Австрия затяга COVID мерките за неваксинирани

Те имат право да излизат по работа или да пазаруват храна
15 ное 2021 12:11, Ния Христова
151
Австрия затяга COVID мерките за неваксинирани
Снимка: БГНЕС
От днес влбиза в сила локдаун за неваксинираните граждани на Австрия. Те нямат право да напускат дома си, освен по работа или за да пазаруват храна, съобщават световните агенции, цитирани от БНР.
 
Около 2 милиона души все още не са получили нито една доза ваксина срещу COVID-19. Броят на новозаразените достигна 800 на 100 000 души населени през последната седмица.
 
Професор Ева Шернхамер обясни, че споруд нея мерките са наложителни. 
 
"Интензивните отделения вече се пълнят. Прогнозите са до две седмици да достигнат лимита си. Заразените, които отчитаме сега, ще напълнят интензивните в следващите дни."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
19
 
! Отговори
Яна преди 2 години
Такива мерки могат да въвеждат или заблудени, изгубени, не мислещи същества или хора, които твърдо са прегърнали фашистки идеи. За жалост фашизмът не е изживян в Европа. Българите сме скептичен народ, но това не винаги е лошо. В конкретния случай мисля, че папагалщината не ще ни доведе до нищо добро. Не бива да копираме дословно западните държави в борбата с пандемията.
80
0
 
7
 
! Отговори
Програмист, преди 2 години
Чочко сладък, "прогнозата" е вид твърдение - израз на виждането ти какво щяло да стане нам кога си. Синоними - изказване, схващане, гледище, позиция - дано успееш да се справиш с тълковен и/или синонимен речник, че като те гледам - май е кауза пердута това. Вземи си обедна почивка. Шефовете ти не ти ли дават такава? Ей, големи експлоататори - за два лева ще ти изпият соса!
79
1
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
95:Има терапевтични средства за КОВИД, до кога ще ни заливат с глупости за ваксини? Вижте в Индия масово се дава Иверметкин, четете медииите какво казаха за провинция Утар, нямало връзка мебжду Ивермектин и ниската смъртност от КОВИД ама няма никаква друго обяснение. На всеки болен дават Ивермектин, смъртността е паднала с над 89%. Защо не го изписват тук? Джо Роган и Тръмп се лекуваха с Ивермектин, на световния пазар е 5 цента за хапче, защо чакаме одобрение на еквивалента на Пфайзер за да почн
78
0
 
0
 
! Отговори
До :) преди 2 години
Вече ги има - на телефоните на васите.
77
1
 
8
 
! Отговори
555, преди 2 години
Няма какво да ни казваш - виж видинската болница и я умножи по 100 минимум - това е горе-долу състоянието на болничното лечение у нас. От сливици да влезеш да се лекуваш - не е ясно дали жив ще се измъкнеш от там.
76
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 години
Жълти звезди кога?
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да подберат грамотни и мислещи, като те или няма да им вържат за жълтите стотинки на постче, като именуващия се тук "Програмист", или ще искат доста по-висок надник? Затова разчитат на озлобени неграмотни тр о лове, като него.
74
1
 
12
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
"Аз не съм изказал твърдение, че да се аргументирам." - Не само граматиката ти е куца, ами и семантиката ти е далечна. Случайно безумното ти изхвърляне, как непознати за теб хора щели да "реват от глад в къщи, че и на работа няма да ги искат" - не е ли твърдение? Боже, на какви неграмотни хора си възлагат поръчките ковид фашистите! Да бяха подбрали малко по-мислещи и грамотни поне. Пък то - събрали ви от кол и въже да ви се смеят читателите на куците пропаганди!
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп го лекуваха с антивирусни ремдесевир и моноклонални антитела- регенерон. Ивермектина го тестваха в Австралия и се оказаха заради разочароващите резултати . В Индия 80% от населението е с поне една доза ваксина.
72
3
 
17
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Пичове, Кирил и Асен може да са много готини, образовани и нахъсани, но се замислете: ако сте неваксинирани, ще стане като в Щатите - Кирил ще изпълни указанията на Козяк и ще наложи на всички частни компании да изискват от служителите им да са ваксинирани - както е в САЩ. Единствено Възраждане се обявиха против зелените сертфикати. Ако ви е срам за Възраждане да гласувате, поне за ИТН. Дори да сте насилствено ваксинирани - ще ви принудят догодина пак. Мислете.
71
3
 
8
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
"Лайте си колкото искате. Ще ви гледам сеира как ще ревете от глад в къщи, че и на работа няма да ви искат. Само почакайте :)" -----------------Като не можа да се аргументираш грамотно, взе да пробваш със стария и изтъркан похват да плашиш и да се заканваш. Не разбрахте ли с другите ти колеги - тр оло ве, вкл. Майтапчиски и сие, че не върви този подход при разумни хора? Как да го разбере пък? С какво?
70
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 95 преди 2 години
Ивермектинът и да не помага срещу ковид, барем от *** ще ни отърве.
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има терапевтични средства за КОВИД, до кога ще ни заливат с глупости за ваксини? Вижте в Индия масово се дава Иверметкин, четете медииите какво казаха за провинция Утар, нямало връзка мебжду Ивермектин и ниската смъртност от КОВИД ама няма никаква друго обяснение. На всеки болен дават Ивермектин, смъртността е паднала с над 89%. Защо не го изписват тук? Джо Роган и Тръмп се лекуваха с Ивермектин, на световния пазар е 5 цента за хапче, защо чакаме одобрение на еквивалента на Пфайзер за да почнем?
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ч е" пък от кога го заличавате, ***?
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** само по 20 ст. ли му е разценката на кръстилия се "Програмист" на постче? Божке, че той ако иде да му нашибат десетина бустера, ще изкара повече като опитна ми шка!
66
3
 
11
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
Приятелю, пускам този пост до теб само за да ти дам възможност да ми отговориш и изкараш още 20 ст. за коментар. Приеми го като благотворителност! Призовавам всички да направят същото. Трябва да сме добри - Коледа идва.
65
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
"6-12 месеца е имунитетът. Обикновено 8 месеца. Такъв вид е вирусът. Това е положението!" - толкоз на набодените и то на тези, които са имали късмет да утраят толкова месеци. Имаме летни набодени, които са в момента в болница с ковид. Ние, преболедувалите, не сме повтаряли, нито един преболедувал не е отчетен като повторил, още по-малко като тежко повтарящ. Да, доц. Атанасов и лекари, лекуващи наистина болни с ковид, го заявиха ясно. Само че е неудобно да им се даде трибуна. Нали?
64
2
 
10
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
"Материал за вируса" са онези, които не са се срещали никога до сега с него, както и получилите измамна химия в кръвта си, дето се оказа, че и по половин година не ги пази. Ние от повече от година след преболедуването си се срещаме редовно и със заразни, и с болни. В болницата сме обгрижвали болни близки, понеже, знаете, заради кацаровите простотии изпонапуска персонал и като няма кой-викат близките. Питайте доц.Атанасов, който лекува наистина ковид болни - той вече каза, че няма повторка.
63
1
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
До Програмист Тия ги е избрал народа.А ония твоите сега ще ти спрат кранчето защото не си бил достатъчно активен.Оглеждай се за нова работа.
62
4
 
4
 
! Отговори
До Програмист 78, преди 2 години
"До 75 : Жив и здрав да си, и ти и семейството ти. И не ме учи на граматика, ако обичаш." ххххх Е, след като очевидно не я знаеш, някой все трябва да ти маркира и показва грешките. Поне нещо да понаучиш, докато захлебваш лев за пост. Една полза горница си е една полза горница. Иначе мерси - живи и здрави сме. Благодарение на това, че не се бодем с какво ни падне и каквото ни пуснат кукловодите.