Кацаров: Болните с вируса намаляват, както и тези в интензивното

Здравните власти отчетоха, че зеленият сертификат работи
63
Кацаров: Болните с вируса намаляват, както и тези в интензивното
Снимка: БГНЕС

Броят на хоспитализираните и на хората в интензивните отделения намалява, това отчете здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

По думите му здравната система се справя, има достатъчно легла за пациентите.

В тази вълна има с 16% по-висок брой на регистрирани случаи с ковид, но хоспитализациите не са се увеличили, а са се намалили и то с 35%. Това означава, че част от хората са били лекувани извън болниците, обясни той.

Проф. Мира Кожухарова каза, че от две седмици в по-голямата част от страната е започнал да спада темпът на нарастване на заболелите и призова да продължим този успешен ход надолу.

Около 25 хил. от преминалите в ковид зоните, които бяха създадени в помощ на болниците, са били с положителни тестове.

Кацаров заяви, че мерките, свързани със зеления сертификат, дават резултат. Здравните власти отчетоха активизиране на тестването и имунизациите.

Директорът на Дирекция "Лекарствена политика" д-р Десислава Велковска представи информация за нови лекарствени продукта в борбата с вируса. Кацаров обаче посочи, че това не трябва да се приема превратно, защото лекарството ще помогне на част от хората, а приоритет си остава ваксинацията.

До мoмента са закупени над 180 000 флакона ремдесивир.

Министърът каза, че може да не се наложи да ползваме помощта от ЕК, която поискахме, но благодари, че от Брюксел са се отзовали бързо.

Кацаров уточни, че се полагат усилия за още тестове в училище. С приоритет са били малките ученици, но когато прецени МОН, ще се върнат и големите в класните стаи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото Средновековие - науката я изхвърлихте на бунището и ни предлагате да ВЯРВАМЕ в едни измислени мерки, които убиват даже апологетите си!Видов ден винаги идва. И не съм антиваксър, антифашист съм!
57
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Е как няма да наляват болните в интензивните отделения катоумират! Od mdpr hfimfo!
56
0
 
0
 
! Отговори
Д.Г.Д. преди 2 години
Работят ли?Че някой спазва ли ги?Всеки си щъка,никой не проверява...
55
0
 
5
 
! Отговори
@ преди 2 години
Миналата година без "ваксини" с доста по-малко позитивни и починали... В европейските и всички други "ваксинирани" държави същата работа. А при нас нивото на смъртност спрямо Европа е трагично за последните поне 15 години. Липсата на нормално здравеопазване води до силна пропаганда колко са зле нещата СЕГА. Сякаш преди са били добре?!?
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така я овладяхте епидемията, че сме твърдо на първо място в света на умрели на 1 милион, заминават си 200 българи на ден и гоним 26 000 умрели.
53
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Да не би дч сте ваксинирали всички или измряха?
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много ми е чудно нашите "независими" медий защо не публикуват данни на смъртни случай след ковид ваксинация?reported sideeffects for COVID-19 vaccines in Eudra Vigilance database "adrreports.eu" date 30-10-2021 filtered by Seriousness Criteria Results in Death към 20000 са починали от ковид ваксината.напишете в фаебоок senator gerard rennick и ще видите страничните ефекти на ковид ваксината Меркел спира приема на бежанци от ваксината
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я слезте долу в низините на народа да ви кажат какво работи, какво е истината. Тя е различна от канцеларската истина и истината формиране от лакеи. Предизболни лакърдии на които никой не варва. Нищо в държавата не работи за интересите на народа. Работети на чужди интереси за които народа плаща.
50
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да ви обяснява Кацата.От една година имате пълен набор от ваксини.Безплатни!А и нали Ковид няма?
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаа, бихте ли обяснил, хората в интензивното в каква посока намаляват,оздравяват ли, почиват ли, защото имаме смъртност по 200 човека на ден ,колкото цяла Европа?
48
0
 
1
 
! Отговори
Гулем го вади преди 2 години
До vladyПослъгваш Владке!!!
47
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун за неваксинираните и пандемията ще свърши!
46
0
 
1
 
! Отговори
Пичагата преди 2 години
Кацаров и Радев освобождават България от Пенсионерското Иго,а куманисите ривът!!!
45
0
 
7
 
! Отговори
Един от уродите от преди 2 години
"Смъртоносното трио"-Фуражко,кацаруцата и мангърката....Скоро и тримата пред народен съд за избитите 15 000 българи от април насам...
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До това е овладяване - и 200 в моргите на ден .
43
2
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Браво на кацата намаляват в интензивното защото умират . И вируса се уплаши от смрадливите чорапи ,и зелени сертификати ,та чак избяга и се подобрява положението ....безсрамници
42
6
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
През пролетта имаше над 10 000 в болница и над 800 в интензивно, сега определено са значително по-малко.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е минало достатъчно време, зада работи какъвто и да било сертификат. Подобна реплика може да се изцвъка само след минаване поне на две-три седмици, и то не така сигурно. А аз смятам, че шубелистиците и хипохондриците, които досега пълнеха болниците заради една кихавица, вече се "ваксинираха", успокоиха се и спряха да се мъкнат по лекари - това е и "боледуващия" контингент. Останалите не са се поддавали на пропаганда и не са оказвали влияние на бройката.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно, така съвсем между другото споменаха, че срокът на извънредните мерки щял да се удължи между още 4 до 6 месеца... Тия престъпници явно нямат намерение да ни оставят на мира, докато не ни уморят напълно!
39
2
 
21
 
! Отговори
Преболедувала XI.20 преди 2 години
Много ваксинирани със сертификатче си се разхождат навсякъде, кихат си наволя, кашлят си, но.... имат сертификатче. Здравите и преболедувалите през ден трябва да доказват, че са здрави. Това ли ви е работещия вариант. И тъпотията с нивата на антитела. Нека ваксинираните също да доказват нивата на антитела, които ги защитават. Според СЗО за ваксинирани нивото трябва да е 200 BAU/ml, а за преболедували 130 BAU/ml.