Ямболска област вече е извън тъмночервената Covid зона

Смъртността обаче остава висока
18 ное 2021 05:00, Анисия Иванова
6
Ямболска област вече е извън тъмночервената Covid зона
Снимка: БГНЕС

Ямболска област вече е извън тъмночервената Covid зона през последните дни регистрираната заболяемост е малко над 566 на 100 хил. души население. Броят на приетите в лечебни заведения спада, но интензивното отделение продължава да е пълно.

В три от четирите болници, в които са разкрити Covid отделения, свободни места за средно тежки случаи има, но реанимационните легла остават проблем, уточни директорът на РЗИ- Ямбол д-р Радостина Калчева пред БНР.  

"От осем интензивни легла седем са заети, тоест продължава да има тежки случаи на Covid, които се нуждаят от реанимация и интензивно лечение. Много висока остава и смъртността. От петък до днес имаме 17 починали, т.е. повече от трима души на ден", каза тя.  

Регистрираните активни случаи в областта са 1034, като в болница са 103 заразени. През последната седмица се наблюдава намаляване на интереса към ваксинация, който се обяснява с разрешението зелен сертификат да се придобива и след изследване за наличие на антитела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам скоро и Великотърновска област да се отпусне от тъмночервеното, ама не щото Кацаров е "пречупил" вълната Ковид, а просто защото в Ямболска и Великотърновска област първо дойде вълната и е нормално първо оттам да се оттегли
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е от Бенковски....