Португалия ваксинира 98% от населението си

Останалите 2% са деца под 12 години
9 ное 2021 07:25, Ния Христова
116
Португалия ваксинира 98% от населението си
Снимка: БГНЕС
Португалия, която беше една от най-засегнатите страни от пандемията, вече няма кого да ваксинира. 98% от населението е напълно ваксинирано срещу COVID-19, а останалите два процента са деца под 12 години, съобщава БГНЕС.
 
Високият процент на масовата ваксинация се приписва на високопоставен офицер от португалския флот - Енрике Гувея е Мело. Бившият командир на подводница беше назначен да ръководи програмата за ваксинация в началото на годината. 
 
В страната бяха разкрити триста центъра за ваксинация. В тях първоначално бяха разположени военнослужещи, за да направят логистиката възможно най-безупречна. 
 
Убеждаването на нацията започна с ваксинирането на няколко военнослужещи. 
 
Само преди месец здравната система в страната бе изправена пред колапс: британският вариант на коронавируса и празниците в страната доведоха до скок на заразените и пренаселени болници, а това принуди властите да транспортират болните до чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТИГА ЛЪЖИ! иМА 3-А, 4-А ДОЗА ТЕПЪРВА...
36
2
 
2
 
! Отговори
Тото преди 2 години
Отмъщението на английската корона - ковид 19. Друг пак канете подли държави за членство в ЕС.
35
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛ ГЕЙТС: БРАВО, СЕГА Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ ЗА РЕВАКСИНАЦИЯ! ДА СЕ ГОТВЯТ И ТЕЗИ ПОД 12 ГОДИНИ И ТЯХ ЩЕ ДОКОПАМ СКОРО!
34
5
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
До Анонимен 23Всичко над 5-годишна възраст е ваксинирано! Грешката е на преписвача на статията. Сега се подготвят да ваксинират и над 2-годишна възраст!
33
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде плюйте пак по ваксините, но вижте и данните от Португалия. Последния месец там умират по 5-6 човека на ден. Сравнението е безсмислено.. Очевидно ние ще се окаже държавата в Европа, която ще бъде нещо като инкубатор на вируса. При нас той ще си стои още години наред, докато на други места ще са забравили за него
32
11
 
6
 
! Отговори
А дааа преди 2 години
Забравих ..Португалия икономически съвсем не е по- добре икономически или по какъвто и друг начин по- добре от нас. Просто хората не беше допуснато да бъдат облъчвани от автиваксъри....а и не мизях нито един такъв
31
3
 
15
 
! Отговори
Баварец преди 2 години
Пък в Бавария от днески ни затварят. Не можеш да ходиш никъде без сертификат или тест. Чакаме да отворят концлагерите за неваксинирани.
30
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 34 - имаш сериозен проблем. Потърси д-р Цветислава Гълъбова. Няма да те излекува но ще се успокоиш.
29
8
 
8
 
! Отговори
Тото преди 2 години
Аман от ваксинирани зомбита.
28
1
 
7
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Португалия ваксинира 98% от хората над 12 години. Това е правилната формулировка.
27
1
 
6
 
! Отговори
Слушайте преди 2 години
Сидеров.И верно може да умрете от глупост.А той най вероятно се е боцнал.
26
6
 
9
 
! Отговори
Тото преди 2 години
Тази статия явно е платена публикация. Работещите в днес.бг и те деца хранят. -:) Интересно е да се каже кой е платил за публикуването. Почти всички цитирани данни са неверни.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утепахте рибата с тия 98%.
24
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЪЖАТ НИ!!! НЕМОЖЕ ДА СА САМО 2% ЛИЦАТА ДО 12 ГОДИНИ И ДА СА УСПЕЛИ НАПЪЛНО ЗА ВАКСИНИРАТ ОСТАНАЛИТЕ АКО ЩЕ ВАКСИНИРАНЕТО ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! ГООГЪЛ ДАВА 86% ВАКСИНИРАНИ , НАЙ-МНОГО ДА СА 88% А НЕ 98% ! СТАТИЯТА Е ПРЕПИСАНА ЛЪЖА
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой не се ли сеща, че тези които са против ваксините са тези, които печелят най-добре от това.-болници, лекари. Примерно Мангъров преди е вземал 100 лева за преглед, а сега преглежда за 300 и работа е в пъти повече та как Мангъров ще за ваксините ако днес прегледа 30-40 души и гушне 10 бона. Това за месец е над 250 хилки. И каква му е отговорността никаква ако си болен изписва ти чайчето и толкова, ако се влошиш и предадеш богу дух - суха клечка... Другите балсами ще платят.
22
13
 
13
 
! Отговори
В момента преди 2 години
В момента съм в Лисабон. Хората са си типичните не особено дисциплинирани южняци като нас....но един не чух да говори против ваксините. Хората просто не искат да умират от глупост /имат си достатъчно трагедии в историята/ а ваксината от векове е най- сигурното нещо . Ясно и просто
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани ги тия, ние сме най-умни
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, 2% деца до 12г. На тия ни ваксина ни лекарство им требва. Измрели са съвсем.
19
18
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Пичове!Нашите мангъропитеци ще се гърчат още години!
18
10
 
9
 
! Отговори
Номер 18 преди 2 години
На какво се дължат минусите в коментара ми? Коректно е да се казват тези неща. Колко от тези 98% са наистина набодени? Това не се знае. Не може 10 души да са уж ваксинирани, и да ми ги дават за пример. В крайна сметка и те като мен са неваксинирани. Не ме притесняват минусите ви, но не са аргументирани.