Проф. Петров: Дадохме гласност на недоказани псевдонаучни тези

Зеленият сертификат е дал ефект върху ваксинацията, убеден е той
14 ное 2021 22:48, Анисия Иванова
39

"Нашето поколение "50+", което имаше шанса да оправи много неща, не успя. Политиците може би не се чувстват виновни, но аз се чувствам виновен и за дупките, и за корупцията, и за отвратително изглеждащите гранични пунктове, и за това, че младите напуснаха и най-вероятно няма да се върнат. Както и за това, че много хора загинаха последната година, а те можеха да бъдат спасени", каза кардиологът проф. Иво Петров в предаването "Опорни хора".

По думите му имаме гигантско разделение на народа както политически, така и по медицински въпроси.

"Концентрирани в собственото си оцеляване ние не успяхме да подготвим средата в тази страна за промяна, която се случи абсолютно ефикасно в много други страни в Европа. Този братоубийствен синдром, който бушува напоследък, е най-голямата грешка, която може да се допусне. И тази политическа турбуленция, която е сериозна, тя доведе до една почти медицинска катастрофа, което е много жалко", допълни проф. Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той смята, че трябва да се чува гласът на експертите и науката.

"Даването на гласност на странни идеи ни изигра отвратителна шега. Концепцията за насилствено ваксиниране не е правилна, но концепцията за насилствено информиране трябваше да бъде наложена. Много страни, където се случиха нещата доста по-стройно и по-предвидимо, те направиха информиране на специалистите и населението с точната информация. Тази, която е доказана в проучванията и в резултатите. Включително това какво може да очакваме като странични ефекти от ваксината, каква е разликата между очакваните малки странични ефекти и колко драматични са ефектите от боледуването", коментира експертът.

България в момента е в четвъртата вълна на COVID-19, ситуацията в болниците е критична, а лекарите ни са на предела на силите си. Проф. Петров подчерта, че е абсолютно безотговорно да се оставят хората да решават сами.

По думите му хората трябва да бъдат информирани кое е правилното решение за тях. Той обясни, че хората със сърдечно-съдови заболявания задължително трябва да бъдат имунизирани, тъй като те са по-рискови. "Нямахме право да даваме гласност на толкова недоказани псевдонаучни тези, които доведоха до това, че много хора не се ваксинираха и много хора починаха", припомни той.

И добави, че негов колега се е разболял цели три пъти от Ковид-19.

"Категорично не е вярно, че има много противопоказания за ваксините, тъй като в началото имаше групи, за които имаше известни резерви. Това бяха бременните и хора с автоимунни заболявания. Но и те отпаднаха. Тази информация се опреснява редовно. В момента истински противопоказания са много малки. Това са хората с много тежки алергии, включително алергичен шок", посочи проф. Петров.

А според него "зеленият сертификат" е дал ефект върху ваксинацията.

"Всички знаем, че България стана популярна, че има немалко фалшиви сертификати. Различни групи се възползват и различни националности. Това е много жалко. Това говори много зле за нашата система. Единственият наш колега, който не беше ваксиниран, почина. За съжаление, сега имаме интубирана колежка, която е неваксинирана", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
3 преди 2 години
Противопоставянето на сертификата е престъпление!И т.н. възраждане да млъкне по този въпрос!Хората решават и избират , а не евтината спекулация със здравето на хората!
27
1
 
35
 
! Отговори
кво рече преди 2 години
Недоказуеми тези ли? Не може хората да бъдат гонени от работа и затваряни като животни, защото не са си инжектирали някаква рнк-гмо-течност в тялото.
26
6
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
В близките месеци би трябвало да се въведе нормална ваксина от цял инактивиран вирус, която изгражда пълноценен имунитет срещу цялата му обвивка и ограничава разпространението на вируса.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 До ОПЛ "9 от 10 интубирани пациента умират" Хубаво е, че го казва лекар . . . . . . . . . . . Не, медицински фашист е! Гледайте интервюто и пишете по съвест за този ГЕРПаджийски бандит!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 До ОПЛ "9 от 10 интубирани пациента умират" Хубаво е, че го казва лекар . . . . . . . . . . . Не, медицински фашист е! Гледайте интервюто и пишете по съвест за този ГЕРПаджийски бандит!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 До ОПЛ "9 от 10 интубирани пациента умират" Хубаво е, че го казва лекар . . . . . . . . . . . Не, медицински фашист е! Гледайте интервюто и пишете по съвест за този ГЕРПаджийски бандит!
22
1
 
5
 
! Отговори
До ОПЛ преди 2 години
"9 от 10 интубирани пациента умират" Хубаво е, че го казва лекар. Ама като се каже "А", да се каже и "Б"! Защо умират толкова? Казал го е проф. Хинков още март 2020 (преди да се случи) : https://bntnews.bg/news/prof-hinkov-tryabva-ni-otdelenie-za-intenzivno-lechenie-1044863news.html
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До професора защо-- Ти май не си виждал "западняшка" здравна система. Сигурно плащам осигуровки колкото две твои заплати!!!! В бг с 10 евро на месец към здравните, да не очаквате стар трек болници...
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупа.ците са тези, които не вярват в науката. Няма смисъл даже да е споменава...
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе тия пациенти нямат ли, та все висят акъл да дават, после били претоварени, от какво от интервюта ли
18
5
 
23
 
! Отговори
професора защо-- преди 2 години
--не рева когато определени интереси разбиха здравните заведения и ги направиха търговски дружества от хищни доктори ,а другите не успели да влязат във кръга на лапащите пък избягаха ,избягаха и медицинските сестри ! Защото истината е че ако нашите болни се лекуват във западняшки болници надали ще *** толкова починали . тука като се разболееш докато не си почти умрял те лекува джи пи по телефона ,и като стигнеш до болница ти викат попа .Тоя професор да върви на ****** си !
17
21
 
6
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Не хулете добрите си лекари! Повечето от вас не са компетентни медицински. Лекарите не иска да разболяват децата ви. Делта КОВИД протича трудно при 15-20% от заболелите, но в болницата от тези тежко боледуващи умират 15%. Тези лекари лекуват такива пациенти, а 9 от 10 интубирани пациента умират, затова на леглата в интензивните отделения им се казва "легла за смъртници". Делтата протича лошо при хора над 30 годишна възраст и ако човек не е с предразсъдъци е хубаво да се ваксинират.
16
6
 
22
 
! Отговори
Един преди 2 години
Много жалко за ,,професора,, и той иска медицински фашизъм, какво ли му промени мнението
15
3
 
30
 
! Отговори
Моля, преди 2 години
въпросният професор да уточни,как така е възможно "насилствено информиране"?!Като как го вижда?! По фашистки,по болшевишки,по сатанински,по либерастки?! Ние,любознателните хора се информираме от доказани капацитети като носителя на Нобелова награда Професор Люк Монтание,Робърт Малоун,д-р Майкъл Ийдън,Владимир Зеленко,Герт Ванден Боше,д-рПитър Макколоу и др. Искаме сами да вземаме решенията за собствения ни живот и този на децата ни и никога няма да позволим продажници да решават вместо нас!!!
14
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, които издават фалшиви сертификати, просто трябва да бъдат бесени по улиците за назидание.
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На професора му се иска насилствено информиране. Как го мисли? В наборни индоктринационни казарми ли ще ни вкарва пак, където по политическа подготовка да пишем по няколко десетки пъти най-малко през ден как свободата е осъзната необходимост? Професоре, насилственото информиране е форма на индоктринация. А всяка индоктринация е насаждане на доктрина. А доктрините нямат нищо общо с науката
12
5
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
mRNA технологията е разработена от Каталин Карико - унгарски биохимик преди повече от 40 години, но mRNA предизвикват критики, тъй като имунната система реагира срещу тези нуклеинови киселини със силна възпалителна реакция
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даването на гласност на странни идеи изиграло лоша шега. Ама разбира се, гласността пречи, а най много пречи на лозунга "един народ, една партия, един фюрер". Типично европейско фашистко мислене. Сигурно не е трябвало да има гласност, тогава е щяло по-добре да стане. Този професор е достоен наследник на левичарските френски якобинци, на марксистите, а защо не и на сплотените като един нацисти. Той, фашизмът е европейски патент, не е дошъл от Индия или от Мадагаскар.
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам тя медецинската катастрофа има и в Европа, дето са до дупка надрусани с вакси, докога ще отричате очевидното
9
38
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Дадохме възможност на комплексара Мангъров да се изявява по медиите и сега си патиме.