайте поне учителите, които влизат при отрицателни от Ковид деца! Правете си пропагандата, но поне на децата не сейте зараза. Ваксината НЕ спира заразата.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А министърът на образованието къде спи, че не си издаде и той своя заповед.
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това става като се слушат многодетни майки сектантки и такива дето системата ги е убила, а всички останали дето сме над 95% дори не ни питат за мнението ни!
68
2
 
5
 
! Отговори
Морската пехота преди 2 години
Има един лаф - някой път в живота требва да знаеш кога да раздадеш шамарите, че иначе току виж те изяли акулите или котките.Денков тоя колко администрации е преживял сивушкото?Три или четири?А дюшек банката му пълна ли е?
67
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме и ваксинираните учители да се тестват!!! Откъде накъде ще заразяват децата?????? Ваксината не предотвратява зараза с Ковид.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво целят тия психопати? Делтата върлува, вчера обявиха че Делта + е тука, има и тежък грип, който поваля точно децата. И тия ги връщат в училище! Защо? За да пламнем точно за изборите и да ги отложим ли? Да обявите и мъртви деца, че да стреснете обществото и то да клекне. За да може да отложите изборите до безкрай и това правителство да управлява още. Това ли е целта? И плащате с деца за властта? Хора, да ставаме да ги изметеме тия!
65
3
 
19
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
Ваксинирани хора се заразяват и пренасят вируса! Това НЕ Е ЛИ Е достатъчно, за да почнат да съобразяват какви ги вършат управляващите ??? Също в разгара на вълната да се бодат ваксини е РИСК хората да се заразят. ГАСЯТ ПОЖАР с БЕНЗИН.
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиян шофьор би убил 2-3 човека намясто. Кацаров уби всички деца като им отне образованието.
63
17
 
4
 
! Отговори
Шок и Ужаст преди 2 години
Хора, в Европа децата се тестват и ходят на училище. Сертификат има от месеци и животът си върви напред! Събудете се най-накрая. България е пламнала, болниците пълни,хората ***, а вие ревете да няма никакъв контрол над заразата. Какво искате всъщност?????
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата ще пламнат, защото всеки ваксиниран е вероятно да е заразен и да си кара Ковид безсимптомно!
61
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето влиза незаразени, а учителят с ваксината може да си сее зараза??????
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А учителите с ваксина няма да се тестват, нищо че може да носят зараза? Правилно ли разбирам?
59
5
 
17
 
! Отговори
Луди управляващи преди 2 години
Пълен хаос не виждат ли пробивите разболяват се ваксинирани хора и умират. Идва и Делта Плюс за който нищо не знаят още. Такива глупости правят. Да ги пускат децата в епидемия нито здравето нито образованието ще опазят.
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще раздавате жълти звезди да ги слагаме на дрехите поне дз знаем кой, кой е.
57
3
 
14
 
! Отговори
Мислете преди 2 години
Като спряха учениците от училище,защо бройките се покачват? Нали на всички министри децата са трън в очите? Но да ми обяснят, защо бройките са качват, а не намаляват? И децата вече 10 дни са онлайн! Сега тестове...кога ще се допитате до родителите дали са съгласни? Защо ги поръчвате без да питате за съгласие? Както и с ваксините, поръчаха се супер много бройки, без да питат народа въобще планира ли ваксиниране! И нищо смислено не казват и обещават
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, вчера ни обявихте че сме номер 1 по смъртност, днеска отваряш училищата! Вчера искаше пълен локдаун, днеска пълно отваряне! На това във психологията му се вика тежка форма на шизофрения! Въпросът е дали тая шизоэрения е лична Кацаров или е лично на шефа ти, а може и да е на цялото ви управление!
55
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко гори ,те ще пускат децата!Оставка!
54
6
 
16
 
! Отговори
Dea преди 2 години
Този луд ли е да ги пусне! И на децата ли ще посегнат?Толкова хора пострадаха!Никакво пускане,от там главно тръгна вълната,като ги събраха септември.Що за безмозъчни управляващи?
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров знае ли колко от учителите са прекарали Ковид със симптоми и без симптоми та ще ги кара два пъти седмично да се тестват, също и децата? Така както я карате и Борисов не би постъпил.Това и отвратително и много хора няма да гласуват . Президента Радеим защо мълчи или има лобизъм за пари.
52
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София вече и детските градини горят, тоя ще връща децата в училищата. Кацаров кажи си колко ти платиха, че да набуташ децата на масово заразяване за едните тестове да вървят. Кажи колко струват децата, Кацаров. На колко ги оценихте?