ЕК: Сертификати за антитела не са подкрепени от науката

Засега нямало достатъчно яснота, за да се направи такава препоръка
4 ное 2021 14:19, Елка Василева
82
ЕК: Сертификати за антитела не са подкрепени от науката
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия изрази готовност да препоръча сертификат за COVID да бъде издаван и на хора, които имат антитела срещу вируса на новото заболяване, стига да има подобна препоръка от учените. Това заяви днес говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

Още по темата

Той отбеляза, че европейският цифров ковид сертификат, както е официалното му наименование, е предвиден само за облекчения при пътуване. Останалите цели, за които сертификатите се използват, се определят от държавите в ЕС, добави говорителят.

По неговите думи комисията е предложила сертификати за преболедуване да се издават само на хората, чието заразяване е било установено с тест по метода PCR, заради препоръката на учените.

Възможността да се издава сертификат при откриване на антитела бе обсъдена, но засега не е достатъчно подкрепена от науката, продължаваме да следим този въпрос, заяви говорителят. Може да предложим промени, ако има нови научни насоки. Засега няма достатъчно яснота, за да направим такава препоръка, допълни той.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Науката отдавна обслужва интересите на Сатаната
7
9
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Поредният пациент. Графенов оксид е някаква нова измислица. Графенът е 100% въглерод. Ако се оксидира, се получава въглероден двуокис. Господи, прибери си вересиите...
6
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега ЕС и ЕК да хване да ни обясни на базата на какви научни проучвания решиха, че ваксината работи? Как разбраха, че ваксината прави антитела, които предпазват след като не приемат за доказателство същите тези антитела. Значи, когато трябва да бодът хората, ваксината произвежда велики антитела и това е доказателство за изискване да се бодем. Но когато естествено сме направили тези антитела, те не са никакво доказателство. Явно и ония в ЕК са шизофреници.
5
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тази анонимна наука! Кажете им имената на тези учЕни, дето не са сигурни, че антителата пазят от повторно боледуване! И да посочат доказателства! Защото ние НЕ вярваме в науката. Искаме доказателства. Още повече, че всеки ден умират по 5-10 ваксинирани.
4
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното глупаво заглавие. Сертификатите по принцип не са част от науката, а са чисто политическо решение. Никой не лекува със сертификати. С тях се управлява. Та зелените такива са си просто политика. Нищо повече. Геноцидна, по налагане на фашистки ограничителни мерки за да се инжектира насилствено населението с нещо, което се намира в трета експериментална фаза и не е одобрено за официално приложение. Т.е. живо престъпление против човечеството.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вещиците на 21 век, бъркат всякакви помии и се мислят за прогресивни, на клада ще свършат, огънят изчиства, трябва да се прикади обществото от тези демони
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, ха-ха, ха-ха....!
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И графеновия оксид не е подкрепен от науката, ама вие го набивате без да се замислите