Великобритания първа одобри лекарството за COVID-19 на Merck

То ще се използва пет дни след появата на симптомите
4 ное 2021 13:51, Елка Василева
46
Великобритания първа одобри лекарството за COVID-19 на Merck
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания стана първата страна в света, която одобри антивирусно перорално хапче срещу COVID-19, разработено съвместно от компаниите Merck и Ridgeback Biotherapeutics, което би дало нов тласък в борбата срещу пандемията, съобщи Ройтерс.

Регулаторната агенция по лекарствата и здравните продукти на Обединеното кралство (MHRA) препоръча лекарството молнупиравир (molnupiravir) да се използва възможно най-скоро след положителен тест за COVID-19 и в рамките на пет дни от появата на симптомите.

Правителството и Националната служба по здравеопазване (NHS) ще потвърдят как това лечение на COVID-19 ще бъде своевременно предоставено на пациентите.

От компанията Merck заявиха, че очакват да произведат 10 милиона курса от това лечение до края на тази година, като най-малко 20 милиона курса за лечение ще бъдат произведени през 2022 година, предаде БНР.

Компанията също публикува изявление, в което обяснява, че Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти на Обединеното кралство (MHRA) е одобрила употребата на лекарството за "лечение на лек до умерен COVID-19 при възрастни с положителен тест и с "поне един рисков фактор за развитието на тежко заболяване".

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA), както и Европейската агенция по лекарствата (EMA), все още разглеждат заявлението на Merck за одобрение на лекарството срещу COVID-19 на компанията.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да го одобри като един курс с тези хапчета струва 700 долара. 70 на хапче.И ще има бонусчета за джоба. А не както при ивермектина
40
0
 
2
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Ефектът на едно лекарство можеш да го усетиш след 8-12-24 часа.Като стане с хапче стане като не по клинична пътека или пък ще знаеш,че си умрел от хапчето.А за умниците остава си течноста де ти я вкарвау у кръвта да ти ремонтира ДНК,за което си нямат на идея както и аз за какво служи.Знам само,че е най-важната част дадена ни от природата и ,че там се не пипа.Лека нощ камилчета пардон ваксърчета.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания одобрила сега трябва да чакаме ЕМА кой ще и плати повече фирмите с ваксини или фирмата с лекарството
38
4
 
6
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
НАЙ-ХУБАВАТА НОВИНА.В Испания вече я коментират.Колко да трае едно лечение,8-10дена и ще има първата официална статистика.Тъпите ваксери да замълчат поне 10 дена с тяхната тъпня.Да спасим децата от тъпите вакси.Българите сме УМНА И ВЕЛИКА НАЦИЯ
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжете като дръти ц.. , първи китайците одобриха 7 техни лекарства през 2020 март месец . Само че , те не са одобрени от ес !!!! Аз си купих едно от тях и се лекувах от короната . За 4 - 5 дни се оправих .
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще го глътне това, все едно е правено в уранова мина!?Само този който не е от ганювското племе! :))))))))))))))
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще го глътне това, все едно е правено в уранова мина!?
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31ХАХАХАХАХАХАХХАХАААААААААААААА.Мунюленд ХА ХА ХА ХА ХА ХА пълна с потурести груювеее. Ха ха ха ха ха ха
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31ХАХАХАХАХАХАХХАХАААААААААААААА.............
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетиха се най-после, че вируси се елиминират и с лекарства, а не само с ваксини ! Светът е в криза за кадърни управляващиКризата е основно в България!
31
2
 
14
 
! Отговори
Разгеле ! преди 2 години
Сетиха се най-после, че вируси се елиминират и с лекарства, а не само с ваксини ! Светът е в криза за кадърни управляващи !
30
0
 
7
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Последно цената на Merck е била $700 за курс. Ако се произвежда в Индия ще е по-евтино. Като за Европа.
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия е истинска държава!
28
1
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Да беше допрочел в училище.Рибонуклеинова киселина (РНК) е нуклеинова киселина, състояща се от верига от ковалентно свързани нуклеотиди. Тя се отличава биохимически от ДНК по наличието на допълнителна хидроксилна група, свързана с всеки пентозен пръстен, както и по използването на урацил вместо тимин. Една от главните функции на РНК е копирането на генетична информация от ДНК (чрез транскрипция) и превеждането ѝ в белтъци (чрез транслация)
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инж. не математикПоследно в училище учехме че хората имат днк а вирусите РНК. Ама щом казваш може и да ми прецака РНКто. Няма да рикувам
26
3
 
3
 
! Отговори
Здрав пич преди 2 години
Абе лошо няма, ако се поразчисти малко планетата. Само ние да внимаваме.
25
0
 
5
 
! Отговори
българина преди 2 години
м дааа, глобализма е решил да редуцира хората со кроце со благо и с малко кютек ако се наложи, за антиваксърите говоря. гениален план, ще умреш или от вируса или от ваксината или от хапчето.... няма отърване, важното е да се мре, че белите не останахме...
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моето лекарство още не е готово в бъчвата. Карам на шишета от лидъла.
23
14
 
6
 
! Отговори
Инж. не математик преди 2 години
Не бързайте да се радвате толкоз. В УЙкипедия има писано за това люкарство. Пречело на вируса в тялото да се репликира като внасяло грешки в РНК на репликирания вирус. Я разваля РНКто на вируса, я прецаква РНК на тялото ви. Няма да се учудя просто останалите баламурници които не искат да се боцкат да ги прецакат, тъй като ако се почувстват зле веднага ще изприпкат в аптеката и ще се нагълтат доброволно. И така без протести и полиция, тихичко, тихичко ще ви довършат.
22
0
 
15
 
! Отговори
А на снимката преди 2 години
са показани замразените лечебни кренвирши Леки, директно от камионетката на вожда ГоляматаТиква.