Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини

Разликата между смъртността и заразяването е от ваксинацията, обяви Лъчезар Томов
10 ное 2021 12:35, Красимир Ангелов
538

Броят на активните случаи на коронавируса у нас продължават да растат, а смъртните случаи също бележат пик. Вършат ли работа  въведените мерки и изискването за "зелени сертификати".   

"Нямаме свободни места в реанимация, затова е въведена система всеки час да даваме информация на Центъра по Спешна медицинска помощ в София, за да може всяко свободно легло да бъде заето от чакащите. Преди 10 дни имахме 50 легла за Ковид-19 и 12 реанимационни, а сега - 180 Ковид легла и 12 реанимационни", алармира анестезиологът д-р Иван Колчаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Математикът д-р Лъчезар Томов отбеляза, че смъртността следва с една или две седмици всички ситуации, които виждаме с новите случаи. "Следващата седмица очаквам да няма нов рекорд. Този вирус е много заразен и мерките не са достатъчни", заяви Томов.

Според него ясно се вижда, че разликата между смъртността и заразяването идва от нивата на ваксинацията.

"Около 50% могат да се реинфектират след една година. Ниското ни ниво на ваксинация води до една доста дълга вълна през цялата зима. За нас е полезно да знаем колко са се ваксинирали", изтъкна Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Колчаков, голяма част от българите имат средновековно мислене по отношение на медицината и науката. "Вярват на врачки, баячки. Днешните врачки и баячки са в интернет. За голямо съжаление те са и в средите, в които е недопустимо - в нашите среди. Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси", настоя анестезиологът.

Специалистът коментира и "зелените сертификати" за антитела.

"Фактът, че цивилизованият свят няма да ги признае, е показателен. При имунния отговор има две важни части. Едната е изработените антитела, които са войничетата, които директно неутрализират вируса. Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот. Това са едни компетентни клетки, които съхраняват паметта  много продължително", обясни анестезиологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
3
 
6
 
! Отговори
до 448 преди 2 години
Нямаш никаква идея как работи науката. Доказателства има в математиката. В медицината има статистика, вероятности и съпоставка на ползи, рискове и цена.
380
2
 
5
 
! Отговори
до 445 преди 2 години
Напротив. Ваксините правят клетъчен имунитет, специфичен за антигена. Това важи за всички ковид ваксини в употреба в ЕС. Вирусът обаче се развива, и заложеният (ухански) антиген се отдалечава от него, което сваля и ефективността на ваксините. Нормален еволюционен процес. Няма нищо случайно, че грипната ваксина се сменя всяка година. Короната мутира по-бавно от грипния вирус, но това не значи, че не се променя.
379
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Разбира се, когато оставиш вирусно болен пациент ноември месец по пижама на студената мозайка...на двора...с празна бутилка О2... тогава и Господ дига ръце и си закрива очите.
378
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средновековно мислене имат тези, които вярват в нещо, без то да е доказано. Науката първо да докаже, че ваксините са безопасни т.е. да докаже, че никой не е умрял от тях и тогава да заповяда при мен и да ме кара да й вярвам. Между другото на науката не се вярва. Вярва се в Бог. Науката доказва твърденията си. Доказано е, че ежедневно умират ваксинирани т.е. е доказано, че ваксините не са безопасни т.е. аз на врачки като Колчаков няма как да вярвам, а вярвам на фактите!
377
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма кой да да ме накара да вярвам на "науката". Мога да вярвам на научни доводи, основани на железни факти и логика. Просто така да вервам на ан гро, не може. Вервам само в Бог - Справедливия и Човеколюбивия. Бог казва, че свръхестествени вируси НЕ Е създавал - сички се карат нормално, като грип. Освен ако човешка намеса не причини усложнения.
376
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи според този производителите на ваксините са врачки, защото според тях БЕЗОПАСНОСТТА и ЕФИКАСНОСТТА на ваксините не е потвърдена. Пише го в листовките. На кой да вярвам, на производителите или на Колчаков? Колчаков ще подпише ли документ, че е готов да влезе в затвора до края на живота си, ако някой ваксиниран (дори и един) умре от ваксината? Ако не е готов, значи той самият не вярва в безопасността на ваксините, а ако е така, защо кара мен да вярвам? А къде е Кунчев? Жив ли е?
375
3
 
8
 
! Отговори
Тоест преди 2 години
''Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот''. Така да разбираме, че ''ваксините'' не правят клетьчен имунитет щом напирате да ги биете на всеки 5 месеца,
374
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и Румъния спънаха идеята за вкарването на неваксинираните в концентрационни лагери. Просто не може да се построят лагери за толкова много хора. Това е проблем!
373
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е щом така си мисли простото докторче, значи се досеща как е постъпвала църквата с такива кат него през средновековието.
372
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси"........И какво точно печели един такъв доктор като отрича ваксините???Че не мога да се сетя...Защото знам какво печелят другите от препоръки на определени лекарства и в случая ваксини.
371
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така е, но ваксините не създават клетъчен имунитет. Поне тези основани на "шиповия" протеин. Затова след ваксинация се гледат антитела и когато спаднат се слага нова доза ваксина. И нова, и нова........ и нова.
370
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средностатистическият българин е *** бачкатор. Отиде в ЕС и повече от шофьор или берач не става. Какво очакваме от подобни индивиди?! Да вярват на науката ли?! Айде нЕма нужда. Промити мозъци от комунизма не могат да бъдат с променено мислене и по цял свят ще бъдат бедни и прости. Просто няма как да се излезе от тинята. Това е 70% От населението. Останалите са ваксинирани.
369
1
 
7
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Вакси тука ли сте ,живи ли сте да ви зарадвам с хубава за вас новина.Тука в Испания ги почват от 15 ваксите с "Янсен"-втора доза само,че с Файзер или Модена.Избора може да се направи с хвърляне на ези-тура.Правописа е сгрешен понеже съм от рода на ***
368
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Колчаков преди 2 години
Българите със средновековно мислене. Ние небългарите сме с електронно мислене.
367
2
 
6
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Да.Вярвам във врачки и вампири.Други верват у Бог,ама тех никой не ги бъзика.
366
6
 
5
 
! Отговори
Още по-умен преди 2 години
До написано от умен "Искат да ни заразят всички после да ни окупират и да ни заробят и да не ни позволят да се ваксинираме периодично." Кой бе, руснаците в момента всички се ваксинират, а тези които не се си стоят в къщи в неплатен отпуск. :))))
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 425 Пак ли, ШекспирТе :)
364
15
 
1
 
! Отговори
написано от умен преди 2 години
Много точна дефиниция от доктора.-----Всичката тази заблуда идва от руската пропаганда и промиване на мозъци. Който не е ваксиниран да не ходи на море там има много неваксинирани руснаци-заразители. Искат да ни заразят всички после да ни окупират и да ни заробят и да не ни позволят да се ваксинираме периодично.
363
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Кунчев?Ваксата нали го пази?Защо е болен?Дано оздравее за да посети затвора където му е мястото както и на всички останали съучастници в този геноцид
362
18
 
3
 
! Отговори
написано от идиот преди 2 години
Много точна дефиниция от доктора.-----Всичката тази заблуда идва от руската пропаганда и промиване на мозъци, а там *** като мухи.-----Къде са мераклиите за тяхната Пътник?-----Почти всички пътници в резултат на ковида са не ваксинирани, пък вие умувайте като антиваксари, всеки ден намалявате с около 400 бройки.....