Лекарите в Германия против задължителната ваксинация

"Трябва да убеждаваме хората, не да ги задължаваме"
12 ное 2021 22:45, Петя Славова
57
Лекарите в Германия против задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лечение и спешна медицина (DIVI) е против задължителната ваксинация срещу коронавирус дори при стремително влошаване на епидемиологичната ситуация, свързана с разпространение на инфекцията. Ръководителят на DIVI Гернот Маркс заяви това в интервю за Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

"Това е политическо решение. Като DIVI ние сме против, защото трябва да убеждаваме хората, а не да ги задължаваме. В противен случай съмняващите се ще станат още по-отчуждени от обществото", твърди Маркс.

Същевременно той смята, че трябва да се положат повече усилия за провеждане на кампании за ваксиниране сред обществеността.

"Политиците трябва да стартират втора мащабна кампания за ваксиниране и да включат активно неваксинираните", каза ръководителят на DIVI.

Заедно с това обаче Маркс предупреди, че на фона на рязкото увеличаване на броя на новите случаи на коронавирусна инфекция в страната интензивните отделения в болниците в Германия скоро може да се окажат препълнени, предава БГНЕС.

"Ако тази динамика се запази, много скоро ще можем да лекуваме само пациенти, които се нуждаят от спешна помощ, и пациенти с коронавирус. Трябва спешно да предотвратим това", продължава той.

Освен това Маркс уточни, че по-голямата част от хоспитализираните с коронавирус в отделенията за интензивно лечение не са били ваксинирани.

Ваксинацията срещу коронавирус започна във ФРГ в края на декември. Първите, които бяха ваксинирани, бяха възрастните хора, здравните и социалните работници. Досега поне една доза от ваксината е била поставена на 58,1 милиона германци (69,9% от населението), а около 56 милиона души (67,3%) са напълно ваксинирани. Ваксините, използвани в кампанията, са разработени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, американските компании Moderna и Johnson & Johnson, както и британско-шведската компания AstraZeneca.

По данни на Института по вирусология "Роберт Кох" (подчинен на германското министерство на здравеопазването) броят на случаите на заразяване с коронавирус в Германия се е увеличил с 48 640 през последните 24 часа. От началото на епидемията инфекцията е открита при 4 942 890 жители на Германия. Общо 191 пациенти са починали от последиците на коронавируса в страната през нощта. Общият брой на смъртните случаи по време на цялата епидемия в Германия достига 97 389. Седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия е 263,7 случая на 100 000 жители, което е най-високото ниво в пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
50
 
4
 
! Отговори
Да не се лъжем преди 2 години
Ако е важно да се ваксинират всички (а това е важно!) дали чрез убеждаване, дали чрез принуждаване става безразлично.Казват, че трябвало да се убеждава, но ако резултатът е предварително известен, то убеждаването по същество означава манипулация. Лично аз предпочитам да ме принуждават, а не да ме манипулират. По-честно е.
31
2
 
57
 
! Отговори
konqeonq преди 2 години
Добре, че изфабрикуваха тая пандемия, та лъсна колко проста маса се движи по земята :))
30
1
 
37
 
! Отговори
онясконя преди 2 години
боцнете се вече, много пренаселено стана ;)
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "И как точно форумният експерт стигна до извода" - ето ти *** пример за намиране на информация - намираш клип в битшут за 50к починали след факсинация. След това с малко търсене в дъкдъкгоу се намират и скрийншоти от документите изтекли от медикеър. След това с още малко търсене виждаш, че медикеър (или всъщност който и да е) така и не са отрекли фактът по същество, а само има адвокатски недомлъвки от сорта "*** то не е точно така".
28
3
 
51
 
! Отговори
:) преди 2 години
Извинете, набодените, на коя точно доза ще осмислите как небрежно сте постъпили към себе си? И аз не зная как точно стоят нещата, но е ясно, че не е, както ни казват, което е достатъчно да съм пас.
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"И как точно форумният експерт стигна до извода, че ваксините ни помагат, а вредят? Руски сайтове? Фейса?" - съжалявам, но сураттефтер нямам! Руски сайтове също скоро не съм чел. За щастие мога свободно да чета немски и английски (и руски всъщност, но както казах, там не са ми интересни, щото си ползват техните разработки) и предпочитам да се информирам директно от източниците. За начинаещи бих препоръчал bitchute и telegram и след това факт чекинг в duckduckgo. Други въпроси?
26
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно форумният експерт стигна до извода, че ваксините ни помагат, а вредят? Руски сайтове? Фейса? Всички факти, статистики, голата действителност говорят за точно обратното .
25
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно ще убедят хората да се бодат като всеки ден става все по-ясно, че факсините нямат никакъв положителен медицински ефект! Ей нА - най-набодените държави пак започват да въртят старата лента! А на всичко отгоре от ден на ден излизат и все повече доказателства не само, че факсите не помагат, ами даже и вредят! Факт е, че масите са уфтсе, които вече са с досатъчно промити мозъци и слушкат каквото има се каже, но тези, които до момента не са се наболи за щастие не са от тях!
24
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин Я ходи да направиш една борбичка. Мисленето не ти е било никога силна страна. Затова си отишъл в спортно училище - щото не си могъл да мислиш.
23
5
 
61
 
! Отговори
славянин преди 2 години
"Трябва да убеждаваме хората, не да ги задължаваме"! Няма как да убедиш нормален човек в една лъжа!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан Само Асан си прави от прочетеното подобни "изводи".
21
4
 
58
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Швабите кацнаха на Мангъровия само той си е чел учебника по имунология :)))
20
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "17, моето "дередже" си е супер" Това не е сравнение. Ти може да си се чувстваш "супер" и като последна дупка на кавала. Това не бърка всички останали. Не, че има значение де, тук всички сте от сой. Затова ви се смее целия свят.
19
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17, моето "дередже" си е супер. В допълнение, не навивам никой да СЕ или да НЕ се ваксинира, макар че предвид образованието и професията ми, доста познати ме питат за мнение. Аз не съм антиваксър, но съм против тези конкретни "ваксини", но теб щом те влече може да си сложиш колкото решиш. Тялото си е твое, ума също ;)))
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Аз не съм експерт по "интернет", а другаформа на редакция тук във форума няма, тъй че, дишай дълбоко и се съсредоточи върху съдържанието, вместо да се правиш на дървен философ.
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13. А ти български малко четеш ли? Щото да пишеш явно ти е непосилно.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 "значи, че ви обръщам внимание върху факта..." Не, в интернет писането с уголемен шрифт се приема за викане. Значи, че викаш.
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16 "12, или че имаме малко повече мозък от вас" Това си личи по дереджето ви в живота и съответно нашето (на ваксинираните). Когато фактите говорят ... :)))
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12, или че имаме малко повече мозък от вас примирите мозъци и по - малко ни е страх от баба Яга (разбирай ковид ;)))
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 "Моля, убеди ни с непоклатимите си доводи, базиращи се на желязна логика. Сега е момента да ме накараш да се инжектирам с бъркочите. Давай, другарю." Не се васкинирай, моля те. Направи услуга на всички. :)