Кацаров: Няма да има локдаун, данните показват подобряване

Предлагат удължаване на епидемичната обстановка с 4 до 6 месеца
51
Кацаров: Няма да има локдаун, данните показват подобряване
Снимка: БГНЕС

Здравното министерство ще предложи удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца.

Това ще стане на следващото заседание на Министерския съвет.

Още по темата
Няма да има локдаун, данните сочат подобряване на епидемичната ситуация, заяви здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

У нас ще бъде внесено лекарство за лечение на Covid в домашни условия под формата на таблетки до средата на декември. Ще се приема два пъти дневно от пациенти с лека до средна форма на вируса. Лекарството ще се дава не по-късно от 5 дни след поставяне на диагнозата и е предназначено за лица над 12-годишна възраст с придружаващи заболявания.

За домашно лечение ще бъдат внесени и моноклонални антитела до 2-3 седмици. Този препарат обаче ще се инжектира в болнични условия и под наблюдение, а след това пациентът ще може да се прибере вкъщи, обясни Десислава Велковска, директор на Дирекция "Лекарствена политика".

Други два препарата за болнично лечение ще бъдат внесени до края на декември.

Информацията по отношение на бустер дозата за РНК ваксините е отразена и в официалната продуктова информация на база клиничните изследвания, които са проведени, съобщи Богдан Кирилов, директор на Агенцията по лекарствата.

За ваксината на Пфайзер бустер дозата е със същата доза, която се поставя при първа и втора доза, при ваксината на Модерна се поставя половин доза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на всички мерки. Сваляйте маските, излейте ваксините в мивките, скъсайте сертификатите. Всичко е фейк!
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полежението В МОМЕНТА е на фактически локдаун за всички неваксинирани, тъй че КАцаров ПАК ЛЪЖЕ, но този път след като обърна палачинката. А я обърна, защото И на ДС не им трябва разграден двор на антиваксърчета, които си мислят, че могат да правят каквото си искат. Излиза, че антиваксърчетата не пасват на никакъв вид социално устройство, освен на анархия. :))))
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
данните показват че идат избори
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех хвана ме носталгията по комунизма. И тогава така властта обявяваше че всичко е супер. За Чернобил иначе нищо не казаха.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно, така съвсем между другото споменаха, че срокът на извънредните мерки щял да се удължи между още 4 до 6 месеца... Тия престъпници явно нямат намерение да ни оставят на мира, докато не ни уморят напълно!