Кантарджиев: МЗ взима ли мерки срещу фалшивите сертификати?

5-10% от ваксинираните не изграждат силен и адекватен имунен отговор
Обновена: 4 ное 2021 14:10 | 4 ное 2021 14:04,
82
Кантарджиев: МЗ взима ли мерки срещу фалшивите сертификати?
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването трябва да обясни дали се вземат мерки срещу фалшивите сертификати, заяви пред БНР бившият директор на Националния център  по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„И най-важното е - тези ваксинирани, които са попаднали в болница, а имат документ, че са с ваксина срещу Covid-19, взета ли им е веднага кръв, за да се докаже дали тези хора са ваксинирани или - не. Досега това не е правено, въпреки че някои специалисти го предлагахме от доста време", коментира той.

Кантарджиев подчерта, че при ваксиниране 5 до 10% от хората не изграждат силен и адекватен имунен отговор, както и на 1000 ваксинирани е възможно 50-60 души да се разболеят, "но ще го прекарат по-леко".

Още по темата
"Беше пропуснато времето за една правилно провеждана кампания за ваксинация в месеците, в които нямаше епидемично разпространение в страната и можеше да се направи безпрепятствено ваксинация. Това не беше направено, защото МЗ беше окуражавано - и политически, и медийно - за дейността, която извършва, сега виждаме плодовете от тази дейност", коментира бившият директор на НЦЗПБ.

"Делта плюс не е нов щам, а е подвариант на известния индийски вариант. Няма нищо страшно в него, нищо опасно, нищо по-различно в прекарването на заболяването. Нито е по-смъртоносен, нито е по-прилепчив. Това не е нов вариант, това е един от 117-те подварианта на Делта варианта и се казва AY42. Предполага се, че той се разпространява с 10% по-бързо от варианта Делта плюс, посочи професорът.

“Този подвариант AY42 се покрива от сегашните ваксини и преболедувалите коронавируса имат защита срещу него, подчерта проф. Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство на здравеопазването да дава изявления? Ама това да не е тиквон и неговите калинки. Всичко е супер и пари бол.
66
0
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Ако беше лекар, щеше да си наясно, че лесно могат да те хванат.
65
0
 
1
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Прави се тест за IgG антитела и за Т-клетъчен имунитет. Ако липсват и двата вида си с фалшив сертификат.
64
0
 
2
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 2 години
Айде Кантарджиев,Кунчеи всички останали идеолози на ковидгеноцида и политици да дадат кръв на живо и да докажат в ефир че са боцнати.
63
2
 
3
 
! Отговори
ЬЯАОЖГТН преди 2 години
"Диагностицират" жертвите уж на ковида БЕЗ ЕПИКРИЗИ без никакви допълнителни изследвания, за аутопсии да не говорим просто ей така устно казал доктора и на близките се връчва хвърчащ лист отгоре с химикал просто "ковид" и това е.Според доФтора не е вжно от какво са починали горките жертви на търговските дружества, но много по- важно било да се следи за фалшиви сертификати.Айде да даде по-точна информация как точно откриват че не е ваксиниран с изследване че ми стана интересно.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към 62:Ти си фалшив с твойта рима!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми се вижда много сгьрчен след ваксината що така
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя му..хъл още ли е жив неговата ....................
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 60% са с фалшиви сертификати. За фалшива болест, фалшив сертификат!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"както и на 1000 ваксинирани е възможно 50-60 души да умрат"
57
2
 
13
 
! Отговори
dd преди 2 години
Ако бях лекар, щях да давам фалшиви сертификати на всеки, който поиска, без пари.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе г-н професоре, МЗ да беше взел мерки как регистрират в статистиката починалите. Та ако там е имало "Дай да го пишем така и получаваш това", какво се чудиш, че и при сертификатите е същото?
55
0
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Голям майтап ще стане, ако Главния санитарен инспектор вземе, че "ритне" камбаната! А, дано!
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги,този човечец е в друга вселена :) Дърдори си някви несвързани нещица,противоречящи си едно на друго!Не мога да разбера,защо продължават да му дават трибуна?!?
53
1
 
13
 
! Отговори
сандо преди 2 години
КРАСТАВОТО МАГАРЕ ПЕК РЕВЕЕЕ! НАЛИ СЕ ПЕНСИОНИРА БЕ ,НЕ СПРЯ ДА СЕ ПЕНИШ ПО МЕДИИТЕ! ЗА СВЕДЕНИЕ ПОЧИНАЛИТЕ СА ВСЕ НАД 65 И НАГОРЕ .ДАЛИ И ЗА КАКВО СА ИМ ТРЯБВАЛИ ИЗОБЩО СЕРТИФИКАТИ ???
52
2
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Кантар гиби- фалшивите сертификати са отговор на фалшивата пандемия!?!?
51
6
 
5
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Кое е истинско в България? Фалшив президент, фалшиви мнистри, значи може и фалшиви сертификати. Днес Рашкоф се изцепи, че Борисов имал банка. Верно ли???
50
3
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
А сега пишман професора ни обясни на нас пpocтите, като им вземе кръв, как ще докаже, че сертификатите им са фалшиви, след като сам признава, че 5-10% от ваксинираните така или иначе не правят антитела!
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно какво точно има в тия ваксини, та ще може да се установи чрез кръвна проба дали човека е ваксиниран или не. Още повече че сам казва, че част от ваксинираните не изграждат имунитет, тоест не се разчита да се открият непременно антитела. Значи нещо гнило има в тая работа...
48
1
 
12
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
А укроти се ,бе наборе! Арчи арчи си пенцията!