Гръцка интернет платформа продава фалшиви COVID сертификати

За €160 всеки може да получи валиден документ, че е ваксиниран
5 ное 2021 13:50, Елка Василева
14
Гръцка интернет платформа продава фалшиви COVID сертификати
Снимка: архив, БГНЕС

Медиите в Гърция разкриха още източници на фалшиви сертификати за ваксиниране.

След скандала със сертификат от България за 300 евро сега вече и гръцка платформа предлага европейски зелен паспорт, предаде БНР.

Още по темата

Фалшиви сертификати за ваксиниране и дори отрицателни тестове за COVID се продават без проблем  в интернет, съобщава днес гръцката телевизия „Мега“. Журналистическо разследване доказа, че за 160 евро всеки може да получи валиден сертификат, че е ваксиниран.

Продават се също отрицателни антигенни тестове за 60 евро. Те се поръчват от хора, които знаят, че са с положителна проба, но трябва да работят или да посетят обществено място.

Скандалът с фалшиви зелени сертификати в Гърция започна още през август, когато полицията разкри мрежа в центровете за ваксиниране, издавала удостоверения предимно на лекари и техни роднини.

От няколко дни се твърди и за сертификати от България срещу 300 евро за услугата, но конкуренцията вече предлага фалшиви пропуски на половин цена, обясняват журналистите, участвали в разследването.

От министерството на правосъдието изготвиха предложение за промяна в закона срещу използване на документ с невярно съдържание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото повикало такова се обадило
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скандалът с фалшиви зелени сертификати в Гърция започна още през август, когато полицията разкри мрежа в центровете за ваксиниране, издавала удостоверения ПРЕДИМНО на ЛЕКАРИ и ТЕХНИ РОДНИНИ." --- мислете бе, офтсе! МИСЛЕТЕ!!!!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно защо никой няма интерес към фалшиви сертификати за вакисните срещу дифтерия, тетанус, морбили, туберкулоза и т.н. Вие как мислите?
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има страхливци - антиваксъри, които искат с мошеничество да се сдобият с европейски пропуск , ще има и съответните мошеници, които да го продават.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисията за защита на конкуренцията да се самосезира. Това си е чиста проба дъмпинг! Да защитим родното производство !
7
1
 
18
 
! Отговори
хп преди 2 години
Долу ръцете от малкия и среден Бизнес! -)))
6
4
 
3
 
! Отговори
Бау Ганью преди 2 години
пак се изходи на метеното.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите са за бесило!
4
2
 
20
 
! Отговори
Ционистчета жалки, преди 2 години
търсене-предлагане. Капитализъм, какво ревете? Нали конкуренцията дава шанс на кадърните.
3
25
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Продават се също отрицателни антигенни тестове за 60 евро. Те се поръчват от хора, които знаят, че са с положителна проба, но трябва да работят или да посетят обществено място." тези са убийци и са за затвора.
2
5
 
17
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 години
Днес няма нито една ковидна новина. Що така, липсват ни. Това трупове набучени с ваксини, чували, морги, камиони с кренвирши Леки.... Е такива новини се харчат.
1
2
 
18
 
! Отговори
Стат преди 2 години
Следващият етап от развитието на дигиталните жълти звезди. Генно изследване за "ваксина". След "неправилен" резултат - марш в концлагера.