35 000 протестираха срещу COVID мерките в Брюксел

Полицията използва водни струи и сълзотворен газ
22 ное 2021 08:32, Елка Василева
86

Снимка: БГНЕС

Около 35 000 души излязоха на шествие в Брюксел срещу ограниченията, въведени от властите заради пандемията от COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Полицията използва водни струи и сълзотворен газ срещу част от демонстрантите, които замеряха с камъни служителите на реда.

С викове „Свобода! Свобода!“ и пеейки антифашистката песен „Бела чао“, протестиращите се наредиха зад голям банер с надпис „Заедно за свобода“ и преминаха край сградите на евроинституциите. Насред тълпата символите варираха от крайнодесни до цветните флагове на ЛГБТ общността.

Още по темата

Протестиращите тръгнаха около обяд от Северната гара. Шествието се проведе под мотото "Заедно за свобода", предаде БНР.

Два часа по-късно, след като стигнаха близо до европейските институции,  бе съобщено за инциденти. Полицията информира за повредени коли, както и за подпалени барикади. По данни на белгийски медии полицаи са били замеряни с фойерверки.

Кадри показват протестиращи, които завземат тераси на кафенета и полицейски коли. Силите на реда са използвали водни струи и сълзотворен газ, за да разпръснат част от протестиращите.

Протести срещу нови противоепидемични ограничения през уикенда имаше в няколко европейски държави.

 

 

 

.

Протести срещу нови противоепидемични ограничения през уикенда имаше в няколко европейски държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви футболни агитки, какви екстремисти - вижте снимките, особено 6, 8 - протестират обикновени хора - бели европейци, на средна възраст.
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новини, които няма да прочетете тук - според последните разпоредби на СЗО, ходенето на училище на детето се счита като негласно съгласие то да бъде ваксинирано при ваксинационна акции в училищата! ---- модерна вече тества върху 6 месечни като се очаква до края на годината да получат разрешението!
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нищо няма да постигнат милите западняци, защото и те не знаят срещу кой да се борят" - абе като изгори ЕС парламент до основни, като овисят по площадите колаборационистите ала макарон и ще видиш как бързо ще изчезнат ентусиастите да слугуват на тия с парите. Ако Февр. месец накараме марионетките кирчко, кокорко и радефф да търсят защита в цру централата до южния парк, и у нас много рЕзко, ще изчезнат мераклийте да прокарват техните интереси!
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проблемът при тях е, че вече са с по 70-80% ваксинирани и не е трудно да изолираш останалите 20-30% от живота" - това е "проблем" точно до следващата задължителна доза и те много добре го знаят (за разлика от послушния нашенец)! Много "напълно ваксинирани" към момента вече прозряха лъжата, а да не споменавам, че посегнаха и на децата! По притестите са заедно вакс. с невакс.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нищо няма да постигнат милите западняци" - Проблемът при тях е, че вече са с по 70-80% ваксинирани и не е трудно да изолираш останалите 20-30% от живота. Случи ли се, да заповядат в Бг. Затова най-адекватният начин за протест е да не се ваксинираме.При нива 20-30% ваксинирани няма как да изнудваш останалите 70-80%,защото няма как да изолираш от живота мнозинството от обществото.Просто държавата няма как да функционира.Не се ваксинирайте и няма да ни се налага да правим мирни или други протести!
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да постигнат милите западняци, защото и те не знаят срещу кой да се борят. За съжаление мерките не се налагат от правителствата им а от богатите банкерски фамилии, но те са страхливци и се крият.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Красимир - Знаеш ли кой се противопоставя на Църквата през Средновековието? Нека позная - не знаеш... :) ... Защо именно от България тръгват Богомилите? Защо те подпалват искрата на знанието в Западна Европа и се стига до Ренесанса? ... :) ... Явно не познаваш историята на собствения си народ. Ние сме тези, които са разтърсили Римската Империя за първи път (Спартак), ние сме тези, които се противопоставят на ИРИ, на Католическата църква, след войните с нас Османската империя изчезва и т.н.
73
1
 
28
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Петков да не се възгордява и да мисли, че ще ни налага мерки без отпор. Че както бързо беше избран, така и бързо ще бъде заменен от Възраждане в парламента. А те поне не папагалстват едно и също като платените телевизии.
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Красимир - Българинът не е с преклонена главица и никога не е бил, освен в крайни ситуации, които са застрашавали съществуването на народа. Ще има ОГРОМНИ протести, ако някой наложи задължителна ваксинация. ОБЕЩАНО! Именно в България е било най-голямото противопоставяне против Комунизма например, но не се говори за това. Провери кои са горяните. Нужно ли е да изброявам въстанията и хаидутите по време на Османската империя?Предполагам си се боцнал и затова пишеш такива неща, но твой проблем!
71
10
 
6
 
! Отговори
Красимир преди 2 години
До АнонименНикакви простести няма да има,българина е свикнал да е с преклонена главица,за съжаление
70
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее, това с антифашистката песен и всякакви знамена уби новината. Не запомнихте ли, че антиваксъри са само крайнодесни неонацисти? Бързо редактирайте и оправете опорките!
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние протестираме от началото на пЛандемията, но по различен и засега мирен начин - не спазваме мерките и не се ваксинираме. Ако ни задължат да се ваксинираме, такъв протест ще има, че дори глобалистите в САЩ ще настръхнат. Кирил Петков да внимава много, какви ще ги върши. Засега получава доверието на избирателите, но много бързо може да бъде свален. Имаме вече парламентарно представена партия, която е против случващото се покрай Ковид и може да се превърне много бързо в любимец на избирателя!!!
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - Първо ти не си западняк, не знам защо се пишеш в тази група. Второ ти си с промит мозък, а тези отишли на протест не са. Навсякъде има и от едните и от другите. На Запад промитите мозъци са мнозинство, а тук е обратно. Между другото научи немския най-сетне. Не може след 24 години в Германия още да не можеш да напишеш едно цяло изречение на немски различно от "Mein Name ist...". Сигурно мигрантите от последните години говорят по-добре от теб.
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и новете да внимават, какви ще ги свършат по въпроса със сертификатите и мерките, да не се наложи бял автобус да ги спасява
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
водни струи и сълзотворен газ - ЩОТО СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разстрел за всички протестиращи любовта на големите фармацевтични компании към парите. Може ли да са толкова егоистични тези хора и да не искат да дадат още някой друг милиард на Пфайзер? Аман вече от самовлюбени егоисти. Седнете си на дупетата, дайте едни пари там да ви набодат и кротувайте. Никой не иска да мислите с тия глави. Просто изпълнявайте. ЕЕЕЕЕййй значи. Това антиваксърите сте много гадни хора. Какво толкова ако ви порастне *** на челото или ви хване рак. Всичко е в името на Пфайзер
64
1
 
32
 
! Отговори
Стоил преди 2 години
Възможно е бройката да е и по-голяма, но има ли значение. Правителствата са отдавна купени, армията е подчинена на правителството, медиите и те са оръжие на властимащите. Силата на словото е най могъщото оръжие сега. Заливат ни с невярна информация и ни промиват мозъците, но хората се противят и пишат и се възмущават и търсят истината, такава, каквато те я усещат и знаят, че съществува.
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма полза от протести. Протестират си и си пеят песнички. Много им е весело. Резил. Трябва БУНТ И ПРЕВРАТ!
62
1
 
37
 
! Отговори
овчеволно ваксане преди 2 години
Нали трябвало да следваме примера на западняците - вижда се колко са доволни, няма що!! Но по нашата телевизия цензура и пропаганда от сутрин до вечер! Изнагляха!
61
2
 
33
 
! Отговори
Споделяйте статията преди 2 години
Хора, споделяйте в социалните мрежи! Само ни обвиняват телевизиите какви аборигени сме пък на запад колко били доволни и доброволни. Видя се на хората че им е дошло до гуша от фашизма! Да се обединим и да не даваме да заглушат протестиращите европейци!