По-строги ограничения от днес срещу коронавируса

Болниците спират плановия прием и операциите
4 ное 2021 07:29, Елка Василева
54
По-строги ограничения от днес срещу коронавируса
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Със заповед на здравния министър от днес влизат в сила по-строги ограничения срещу разпространението на коронавируса. Съгласно промените сертификатът за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде валиден 15 дни след поставяне на първата доза от двудозовите ваксини, както и след поставяне на еднодозовата ваксина, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

До края на ноември със "зеления сертификат" ще работят кина, театри, спортни зали и езикови центрове. Спортните състезания остават без публика.

До края на ноември остава и изискването за сертификат за ваксина, тест или документ за преболедуване и за влизане в ресторанти и търговски центрове. Изискването е и персоналът и посетителите да имат такива сертификати.

За лицата под 18 години не се изисква документ за преболедуване, ваксинация или отрицателен тест.

С цел да се облекчи работата на болниците от днес спират плановия прием и операциите в лечебните заведения. Изключение ще има само за трансплантации, лечение на пациенти с онкологични заболявания, асистираната репродукция и ражданията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Да, аз имам познати, които не са ваксинирани и в момента берат душа по болници. А другото са официалните данни. Мога да разчитам на тях повече, отколкото на Вашите лични наблюдения.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се изка сертификат в големите вериги като,метро,кауфлант,била, и други такива?Там минават на ден хиляди хора.Изисква се обаче сертификат за кафене в което днес ще влязат 20/30 човека!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 38Няма лошо да споделяш информация, ама дали е достоверна или просто някой така казал, та сега трябва да го раздухваме като голата истина. Ти колко познати имаш които не са ваксинирани и са влезнали в болница и в коя болница, а от тях има ли умрял???
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26:Че кое пречи да се спортува без сертификат? Освен във фитнеса/където се изисква такъв/, може да се спортува вкъщи, в парка, в планината, дори с мотиката на село.
34
8
 
10
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Защото средно 87% от влезлите в болница не са ваксинирани. Те натоварват болниците. Защото тия дето не са ваксинирани масово и не спазват никакви мерки. И да, те заразяват. Затова аме пред колапс. Чудно!
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Що така заразяваш с думите си. Хората които не се ваксинират ли са виновни за ситуацията. Още малко ще ги искараш, че заради тях ти не можеш да живееш. Все другите са ти виновни на теб, плосък ***
32
2
 
10
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Да сравняваш България с Европа е идиотия
31
3
 
15
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Много познати са пред фалит. Интересни времена се задават. Някой ще отнесе парсата накрая
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна не става въпрос кой министър е кадърен и кой не е, важното е да козирува на нашите тъй наречени " партньори " от ЕС и САЩ!
29
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Заповедта излезе няколко дни след като спря нарастването на броя на новите случаи. В нея на практика няма почти нищо ново за учениците. Не е изненада и спирането на плановите операции, за да насочат персонал към ковид болните. Въпросът е защо чак сега, когато новите заразени намаляват?
28
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егоизмът на някои индивиди ще погуби много животиПредстави си болен си от рак, належаща операция и животът ти зависи от болните мозъци на антиваксърите дали ще пожелаят да облекчат натоварването в болниците
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера по обяд всичко вървеше по план според Кацаров,щяхме да пускаме учениците на 8-ми на училище, следобед излезе и каза спираме плановите операции,вече е ясно ,че този човек не знае какво прави !Другарю Радев заслужават ли си изборите тези човешки животи че го държите още?
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази и други подобни заповеди най ми е странна разпоредбата за ражданията! Всеки път изрично казват, че те били в изключенията. Ужким министрите на здравеопазването са лекари. Да, но са мъже, все пак.... Откъде да знаят, че раждането на дете не се съобразява нито от Ковид, нито от война, от нищо!!!! И не се нуждае от разрешението на никой министър!
25
4
 
28
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
До колкото знам по време не епидемия,или пандемия,ваксини не се слагат!
24
10
 
31
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Цялата му работа некадьрна на кацаров , не разбра ли че с ваксинацията се увеличават заразените от корона вирусДа чете научни бубликации
23
4
 
21
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Човече, фактът, че хора с коефициент на интелигентност като твоя имат достъп то интернет и имат възможност да пишат нещо, което други да четат, за мен е силно стряскащ.
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази забрана за спортуване без сертификат, болните ще се увеличават. Но аз ли да ги уча, "специалистите"
21
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До До 26/ ТО Е ЯСНО, ЧЕ НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ РАДЕВ НОСИ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЛУЖЕБНОТО! РАДЕВ Е МАЛКО ПО-ДОБЪР ОТ БОРИСОВ НО И ДВАМАТА НЕСТАВАТ!
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен---"Само никой никога не каза докога ще е така? Докато намалеят случаите? До края на грипния сезон? Или завинаги?"--------За сега е за винаги, за съжаление :(
19
22
 
19
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Не разбирам, каква връзка има Радев с това. Той единствения, който се опълчи на крадливото мафиотско статукво, довело България до геноцид. Covid19 само изкара наяве резултатите от 30г ченгесарско управление и разграбване на България.