Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”
13 ное 2021 09:15, Елка Василева
330
Акад. Петрунов: Зелените сертификати за антитела са грешка
Снимка: архив, БГНЕС

„Издаването на български зелени сертификати за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това”. Това заяви академик Богдан Петрунов пред Нова тв.

Още по темата

„Досега няма норма на тези антитела, която да покаже колко такива трябва да имаш, за да си предпазен. Това  е строго индивидуално. Всеки организъм реагира различно. Затова Европейският център по контрол на заболяванията категорично каза, че това не е правилно и не трябва да се дават такива сертификати. За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията”, коментира той.

Петрунов беше категоричен, че няма причина, ако имаме високи нива на антитела, да решим да не се ваксинираме.

„Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”, посочи той.

„В момента цяла Европа гори. Във всички страни около нас се увеличава броят на заразените и починалите. Мисля, че трябва да има мерки след изборите. Досега разбирам, че се удържаше по-спокойна атмосфера, но трябваше да има по-сериозни мерки още в края на август и септември”, добави академикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото в Европа има най много грешници. И тия чревоугодници за едното плюскане си дадоха свободата. Експеримента продължава и дори набира скорост. Сами си го правим европейските грешници.
258
0
 
6
 
! Отговори
И преди 2 години
защо гори точно Европа, кьдето са най много ваксинираните?
257
0
 
5
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 2 години
''Защо гори цяла Европа, нали са 90% ваксинирани?'' Именно, уж трябва ваксинация 80 % за да се махнат мерките, обаче в Европа са толкова вакснати и вьпреки всичко пак врьщат ограниченията.
256
0
 
8
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Този академик, напоследък трудно си спомня името, а те го питат какво е учил като студент за вирусите. Той си спомня само това комюникето от СЗО, дето са му го дали да прочете преди интервюто и до там!
255
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев с какъв сертификат е?
254
0
 
0
 
! Отговори
Edin преди 2 години
До ЩерюМисля, че и кверцетинът спада към антихистамините. Може би затова имаше положителни отзиви и за него, особено в комбинация с цинк?
253
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати СА ГРЕШКА!
252
0
 
4
 
! Отговори
До Акад Проф Дмн преди 2 години
ИМАШ ГРЕШКА!Болестта на Марек при кокошките ЗАСЯГА САМО ВАКСИНИРАНИТЕ !
251
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Осведомител" от 6-ти отдел на ДС ,може да му се вярва.Що душички е изгорил.
250
1
 
6
 
! Отговори
Акад Проф Дмн преди 2 години
Има една научна публикация, че нестерилизиращите ваксини водят до селекция на по-смъртоносни патогени - демек по-смъртоносна мутация. Става дума за болестта на Марек при кокошките. Ваксинираните (кокошки) се разболяват, но го карат с по-леки симптоми. Вируса обаче оцелява достатъчно дълго (в организма) за да заразява и други, което му позволява да оцелее и да се разпространява в популацията. Звучи ли ви познато? Точно като КОВИД ваксините! Дали това не чака и хората? Смъртоносна мутация?
249
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Академик алерголог -специалист по всичко.Ако беше замълчал , поне щяха да си мислят хората ,че не е паткясал за няколко сребърника.
248
1
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Грешка е въвеждането на ваксината за масово използване и измислените зелени сертификати.
247
3
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ковид е грипен вирус, на който изкуствено са прикачени шипчести протеини. Организмът на заразените се справя с вируса, но някой хора за съжаление умират от АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ към протеина в шиповете на вируса. Трябва да се сведе хистамина до минимум, чрез АНТИХИСТАМИНОВИ ПРЕПАРАТИ (алергозан, лоратадин, кларитин, фенистил, урбазон и др.), вит. Ц, магнезиев цитрат и чай от агримония. Това е свръх АЛЕРГИЯ водеща до подпухване. В болниците ги лекуват от пневмония, но тя не убива за броени часове...
246
2
 
27
 
! Отговори
. преди 2 години
Академик гледай си пенсията и мисли колко дълго ще я вземаш не се занимавай с несвойствени неща.
245
2
 
30
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Колко академици и професори още, ще станат за смях ? Чудя се само, дали имат някакви облаги да ги говорят тези неща или наистина ги мислят ?? Чудя се също, кое от двете е по-лошо ?
244
2
 
31
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Никога не е късно да станеш за резил. Академик, който не знае, че по време на епидемия не се прави ваксинация защото възникват нови, по-устойчиви щамове. Академик, който не знае,че срещу бързо мутиращите вируси към които спада и ковида не може да има траен имунитет и ще карат хората да се бодат с това "нещо" на всеки 6 мес., но за сега това не го казват на хората.Академик, който не знае, че това НЕ Е ВАКСИНА и че самите фирми пишат в документите "препарат в експериментален етап.
243
1
 
17
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията"Дойдохме си на думата - грешка е не защото преболедуваните не са имунни, а защото ще доведе до отлив от имунизацията...И това нещо е станало академик...
242
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 267 Славянин, не забравяй да си пишеш ника. :))) Иначе, на лекар съм бил последно за спешна ситуация преди 2 години заради камъни в бъбреците, антибиотик пих последно когато бях болен от Ковид през април миналата година. Редовната ми дистанция за тичане е 10 километра, която правя 4 пъти седмично, но това лято съм тичал два пълни маратона и два полумаратона (да, след Ковид), ПОНЕ 5 години, като през това време продължавам да посещавам театри, музеи и да пътувам. Некааааааа!
241
3
 
4
 
! Отговори
Топора преди 2 години
До 265 Анонимен преди няколко дни един тук от неговата квартална кръчма обясняваше, че нямал зъби защото пастите били пълни с отрова, а не защото не ги миел. Просто тук се разкрива профил на типичния българин от разказите на Алеко и Чудомир, това не е от вчера. Никога не вярва на никого, винаги той е правият а целия свят греши. Но това винаги си остава за такива като него, историята го е доказвала не веднъж.....
240
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Топора Чакай да ти кажа нещо за "Славянин". Той е бивше спортистче. От тая гледна точка с акъл не може да очарова, но затова пък е як като Искърско ... (и също толкова умен). И си мисли, че понеже е як, е хванал господ за шлифера. Обаче оня отгоре не си е казал последната дума по много въпроси. С времето всичко ще си дойде на мястото.