Как ще се справи с COVID вълната най-голямата общинска болница у нас?

Болницата в Казанлък обслужва пациенти от пет общини
4 ное 2021 08:57, Ния Христова
13
Как ще се справи с COVID вълната най-голямата общинска болница у нас?
Снимка: Pixabay
Многопрофилната болница в Казанлък е най-голямата общинска болница у нас и обслужва пациенти от пет общини. Пандемията обаче я поставя в трудно финансово състояние.
 
Директорът на лечебното заведение д-р Кети Манова, обясни, че болницата в момента е преструктурирана заради големия брой болни, които се хоспитализират, предаде Нова тв.
 
"Към момента са разкрити пет отделения. Всъщност, те са преструктурирани и основната им дейност е закрита. Определени са с моя заповед за лечение на пациенти с COVID-19", уточни д-р Манова.
 
"Тя е предимно по отношение на това, че сега боледуват млади хора, в трудоспособна възраст. Заболяването протича по семеен тип. Пристигат цели фамилии - тежко болни с индикации за хоспитализация. Много бързо се задълбочава заболяването и бързо се развива дихателна и полиорганна недостатъчност", заяви директорът.
 
Д-р Манова се обърна с апел към всички, които могат да бъдат полезни на болницата с финансови средства. От днес се открива и дарителска кампания. 
 
"Обръщам се и към всички медици, работещи в извънболничната помощ, които могат да помогнат с дежурства. Всички фирми доставчици на консумативи и медикаменти да бъдат съпричастни", призова тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само никъде не казват колко са откритите легла? Общо 10 за петте отделения или 15? Май май най-важната информация липса. Пак се хвърля прах в очите на хората. Ето 5 отделения да направени за Ковид, ама с кло легла бе ***?
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да купят стълби от железарията, на антиваксара му се полага едно стъпало пред болницата
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При толкова безработни,ами... назначете ги тия хора официално на трудови договори към Ковид отделението (те в повечето случаи са безработни),какво ми търсите хора да работят без пари! А после вие да си делите едни големи суми бонуси и да си купувате джипове и какви ли не сърбогъзщини ...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Обръщам се и към всички медици, работещи в извънболничната помощ, които могат да помогнат с дежурства.Ако бяха уважавани и имахте човешко отношение към всички мед. работници, а не само на тия, които добринасят да забогатявате и ставате милионери. Нямаше да се молите да помагат с дежурства, а те сами с голямо желание и загриженост щяха да работят в болниците. Отговорните и работливите достатъчно видяха и преживяха болка в болниците-без материална морална подкрепа, уеажение и признателност.
7
0
 
2
 
! Отговори
Един от Вас преди 2 години
пишете пълни глупости без изобщо да сте запознати с фактите. Ами да бяхте станали учител, какво чакате? Истината е всеки, който се труди трябва да получава достойно възнаграждение без значение лекар, учител миньор или чистач .
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите да не ходят да работят по частни кабинети,а да си стоят в болницата...все пак получават прилични заплати...а и могат да вземат от учителите и да дадат на докторите...и без това Боко тиквата се изсили като им ги увеличи увеличи докъм 2000 лв,за да гласуват за него и пак загуби...в момента се оказва ,че един даскал,който работи на половин ден ,а често и онлайн взима повече от един лекар дори и миньор вероятно...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 в нашата болница няма дори за ковид отделението, там има и бонуси, а за другите отделения да не говорим, смешни заплати, частна болница.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров каза, че всичко върви по план, имало достатъчно легла и персонал. Тези лекари явно не са гледали пресконференцията.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 в частните болници.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както ще се справи българския народ - с божията помощ
1
1
 
7
 
! Отговори
Няма т дьржава преди 2 години
Ми каде отиват даньците на всички работещи които са - 1/4 от заплатата , щом трябва да сьбираме пари за болниците и капачки за болните деца