Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини

Разликата между смъртността и заразяването е от ваксинацията, обяви Лъчезар Томов
10 ное 2021 12:35, Красимир Ангелов
538

Броят на активните случаи на коронавируса у нас продължават да растат, а смъртните случаи също бележат пик. Вършат ли работа  въведените мерки и изискването за "зелени сертификати".   

"Нямаме свободни места в реанимация, затова е въведена система всеки час да даваме информация на Центъра по Спешна медицинска помощ в София, за да може всяко свободно легло да бъде заето от чакащите. Преди 10 дни имахме 50 легла за Ковид-19 и 12 реанимационни, а сега - 180 Ковид легла и 12 реанимационни", алармира анестезиологът д-р Иван Колчаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Математикът д-р Лъчезар Томов отбеляза, че смъртността следва с една или две седмици всички ситуации, които виждаме с новите случаи. "Следващата седмица очаквам да няма нов рекорд. Този вирус е много заразен и мерките не са достатъчни", заяви Томов.

Според него ясно се вижда, че разликата между смъртността и заразяването идва от нивата на ваксинацията.

"Около 50% могат да се реинфектират след една година. Ниското ни ниво на ваксинация води до една доста дълга вълна през цялата зима. За нас е полезно да знаем колко са се ваксинирали", изтъкна Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Колчаков, голяма част от българите имат средновековно мислене по отношение на медицината и науката. "Вярват на врачки, баячки. Днешните врачки и баячки са в интернет. За голямо съжаление те са и в средите, в които е недопустимо - в нашите среди. Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси", настоя анестезиологът.

Специалистът коментира и "зелените сертификати" за антитела.

"Фактът, че цивилизованият свят няма да ги признае, е показателен. При имунния отговор има две важни части. Едната е изработените антитела, които са войничетата, които директно неутрализират вируса. Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот. Това са едни компетентни клетки, които съхраняват паметта  много продължително", обясни анестезиологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
21
 
4
 
! Отговори
написано от идиот преди 2 години
Русия несъмнено успява да завлече цяла нация. Събудете се. Всичко против ваксините идва от Русия
360
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия несъмнено успява да завлече цяла нация. Събудете се. Всичко против ваксините идва от Русия
359
7
 
10
 
! Отговори
Md преди 2 години
До 409: Робърт Малоун не е откривателят на РНК. Той е един от многото учени, чиято работа е довела до развитието на рнк ваксините. А иначе всеки може да вярва в каквото си иска. Ако живееш в общество обаче, освен права, имаш и задължения.
358
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аз ви повярвах и след ваксината жена ми получи Хашимото. Айде да ни е честита ваксинацията ви , но аз живея с тази жена , не вие.
357
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин Ахааа. Ако се появяват и говорят за ползата от ваксинирането "няма да се ваксинираме, защото е подозрително, че толкова ни притискате", ако не се появяват (по уважителни причини) е подозрително и това разколебава хората да се ваксинират. Трагедия сте.
356
14
 
4
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Много точна дефиниция от доктора.-----Всичката тази заблуда идва от руската пропаганда и промиване на мозъци, а там *** като мухи.-----Къде са мераклиите за тяхната Пътник?-----Почти всички пътници в резултат на ковида са не ваксинирани, пък вие умувайте като антиваксари, всеки ден намалявате с около 400 бройки.......
355
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 418 Така е, но да предположим, че на човека нищо му няма, жив и здрав е (Дай Боже, искрено се надявам да е така!) Но при това положение неговото мълчание/изчезване започва да става подозрително.Следователно, това не е в негов интерес, както не е в интерес на ваксинационната кампания.Напротив, това разколебава все повече хора да се ваксинират, което не е добре.Повтарям - не съм против ваксините, затова агитацията трябва да е разумна, а тя е точно обратното - неразумна!
354
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Бай Шиле и Муфтачийски, те къде са?
353
1
 
2
 
! Отговори
пляс по челото преди 2 години
Или ще вярваш в науката и лекарите, или ще вярваш на баячки, няма трета, четвърта, пета и т.н. причина за неверието. АЙ СИКТИР БЕ!!!!!
352
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Баси доживях за вируси да се изказват математик и анестезиолог. Единият да си цъка на леката си, другия да си гледа упойките.
351
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинАко кажат че Ангел Кунчев е в болница с ковид това ще доведе до спад в интераса към ковид ваксината.Не се знае какво е станало с него. Просто той може да доведе до лоша реклама на ваксината и МЗ нямат за цел това. Дано се оправи и да почне да говори против ковид ваксините.
350
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 414 "Толкова по въпроса. " - казал ама друг път - докато не се покаже - не вярваме!" Акогато се покаже, ще кажете, че е двойник, нали? То констипац .. ъъъ извинете, конспирациите на антиваксърите край нямат.
349
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Да бе, вярно, какво е станало с Ангел Кунчев? Нищо не казвам, може да си е жив и здрав човека, но понеже изчезна откакто обяви че е заразен (и ваксиниран) с коронавирус, плъзнаха всякакви слухове за него.Редно е да се появи, за да ги разсее и да убеди повече "антиваксъри" че трябва да се ваксинират.
348
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите видяхме че в другите страни има отбелязани много гадни странични ефекти от ковид ваксината и понякога се достига до смърт.
347
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Samo minavam (номер 410) Така е, потвърждавам, истина е това! И при нас има много ваксинирани и болни.Един колега днес дойде на работа и си даде болничния, на който черно на бяло си пише доказан КОВИД и карантина. А съм сигурен че е ваксиниран, защото и майка му е лекар и цялото му семейство е ваксинирано!Не е вярно и е обидно да ме обвиняват че съм против ваксините! Те може наистина да помагат да караш по-леко заболяването, но щом се заразяваш пак сертификатът е безсмислен!
346
1
 
4
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 393 - И? Чудо голямо като ме ваксинират, плашиш гаргите. Глупаво е да разделяш хората на ваксинирани и неваксинирани. Поддаваш се на най-елементарните иф-елс-ове на живота. Уж си образован, а те играят като пет годишно дете на принципа наказание-наградка. За да има субект антиваксър трябва да създадеш обект проваксър. И ако не разбираш, че държанието ти отвращава хората от идеята да се ваксинират, то тогава си чисто и просто една от причините за създаването на илюзията наречена "антиваксър".
345
1
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Българите сме такива, пък доктор Колчаков е паднал от .. Пазарджик в най-силните герберско/ седесарски години.
344
3
 
5
 
! Отговори
Анадол Балкански преди 2 години
Чакам от утре:врачки, баячки, знахари, магове, Хари Скришна, Мики Маус и.т.н.Дали няма да се окажат по убедилни от училите светила?!?
343
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гордея се със своето мислене и не вярвам на бъркочи а вярвам на доказали се ваксини.Не вярвам и на Шмайзер които 2009 са съдени за 2.3 мрд.долара,не вярвам и на вас всевъзможни доценти,професори и т.н жадни за власт,популярност и за пари най-вероятно.Вярвам на Д-р Робърт Малоун откривателя на РНК който каза,вируса ще мутира само във ваксинираните а това е страшно,не се прави ваксини по време на пандемия.Дано всички вие си получите присъдата един ден за този геноцид
342
5
 
17
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Докторе, 6 колеги се разболяха, от тях 4 ваксинирани. Днес си дойде единия ваксиниран, мяза на манекен, свалил е 14 килограма и му се разминават коленете. Повярвай ми, сериозен съм.