Пандемията в Германия се очаква да се нормализира чак през февруари

Бундесверът е готов да мобилизира 12 000 военнослужещи за борба с коронавируса
15 ное 2021 09:20, Петя Славова
40
Пандемията в Германия се очаква да се нормализира чак през февруари
Снимка: БГНЕС

Бундесверът се подготвя за екстремна ситуация поради рязкото увеличаване на броя на новите случаи на коронавирусна инфекция в Германия, предава БГНЕС.

Както съобщи "Шпигел онлайн" генерал-лейтенант Мартин Шелайс, инспектор на Съвместните сили за подкрепа на Бундесвера, възнамерява да мобилизира до 12 000 военнослужещи, за да подкрепи възможно най-бързо претоварените клиники и местните здравни власти. Военните ще съдействат за провеждане на бустерни ваксинации и за разширяване на бързите тестове в старчески домове и болници.

Още по темата

До края на ноември в борбата с пандемията ще участват до шест хиляди военнослужещи, а до Коледа се очаква броят им да се удвои, пише изданието. До момента федералните провинции Бавария, Саксония и Тюрингия вече са поискали помощ от военните. Както напомня "Шпигел Онлайн", по време на най-критичните фази на пандемията в Германия - зимата на 2020 г. и пролетта на 2021 г. - до 10 хил. войници са помагали на здравните власти.

Кризисният щаб на Бундесвера смята, че въз основа на опита от разпространението на коронавируса в Германия може да предвиди сравнително точно развитието на ситуацията. Според техните изчисления четвъртата вълна на пандемията ще достигне своя пик в страната до Коледа. Подобрение на ситуацията не се очаква преди началото на февруари.

През ноември броят на новите случаи на коронавирус в Германия достигна най-високото си ниво от началото на пандемията. На 14 ноември Институтът "Роберт Кох" съобщи за 33 498 нови случая на SARS-CoV-2. Данните за уикенда обикновено са по-ниски от тези за работните дни поради забавяне на съобщенията.През седмицата честотата на коронавирусните инфекции е била 289,0 на 100 000 жители. На 13 ноември тя беше 277,4, а на 12 ноември - 263,7. По-рано най-високата честота на заразяване в Германия е била регистрирана на 22 декември 2020 г. (197,6), но по това време в Германия почти не е имало ваксинирани срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не стига че не работят, ами и помагат на вирусите да мутират. Що за безсмислици да продължават да притискат хората хем да се отровят, хем да се разболеят и без това, поради прецакана имунна система.
33
0
 
6
 
! Отговори
До тогава ще ИМА преди 2 години
НОВИ варианти на Ковид вируса, които ще мутират.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А суб буферна, кога се очаква имам суб буфер в колата значи че нямам нужда.Ако не друго поне научихме по някоя модерна думичка отново бустерни, суб бустерни, вироленций и още 100 хиляди такива.
31
8
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Всичко хубаво, а какво правим с 1 дозовата тя е комбинирана и хем "изключва" имунната система, хем ти вкарва вируси ли. Само ти куца малко схемата, защото има вече 3 млрд. ваксинирани и на база това число няма починали от ваксината, защото примерно 1000 от 3 000 000 000 е точно 0,000000033, това е 0 отвсякъде. Странно, при положение, че ако имаш "спряна" имунна система всеки рино, корона, респираторен, стомашен, инфлуенца и тн. вирус би те убил за максимум няколко дни.
30
0
 
4
 
! Отговори
Астролог преди 2 години
Ми да, през февруари Сатурн излиза от зоната на смъртта.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 е специален, станал е като нефелим, има pass за навсякаде, направо и аз се замислям дали да не се бодна хахахаха
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинация и започва да произвежда много "антитела". Това явление се нарича "цитокинова буря", можете да търсите в Google тази тема. С прости думи, вашият имунитет започва да ви убива сам. (Тоест, по време на "цитокинова буря" имунната система убива както заразените зони, така и тези, които не са заразени, които са наблизо.Смъртта е почти 100%. Всичко това ще бъде обвинено в нов уж мутирал вирус и вината върху това ще падне върху неваксинираните (тъй като неваксинираните не са постигнали колективен имунитет), а след това сами сглобете липсващите пъзели на тази измама.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципът стъпка по стъпка на текущото бодене. 1. Първата инжекция изключва човешката имунна система. (СПИН)2. Втората инжекция въвежда вируси в тялото. Вирусите се разпространяват много бързо из тялото без никакви пречки, така че имунната система не реагира на него по никакъв начин.Сега внимание!!! Гледайте ръцете си.3. Третата инжекция включва имунната ви система, която преди това е била деактивирана от първата инжекция и се случва нещо ужасно. Имунната ви система получава невероятен шок и стимулира имунитета ви, тя започва да реагира на цялата информация, която сте получили от втората
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако толкова много мислят за хората , да забранят тютюнопушенето. Аз пуша по кутия+ но ако кажат още сега хвърлям цигарите. Пълен локдаун за пушачи . Тогава ще повярва че някой мисли за хората. НЕ на задължителната К19 ваксинация.
25
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа неваксинираните движат пандемията. Да не говорим за България и Румъния, където масово са неваксинирани . Заради вас ще правим бустер след бустер, поне докато се свършите вие антиваксъри.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втори ден няма нови и за ковида ,къде е тоя вирус
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, да бе след бустери, че литнат направо хахаха
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"на 22 декември 2020 г. (197,6), но по това време в Германия почти не е имало ваксинирани срещу коронавируса." Че това е най-малкото число цитирано като честота на заразяване .И какво излиза ,когато почти не е имало ваксинирани ,е имало най-малко заразени .
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камерун, сериозно ли, колкото и расистко да звучи, сериозно ли гледаме няккви Африкански страни. Това просто е смешно. Никой не знае какво се случва в Африка. Там нито има медицинска инфраструктура нито модерен начин на живот, те в 80% са първобитни.
20
6
 
10
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Някои от пишещите, си нямат и грам понятие от обстановката тук.. Хахаха..Видяха, че се *** с лъжите, и се чудят, как да обяснят, че,, ваксинираните разнасят навсякъде ВирусО! Пък и се оказа, че непрекъснато им се увеличава броя в болниците.. Какво правим сега!?! Пък трябва да убеждават за трета,, игла"...! Ами сега..?Така са нещата!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините помагат:)
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата е, че миналия Декември когато имаше 200 на 100 000 имаше по 1000 умрели на ден, сега има вече 300 на 100 000, но умрелите са под 200 на ден средно. Реално в Германия умират на седмица колкото в България от Ковид а страната е 12 пъти по-голяма.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това заглавие е пълна журналистическа безсмислица, внос написано от неграмотен човек!
16
9
 
16
 
! Отговори
Иван преди 2 години
"Поредната вълна в Германия е на не-ваксинираните" - всъщност числата говорят съвсем друго. Кратка справка показва, че в Германия огромен процент ваксинирани се разболяват, понякога и тежко. Така че тия пропаганди за "неваксинираните" може да си ги сложиш някъде. Всеки който желае, може да провери в Гугъл например какъв е процента на болните в Германия със завършен пълен цикъл на ваксинация.
15
2
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
убав сън си сънувал, баби :)) кат си се събудил кракат ти отвити