Австрия с нови ограничения срещу неваксинирани

Мерките доведоха до масова имунизация
8 ное 2021 08:09, Нели Христова
60
Австрия с нови ограничения срещу неваксинирани
Снимка: БГНЕС

От днес австрийските власти ограничиха достъпа на неваксинирани срещу COVID-19 в ресторанти, салони за красота и масаж, фитнес центрове, спортни клубове, хотели, кина и театри. Само притежатели на сертификати в съответствие с австрийското правило за "два сертификата", тоест ваксинирани или преболедували коронавирусна инфекция, вече могат да посещават такива публични институции. Освен това не трябва да са минали повече от девет месеца от момента на пълна имунизация и не повече от шест месеца от момента на възстановяване след преболедуване.

Затягането на ограниченията за коронавирус в Австрия е в резултат на рекорда през изминалата седмица в броя на случаите на COVID-19 - над 9 000 - и увеличаване на натоварването на болничната система. Ако преди това, в продължение на близо година, на посетителите на обществени институции и развлекателни събития, заедно със сертификати за ваксинация или преболедуване се признаваше и отрицателен PCR тест, сега неваксинираното население няма да може да прибегне до тази възможност. Тестовете за антитела, които биха могли да бъдат използвани от лица, които са имали асимптоматично заболяване и които нямат друго потвърждение за предишно заболяване, също спират да действат.

Нововъведението на австрийското правителство всъщност въвежда забрана за посещение в културни и развлекателни заведения на неваксинирани хора. Новите ограничителни мерки принудиха масово да се ваксинират неваксинирани хора. Има четири ваксини, регистрирани в Европейския съюз, от които да избират желаещите да се ваксинират в Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари