Централата за фалшиви сертификати за Гърция била в Сандански?

"Катимерини": Използват се пробойни в здравната система на България
7 ное 2021 09:57, Елка Василева
54
Централата за фалшиви сертификати за Гърция била в Сандански?
Снимка: архив, БГНЕС

Централата на престъпните групировки за издаване на фалшиви зелени сертификати за Гърция е в Сандански. Това твърди гръцкото издание "Катимерини", като се позовава на данни на гръцката полиция, предаде БНР.

Темата за нередовни зелени сертификати от България стана централна в южната ни съседка след разследване на гръцката обществена телевизия тази седмица. Един от гръцките участници в схемата, пожелал анонимност, разказва пред медията, че гърците плащат по триста евро за документ в България, без да им се постави ваксина.

Още по темата

Според предварителната информация на гръцките власти престъпните групировки се възползвали от пробойни в здравната система на България, а централата на цялата дейност била в Сандански. Източници на "Катимерини" твърдят, че в престъпната схема са замесени и гранични служители както от Кулата, така и от Промахон.

Изданието пише още, че през септември прокуратурата в Солун е възложила на полицията да направи разследване на информациите за подобни сертификати от България. От полицията обаче са прекратили разследването поради трудности в осъществяването му.

Неназован високопоставен полицейски служител заявява пред изданието, че гръцките служби за сигурност са се обърнали към колегите си от България и от Северна Македония, но от двете страни не е имало реакция.

Продължава проверката, свързана със зелените сертификати, издадени на работещи в болница в Солун, проверяват се и съмнителните случаи на служители на болницата в Кавала, представили сертификат от България, отбелязва "Катимерини".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
0
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
То да бяха истински ваксини, да се ваксинира човек! А то - препарати за генна терапия. Бийте си ги вие! Аз съм пас. Досега да бяха направили една нормална ваксина!
42
2
 
3
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Големи сте кюфтета. Ваксинирайте се бе маймуни.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че по кю ер не могат ли да установят на кой е произведението с разрешението за издаване,че с нас се оправдават за внос на зелени сертификати на палети,ако бяха бюлетини щом гласуват без машини Еди-Доди.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който го пусна тоя слух с фалшивите сертификати да му изсъхната мадърмите...аз толкова да тъся и не мога да намеря.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонимният "източник" със сигурност не е грък , гърците трябва да имат предвид ,че тук е набъкано с "източници"
38
0
 
0
 
! Отговори
Добруджанец преди 2 години
То там не само сертификатите. Тия места са най-фалшивата държава.
37
1
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Анонимен """Момчетата на Борисов пак"""Защото са тъповати като патрона си ,все ги залавят в чужбина ,но в България никога
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчетата на Борисов пак
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това един ден ще има Чип под кожата да не могат да фалшифицират, и то заради такива БОКЛ#УЦИ дето искат да изкарат някой лев
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте чували за турчин с фалшив сертификат?
33
1
 
8
 
! Отговори
Вал преди 2 години
Всяко ограничение или ембарго отваря врата на черния пазар.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много жалко. Репутацията ни в момента е такава, че всеки може да се оправдава с "корумпираната България" с или без основания и звучи правдоподобно... Ако статията не в вярна трябва най малко полицията от Българска страна да съдейства и да разсее съмненията, а посолството да изиска от Катемирини да отрази това. Ако пък е вярна просто няма какво да коментирам!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 Пфайзер планира да открие дигитален технологичен център в Солун. dw -11февруари21, Флориан Шмиц, "Защо директорът на Пфайзер Алберт Бурла напусна гърция"
30
5
 
3
 
! Отговори
ето на преди 2 години
Турците се оказаха по-праволинейни и честни от гърците.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости пълни
28
3
 
7
 
! Отговори
Щ.Младши преди 2 години
В Свети Врач ("Сандански") няма фалшиви сертификати и фалшиви нации - хората са железни Българи, вижте какви паметници на Ботев и Левски са вдигнали само, Български знамена по домове и заведения на много места!
27
2
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Гръцката централа е там а Българската - в гръцките фантазии!
26
5
 
8
 
! Отговори
Лъки Лучиано преди 2 години
Проблем няма. Всичко е организирано. Поздрави и се пазете от .... ваксините, ха ха ха.
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
официален институт паул ерлих в германистан изследва ваксини и медикаменти е регистрирал от 27.12.2020 до 31.5.2021 873 смъртни случея след ковид ваксинация от всички видове ковид ваксини без случайте на на трайно увредени.В швеицария 150 починали в русия 4 от спутник наи вероятно има още.и още колко има в марионетъчните държави като българия,ромъния,франция англия,испания,холандия..........където се укриват случайте.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
официален институт паул ерлих в германистан изследва ваксини и медикаменти е регистрирал от 27.12.2020 до 31.2021 873 смъртни случея след ковид ваксинация от всички видове ковид ваксини без случайте на на трайно увредени.В швеицария 150 починали в русия 4 от спутник наи вероятно има още.и още колко има в марионетъчните държави като българия,ромъния,франция англия,испания,холандия..........където се укриват случайте.