Германия върви по пътя на Австрия към задължителна ваксинация

И там случаите на новозаразени с COVID рязко се увеличават
21 ное 2021 19:10, Нели Христова
129
Германия върви по пътя на Австрия към задължителна ваксинация
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да последва примера на Австрия, правейки имунизацията срещу COVID-19 задължителна. Този ход е "неизбежен" признават министри в страната, на фона на четвъртата вълна на пандемията, която осакатява болниците в страната.

Броят на случаите на новозаразени с COVID-19 расте всеки ден в Германия, като страната отчете 48 201 инфекции в събота - най-големият брой нови случаи на коронавирус от началото на пандемията. Четвъртата вълна залива болниците, а здравните експерти предупреждават, че ситуацията е "изключително критична" в цялата страна.

Европа отново се превърна в епицентър на пандемията, като Световната здравна организация предупреди, че континентът е единственият регион в света, където смъртните случаи са се увеличили. Те са нараснали с пет процента през последната седмица

В Германия процентът на ваксинация е сравнително нисък - под 70 процента, а това направи страната уязвима към COVID-19. Германският федерален комисар по туризъм Томас Барайс заяви, че влошаващата се ситуация ясно показва, че задължителната ваксинация е "неизбежна".

"Като погледна назад... сгреших, като не видях това от самото начало. Надеждата по онова време бе разбираема, но не беше реалистична", заяви Барайс пред агенция ДПА.

Призивите му бяха повторени от министър-председателя на Бавария, където случаите на COVID нараснаха светкавично. Той каза, че "в крайна сметка няма да можем да избегнем задължителната ваксинация".

Тази нагласа в Германия идва след като Австрия въведе задължителна ваксинация за своите граждани, преди да въведе национален локдаун. Това решение предизвика масови протести в продължение на две поредни вечери.

Четвъртата вълна от инфекции постави Германия, най-голямата икономика в Европа, в национално извънредно положение, каза министърът на здравеопазването Йенс Спан. Той призова хората да намалят социалните си контакти, като предупреди, че имунизацията сама по себе си няма да намалят броя на случаите.

Попитан дали Германия може да изключи пълно блокиране в австрийски стил, Шпан каза: "Сега сме в ситуация, в която не можем да изключим нищо. Ние сме в национална извънредна ситуация."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - Ваксината пази теб, никого другиго. Ако искаш се ваксинирай, няма да спасиш баба си защото ти си се ваксинирал, трябва тя да се ваксинира ако иска да се пази. Ти си точно толкова преносител и разпространител колкото някой неваксиниран просяк-клошар. Икономиката я прецакват политиците с постоянните локдауни, които НИКОЙ не иска. Работата тук е умишлена рецесия за да могат да оправдаят масови харчове и да прокарат радикалната си идеология за рестарт на глобалната икономика.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва нов Нюрнбегски процес. Нов съд за политиците и публичен разстрел за тези, които правят биологични експерименти с хора срещу волята им. Не може да караш на сила някой да си прави процедура с неизвестни дългосрочни ефекти. Миналата седмица някъв от центъра за заразни болести на САЩ обясняваше "Не знаем какви са страничните ефекти, ще минат поне 10г докато знаем по-голямата част от тях и затова всички трябва да си сложат ваксината. Иначе няма как да разберем дали е вредна." АЛОУУ ПЪН!
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета протестите в Холандия били насилствени.....Ами какви да бъдат като само това им остана на хората. Мирните протести станаха като - Ами вие си протестирайте ние ще си правим каквото си знаем. След като никой не чува хората много ясно че ще хванат сопата. Лошото е че полицията в Европа се превърна в репресивен апарат по примера на щатите. Оборудвани и екипирани са по добре от военните..... Трета световна няма да има, но ще има война между хората и корумпираните правителства по света.
87
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз съм здрав, държавата е болна" - плакат от протест в Австрия
86
0
 
2
 
! Отговори
ест преди 2 години
Е каква ти е толкова интересно за всичко си има начин
85
3
 
5
 
! Отговори
олд преди 2 години
И какво ,като има протести нищо няма да променят ,щом е държавна политика най-много да има много счупени глави
84
1
 
16
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Фантастичен сценарий: неваксинираните излизаме в нелегалност, властта ни гони да ни ваксинира задължително, а ятаци с фалшиви сертификати ни носят храна по разни явки. Междувременно ваксинираните са се превърнали в мутанти и изяждат нашите преследвачи, след което и се самоизяждат. Така светът остава на неваксинираните. Само за последната сцена на филма се чудя как ще е по-драматично и символично - на фона на изгрева или на залеза да излезем от скривалищата или пък по обедно време...
83
1
 
14
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 2 години
Добредошли в ЕС ЕС! Хайл фармацията!
82
2
 
28
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
За всичко досега в живота си плащате...и изведнъж невероятна реклама и пропаганда на "ВАКСИНИ",които са безплатни!!!Дали има нещо гнило?!И защо трябва всичко което дават по медиите и правителставта да е истината!?!Нима медиите не са създадени за манипулация и контрол на ума над хората?!А защо чрез тях не манипулират домашните ви любимци(животните)...защото са на друга честота!Скъпи хора психопатите всеки ден ви го казват в тубата и то официално без задръжки!Няма да има ново нормално!!!
81
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пишете за протестите във Франция, Белгия, Холандия, австрия????? Делата срещу държавата в Австралия от пострадалите от ваксини и протестите?
80
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, да де, да. Първо в Австрия, после в Германия. Този филм сме го гледали. Завърши доста трагично и за Австрия, и за Германия.
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как ще ваксинират по време на пандемия? Тия вече сериозно се гаврят с медицината и здравето на хората.
78
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още при раждането като ти сложат ЕГН си вече цифровизиран. Не си измисляйте връзки с ваксините. Налудничаво е!
77
49
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
То не бяха увещания, обяснения, поощрения, ограничения. Но не, антиваксърите са се запънали като магаре на мост. Няма да ги оставим да ни съсипят икономиката и живота като цяло. И нашето търпение си има граници. На който не му харесва - чемодан, вокзал, Москва :)
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68: Може да те изолират от социалния живот, но НЕ могат да те ваксинират НАСИЛА. Купуваш си къщичка на село и си правиш купона там :)) Дори и сега в Америка с мандат за задължителна ваксинация, в по-малките населени места хората си живеят нормално. Справка щата Калифорния. Прочетете преди да пишете глупости!
75
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са богатите банкерски фамилии, но и техният час ще дойде...
74
3
 
36
 
! Отговори
Станимир преди 2 години
Това което се цели е да се вържат всички документи за самоличност към сертификата, акт за раждане, лична карта, шофьорска книжка. Няма да си личност, ако нямаш този сертификат. Това е. Цифрово подчинение.
73
2
 
23
 
! Отговори
Yuipii преди 2 години
Бели роби, жалко
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко не
71
3
 
36
 
! Отговори
Вие сте преди 2 години
Като унищожат имунитета на жертвите с жигосването ще почнат да им продават следващите дози - ако искат да живеят, ще плащат.