Математик: 600 000 са заразени с вируса, те са само върха на айсберга

Не можем да очакваме някакъв бърз ефект, обясни проф. Кунчев
10 ное 2021 11:48, Ния Христова
118
Математик: 600 000 са заразени с вируса, те са само върха на айсберга
Снимка: БГНЕС

"Това, което наблюдаваме в момента, е почти повторение на ситуацията от миналата година. На 25 октомври въведохме локдаун. Кривата на смъртността се покачваше до 1 декември. Тоест имаме период от около месец – месец и нещо, през който поддържахме високи нива на смъртност. Това е коварното при COVID-19. Не можем да очакваме някакъв бърз ефект".

Още по темата
Това заяви в ефира на Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.
 
По думите му, към момента има около 600 хиляди души, които официално са регистрирани като заразени с вируса.
 
"Те обаче са само върха на айсберга. Зад тях обаче  има около 3 милиона души – изследвани и неизследвани, които са преболедували. Има и около 1,5 млн. души, които са ваксинирали. До 7 милиона население има още около 2 милиона души, които са незащитени и са материал за вируса", посочи той.
 
"Ако тези 2 млн. души не искат да се ваксинират -  достигането на колективен имунитет ще бъде възможно едва в средата на следващата година. Ако не се ваксинираме – тези вълни ще продължат до безкрай", категоричен е експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете оригиналния кунчо!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния експерт? Държават с 6 млн експерти, нищо че сме най-бедните в Европа и на нивото на Сомалия. Поне си имаме експерти на глава на население.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аеде де от днес.бг няма ли да интервюрат Кунчев хората се вълнуват, нещо поне от вайбър написано, не може така, как ще я караме натам. Ей го на страх тресе 5мата дето са умрели от страх и пишат тук изплъзва им се тяхното и го усещат, че няма да го бъде и ще режат вени.
83
3
 
1
 
! Отговори
Юрий преди 2 години
Забравиха Швеция. Там забравиха за всичко без локдаун и излишни простотии като паника и маски и какво ли не. Истината е че това е вирусна плевмония. Да умира се. Ваксините действат. Но трябва да бъде въпрос на избор а не чатала на врата. Хората сами трябва да изберат. Няма правилен избор насила. В Европа направиха всичко възможно хората да разберат правилно че живота е на първо място. Не искат да рискуват и 70 % се ваксинираха. Който не е няма къде едно кафе да изпие седнал като човек.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трупния математик се е появил пак?
81
1
 
4
 
! Отговори
Амиии преди 2 години
И що? Нали ултра модерните тестове днес показаха само 5 деца, че са положителни. Или математикът не разбира от математика или дадохме, пак, една бала държавни пари на наша фирма да внесе някакво измислени тестове. Ама математиката ми изглежда като да разбира от математика, та аз трети вариант не виждам хем тестовете да са верни, хем той да е прав
80
1
 
1
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 2 години
Дали е върха на айсберга е въпрос на дискусия...... Обаче в самия айсберг се натресохме успешно под вещото ръководство на хората от ""света неделя""5........а сега подсмърчаме пред Брюксел като битолски просяци за помощи,нали!???!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каде е стария кунчев тои добре ли е
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ви го новия Кунчев.
77
3
 
14
 
! Отговори
размисли и страсти преди 2 години
Във Франция третата доза вече е задължителна ,а уж факсината е препоръчителна ,а в Изрел са минали на четвърта ,нямам вяра на това експериментално чудо на медицината и да доста съмнително ми се струва че са врегнати толкова медии и хвърлят милиарди за да ни спасят - по скоро е да се спасят и отървът от една част от човечеството........
76
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 92 преди 2 години
"Къде е Ангел Кунчев?" - ... в място светло, в място злачно, в място прохладно...
75
3
 
11
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
По официални данни болниците са пълни наполовина. Независимо какво си чул по битивито.
74
2
 
4
 
! Отговори
До ДртПрч преди 2 години
Минал си покрай медицината, ама от другия тротоар. Селски бебета, градски бебета, прекъсната верига на заразяване... *** да ги разправяш тия на африканците, дето от десетилетия прилагат ваксина срещу детския паралич и едва миналата година обявиха, че нямат нови случаи. Пътят на вируса е фекално-орален/въздушно-капков, и без масова ваксинация при живот в прахоляка и мръсотията, характерни за човешките поселища от последните хилядолетия, масов имунитет - друг път. През 1996 са имали 100 000 болни.
73
3
 
8
 
! Отговори
Пропуска му е... преди 2 години
...че тези 3 милиона срещали се с вируса и тези 1.5 милиона ваксинирани се препокриват, т.е. остатъка не е 2 милиона, а 3- 3.5 милиона.Групов имунитет не е възможен за това вирус бе доказано в Англия - не го чакайте!
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, гледай си теоремите!
71
2
 
13
 
! Отговори
БАХ преди 2 години
тя математици, нямат удържане
70
7
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
До д-р Мънгарсон: Полиомиелитът е болест на съвремието и урбанизацията. Резервоар на инфекцията е впрегатният ***. Селските бебета като се родят получават антитела срещу полиомиелит от майките си, а после се заразяват по естествен път от домашните животни като така поддържат имунитета си. Градските деца са боледували навремето от полиомиелит поради прекъсване на веригата на заразяване след раждане. Затова при тях се налага ваксинация. Айде не ме учи на медицина! ;-)
69
4
 
16
 
! Отговори
Мдам... преди 2 години
До До 79: По мои наблюдения, тези, които не влизат в болниците оцеляват много по-добре от тези, които ги убиват в болниците.
68
2
 
2
 
! Отговори
д-р Мънгарсон преди 2 години
До ДртПрч....предлагам ти да се заразиш с полиомиелит, за естествен имунитет.
67
4
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
До mgs: О, неукий юроде! Никоя ваксина не работи по-добре от естествения имунитет. Това го запомни добре и не го повтаряй, моля те! Излагаш се.