Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували

Обсъжда се учителите да получат възнаграждение за тестването в клас
4 ное 2021 10:23, Елка Василева
183
Денков: Без тест за децата, които са ваксинирани или преболедували
Снимка: архив, БГНЕС

„За да организираме всичко около тестването на учениците, са ни нужни два дни след доставката им. Казваме, че ако ги имаме в понеделник, присъственото обучение ще започне в сряда. На този етап това важи само за 1-4 клас, защото при тях е най-нужно да бъдат в клас”. Това заяви пред Нова тв образователният министър акад. Николай Денков.

„Очаквам до една седмица след това да можем да вкараме и по-големите ученици. Предпазлив съм в обещанията, защото могат да се случат много непредвидени неща”, добави той.

Още по темата

„Проблемът с избраните тестове е, че те не са толкова лесни и децата няма да могат да ги правят сами. Това беше цената, за да не влиза нищо в устата им. Като качество те са много по-точни и селективни от медицинска гледна точка. Целият персонал на училището трябва или да е ваксиниран, или да се тества”, каза образователният министър.

Той обясни и доводите тестовете да се правят в училище, а не вкъщи.

„Имаме известни съмнения, че има вероятност тестовете вкъщи да бъдат манипулирани. Крайното решение на здравното министерство е такова. Тестът се прави пред всички и ако има позитивен тест, детето се отделя”, каза просветният министър.

Денков припомни, че от 15 септември до 15 октомври броят на заразените деца на дневна база се е увеличил с 5 пъти.

„Преди седмица имахме 500 заразени деца, а тази седмица вече сме на 350. Очакваме следващата седмица да са още по-малко. Създаваме нова среда, в която връщаме децата. Резултатът от никакви мерки е разболяване на децата”, каза ресорният министър.

Децата, които са преболедували и имат документ, няма да бъдат тествани. Същото ще важи и за по-големите ваксинирани деца, добави акад. Денков.

Според него родителите, които решат да задържат децата си у тях, трябва да се включат активно в процеса.

Министърът добави, че се обсъжда учителите да получат допълнително възнаграждение за извършването на тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
0
 
! Отговори
До 157 преди 2 години
Не знам колко нормален родител си като дори не знаеш какво представлява това тестване!
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някога съратниците на Хитлер и немците са се оправдавали за безумствата с извинението, че не са знаели. В задачката се пита как ще се оправдават днешните менгелета, след като на всички ни е достъпна информацията за безумството на една шайка политически безумци. Тестването на децата от учители е поредното безобразие. Дали парите ще съблазнят тези мъченици? Не би трябвало.
159
0
 
7
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
12 годишно дете умря дни след,, ваксонацията"... Сега го има и черно на бяло, от аутопсията му(Бог да прости на родителите му!)... Не можаха да го потулят-беше прекалено явно, от какво е убито, ангелче то невинно!!! Буден немски активист реагира днес, и завежда дело за убийство и измама срещу Угур и жена му! (шефовете на Бионтех) Бог с ВАС и пазете децата
158
1
 
12
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
По принцип тестването на децата за ковид е безмислено. Освен бизнес за някого. А те просто трябва да го изкарат бързо и нищо няма да им се случи. Но имам въпрос към този министър който или си няма хабер или мисли за джоба си. По какви медицински факти, ако ще тестват така или иначе децата, тези които са ваксинирани да не се тестват? Те не пренасаят ли вируса? Или е за да принудят останалите да се ваксинират?
157
0
 
4
 
! Отговори
88 преди 2 години
ако едно дете е положително , всички ли контактни трябва да си отидат в къщи...защото това е целият клас и няколко учителки
156
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво присъствено, нормални ли сте?? Точно в пика на епидемията ще затворите по 25 деца в една стая, по 6 часа, че и тестове да правят. Като сте купили тестове си ги ползвайте сами.
155
1
 
15
 
! Отговори
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ преди 2 години
Това извършват! Злоупотреба със здравето, парите и гавра и подигравка с децата и хората. Децата трябва да са ваканция, докато отмине и се овладее вълната.
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 158 никакви клечки в носа не се врат. Детето плюе няколко пъти в торбичка. Това се иска от детето.
153
1
 
17
 
! Отговори
S преди 2 години
Господ да Ви съди според делата Ви!
152
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, може да получават възнаграждение. То без друго в клас ще влизат по 1-2 деца. Нормалните родители не си пускат децата да им врат клечки из синусите по два пъти седмично.
151
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от целите изобщо на експеримента е да отдалечи родители от деца и от баби и дядовци. Да няма връзка между поколенията да няма вяра и уважение а само подчинение. От самото начало го разбрах а вие не ...още да вземем маските. Какво уважение има освен ако човек не е хирург. Те затова се наричаха хирургически. После всички се обезличиха и се подчиниха но дойдеха ваксините и искат всички да ваксинират доброволно и информирано и после за целта измислиха сертификата. Е не не е конспиративна теория
150
0
 
19
 
! Отговори
До 154 преди 2 години
Радев ги назначи и двамцата по настояване на Да България. Жалко обаче, че очаквахме от президент бивш военен поне да има топки и да ги изхвърли, като се ***. Днес представиха и новите тестове за 15 милиона. Не са близалки, а са с плюнка. Един тест се обработва за средно 15-20 минути, а 25 за колко?
149
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука всички питат ли питат все правилни неща. Какво толкова не разбират че искат всички повтарям всички да се ваксинират. Само така ще се прикрият техните продажни дела и истината няма да може да победи. Престъпни сатани.
148
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков и Кацаров от кои партии са? ДБ и ортаците на Кирчо и Асенчо от ПП? Е, виждаме какво ни мислят, какво обещават на децата ни. Ние пък обещаваме да им се отплатим на изборите.
147
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите трябва да са зле че сами да пратят децата си на заколение. Да не са ярета да ги подкарват към Залханата.
146
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбирам защо години наред в пик на епидемия от обикновен грип, децата биваха оставяни у дома в грипна ваканция, без дори да учат. А сега при смъртност от 300 човека дневно се връщат в клас? Единственото обяснение е усвояването на едни пари за тестове, които трябва да бъдат дадени на определени фирми и да се отчете пред задокеанските господари, че сте натиснали за ваксиниране на малчуганите. Готови са да плащат със здравето на децата ни в името на властта! Из*роди!
145
0
 
39
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Абе как в пика на епидемията ще пускате децата бе? За кво ги спряхте тогава?
144
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са Троянски коне Денков и Кацаров а президентът като ням мълчи защо ли ...
143
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде взехте тез ваксинирани деца, а? От бъдещите си планове?
142
2
 
40
 
! Отговори
Исторически преди 2 години
На 10 ноември, сряда, връщат децата в училище с тестове и побутвате към ваксинация. 10 ноември е датата в която бе свален Тодор Живков и на власт в държавата дойдоха американците. В исторически план, на 9 ноември 1938г нацистите извършват погром над евреите и на 10 ноември Германия осъмва с нов режим, този на нацизма. Не знам дали има символика в решението на нашите министри, но аз не вярвам в съвпадения. А вие?