Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират

Масово не се спазвали противоепидемичните мерки
200
Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Споровете за и против ваксините са безсмислени. Компетентните хора взимат решения и те трябва да се спазват, въпреки че на едни се харесват, на други - не, коментира пред  БНТ доц. Любомир Киров, председател на сдружението на личните лекари.

Още по темата

Той изказа крайното се възмущение, че масово не се изпълняват противоепидемичните мерки като носенето на маски, спазването на дистанция, както и слабия темп на ваксиниране.

"Американците дали са толкова загубени, та обвяват, че и децата над 5 г. ще се ваксинират, а в Израел ще поставят и 4-а доза? Кой иска да се оперира, кой иска да си счупи крака - никой? Налага се, за да си жив. Така е и със спазването на мерките и с ваксините. Носете си маските и бъдете на разстояние. Срам ме е да дам интервю в международни издания, тъй като ме питат защо българите не искат да се ваксинират", призна доц. Киров.

Лекарят обясни, че връзката лекар - пациент не е скъсвана, сега се осъществява по малко по-различен начин.

"Пациентите, които не са с COVID, също изискват своята грижа. Те не идват на лекар, което води до проблеми и надхвърляне на лимита за изследвания. НЗОК да не си и помисля за някакви санкции", допълни д-р Киров.
Според него напоследък има завишен интерес към ваксинирането и зелените сертификати подтикнаха този процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
14
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец Кюрд, колко % са набодени в Германия? Защо имат 50 000 нови случая? Колко процента от новите случаи са от набодени? Всички са със сертификати, ако ги караха да си правят тестове, щяха да имат 300 000 нови случая.
87
1
 
11
 
! Отговори
Йцкжкжкжй преди 2 години
До ЗападнякТуй Западняк от западнал ли иде?
86
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление 9ти септември, СССР, болшевиките, ВОСР, КГБ, ДС, Путин и внуците на комунистите насадиха пpocтотия и трайно недоверие на българите към ваксините, за това днес сме на последно място. На запад при демокрацията където никога не са имали 9ти септември и СССР хората вече удрят третия бустер и се готвят да удрят и четвърти, а нашите raньовци комунисти още не са ударили и първата ваксина.
85
3
 
10
 
! Отговори
Игкжйцйж преди 2 години
До ЗападнякМале, че си изтънчен! Един такъв гнуслив и изтънчен! Нежна душо , като си отвратен що пишеш тук по българските форуми?
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е смисълът от сертификатите и инжектирането с тези експериментални течности, след като инжектираните умират и се заразяват с вируса точно толкова колкото и от чистите, а също така и инжектираните разнасят вируса. Разликата е само, че инжектираните имат в кръвта си клетки от абортирани човешки бебета, а чистите нямат.
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Германия, десети ноември, 45 416 нови случая. Не знам какво става с ваксизомбитата, че не могат никога никаква информация да обработят и цитират? Някакъв блокаж на мозъчетата вероятно?
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Западняк И още веднъж да го повтори, все тая. Ние местим за теб и целия ти род и стискаме палци да не можеш да се върнеш.
81
0
 
10
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец Отговори де. Някой иска ли черната графенова кръв на инжектираните, могат ли да са кръводарители? При ядрено-магнитен резонанс, графена във всяка клетка ще танцува като на дискотека, какво ли ще стане с органите на бъдещите евтанизирани.
80
1
 
12
 
! Отговори
До западняк преди 2 години
Гръмни се да ти мине
79
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия новите случаи са 32 000, 90% неваксинирани. Леша да се научи да чете!
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роберто Чинголани, професор по физика, академик в икономическият институт в Генуа и министър на екологические преобразования в правителството на Марио Драги в Corriere Quitidiano каза, че "планетата е била разчетена за 3 милиарда, ние сме твърде много хората са пapa3ити". В Италия където 95% от възрасното население е ваксинирано въведоха задължителни зелени сертификти за право на работа в държавния и в частния сектор за тези 5% които не искат да се ваксинират.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторче духай супата гад продажна ,а защо продавате фалшиви сертификатиВижда се кой е надул бузи и ококорен, българския редови ***!
76
28
 
4
 
! Отговори
Западняк преди 2 години
Живея на Запад във васкинирана цивилизована Европа, и просто ме е срам от българите като стане дума за ваксинините и защо българите са толкова *** и не искат да се ваксинират! Отрвратен съм от българите, просто съм отвратен от българите.
75
6
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Новите случаи в Германия за днес са над 50 хиляди. 50 хиляди инжектирани" -- две изречения, две лъжи. Владимир Владимитович би се гордял с теб, ако знаеше, че съществуваш :)
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците са адски *** народ, до като българския е супер ***.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък Случайно в това интервю не се намери някой да те попита,защо в България при Три пъти по малко новозаразени от Австрия, жертвите са Десет пъти повече?
72
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно в неваксинирана България от единадесет поредни дена намаляват случаите на ковидгрип. Ще прецакаме ваксиизмамата... Ако някой го отрази, което е малко вероятно.
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторче духай супата гад продажна ,а защо продавате фалшиви сертификати
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам е , че има толкова много самоубийци българи , деградирали деегенарати които се ваксинираха или по-точно евтанизираха..Виждаме как неваксинирани груювчани препълват Ковид отделенията!
69
10
 
1
 
! Отговори
До коментар 62 преди 2 години
Уважаеми Господин 62, Вие сте неграмотен и елементарен българин. За съжаление 75% от народа ни е като вас. Не става дума само за ваксините.