Лекари канят антиваксъри в Русия в моргите, как реагира обществото?

Кремъл обаче е доволен от инициативата
24 ное 2021 14:35, Нели Христова
242
Лекари канят антиваксъри в Русия в моргите, как реагира обществото?
Снимка: БГНЕС

11 главни лекари на болници, лекуващи пациенти от коронавирус, включително Денис Проценко, който участва в парламентарните избори в листата на Единна Русия, се обърнаха към противниците на ваксинацията. Те ги извикаха в „червени зони“ и морги, за да се уверят, че имат нужда от ваксинации. Адресатите на призива отхвърлят критиките на лекарите, а Кремъл оценява това като "много положително", съобщи Би Би Си.

Отворено писмо е адресирано до 12 фигури - партийните лидери Генадий Зюганов, Сергей Миронов и Пьотър Толстой, бившият депутат от Държавната дума Вячеслав Лисаков, ръководителят на движението "Същност на времето" Сергей Кургинян, актрисата Мария Шукшина, певиците Наталия Ветлицкая и Катя Лел, актьора Егор Бероев, телевизионния водещ Оскар Кучера и музикантите Юрий Лоза и Константин Кинчев.

В призива си главните лекари предлагат да се организират за лидерите на общественото мнение обиколка на реанимационни центрове с пациенти с COVID-19 и патологични отделения, тоест морги.

"Имайки предвид колко хора ви четат и слушат, ще намерим време да ви преведем през червените зони, интензивните отделения и патологични отделения на нашите болници. Може би след това ще промените позицията си и ще умрат по-малко хора. Ние ви очакваме“, се казва в писмото, което сутринта беше цитирано от няколко руски медии.

Представителят на Зюганов Александър Юшченко в отговор на въпрос на Znak.com дали лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация ще отиде в „червената зона“, отговори уклончиво: „Зюганов винаги е в червената зона – цялата страна е червена зона."

„Не може да има задължителна ваксинация, всеки лекар ще ви каже. А ако имате алергия? И тези, които са били болни, имат по-добър имунитет от тези, които са ваксинирани. Хората идват при мен и ми казват, че шефовете им ги карат да се ваксинират, въпреки че са боледували неотдавна“, каза самият Зюганов.

"Странно писмо", каза Кучера пред радио "Говори Москва". „Т.е. тези хора незнайно защо са решили, че отричам болестта. В никакъв случай. Бих могъл – ако имах такава възможност, да ги поканя в „червените зони“ на болните от туберкулоза, пневмония и онкоболни. Те също умират. Въпреки това не съм принуден да бъда ваксиниран срещу тези заболявания, от които има много повече смъртни случаи."

"Ние не сме против ваксините, ние сме против неизпитаните ваксини, а именно това ни се предлага", каза Лисаков пред медията "Подем“. По думите на бившия депутат самият той е работил в мобилен реанимационен екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
До Неграмотен преди 2 години
Ами хайде, отвори го този учебник за 7 клас по биология и ни покажи какво пише. Или така всички ще разберем, че лъжеш?
217
1
 
0
 
! Отговори
Срам ме е преди 2 години
От познати знам, че починали техни близки болни от рак се пишат починали от Covid с придружаващи заболявания рак, не знам какво да казвам. В моргите има и винаги е имало всякакви хора...
216
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи опорки, бая хляб има явно щом и руснаците се водят по тоя акъл, а маже би на диктатора му е точно толкова изгодно, колкото и на новоизлюпените
215
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най богат избор ще имат на гробищата! Там ще има всякакви починали от болести, застреляни, замръзнали, паднали от високо и.т.н.
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заведете ме при Кунчев, искам да му стисна ръката. В моргата или в червената зона ше ходим?
213
7
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Еми ще видим след 5 години като се докаже че се уврежда органите и нямате деца ще дойдете на нашия акъл.бийте си ваксината да ви гледаме глупостите отстрани.
212
6
 
8
 
! Отговори
Неграмотен преди 2 години
До АнонименА пък може би е обратно....Неграмотните се поддават на манипулация и медийна пропаганда...Интелигентния човек винаги се съмнява,,Достатъчно е да отвориш учебник за 7 клас по биология и да прочетеш че ваксини не се правят по време на пандемия,защото вируса мутира...Резултата го виждаме..алфа,бета,гама,делта и тн...Антиваксъри няма,защото всички признават ползата от изпитаните ваксини..само неграмотен би приел да му ударят ваксина,чието съдържание е тайна,странични ефекти също...
211
4
 
2
 
! Отговори
Кон преди 2 години
До NemoТези лекари са *** на Путин, членове на партията са му. Обръщението няма научна стойност и е чиста провокация и шарлатания. Направо е позорно за хора давали клетва и учили се да мислят самостоятелно да отправят такова послание. В моргата нищо не може да разбереш. А вместо да пишат такава глупост, биха могли, ако имат аргументи - да ги напишат. Явно че нямат аргументи и прибягват да литературни похвати, белетристика, измислици.
210
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най неграмотните винаги ще си останат антиваксъри.Проблема е че в България неграмотните са много.
209
5
 
5
 
! Отговори
Nemo преди 2 години
И какво ще видиш там....Починали хора,ваксинирани и неваксинирани....а коя е причината-сърдечносъдови заболявания,респираторни заболявания и тн...с придружаващо заболяване Кромид...починали,но не от ковид....(забележка:работата ми е свързана с моргата и всеки ден съм там)Как да убедя антиваксърите да се ваксинират,след като и аз не съм убеден...
208
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът кани продажни политици и журналисти в затвора
207
5
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
и аз бих отишъл и бих присъствал над аутопсията която май май е забранена - ЗАЩО!!!!!!
206
5
 
7
 
! Отговори
varg преди 2 години
Правете разлика между антиваксъри,който са боза и ние антиковидваксърите.между другото аз съм некрофил поканете ме в някоя българска морга,ще се надървя.
205
3
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Странно писмо", каза Кучера пред радио "Говори Москва". Т.е. тези хора незнайно защо са решили, че отричам болестта. В никакъв случай. Бих могъл ако имах такава възможност, да ги поканя в червените зони на болните от туберкулоза, пневмония и онкоболни. Те също умират. Въпреки това не съм принуден да бъда ваксиниран срещу тези заболявания, от които има много повече смъртни с
204
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаехме че моргите преди пландемията са били празни и хора не са умирали тогава. Сега почнаха да умират и е наистина потресаващо, но ваксините ще ни дадат вечен живот. 1, 2, 3 бустерни шотове и сме в космоса.
203
1
 
0
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Когато пишете коментари под тази статития, не забравяте факта че в русия не става дума за mRNA ваксини. С това не казвам че руската ваксина е чудодейна или, че за разлика от mRNA ще пребори ковида, или че не е също бизнес, или че е доказано безопасна за бъдещи изненади.
202
7
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
аз никога не бих се ваксинирал с руската ваксина... тези руски шарлатани гледат само да трупат пачки.
201
2
 
15
 
! Отговори
Свети Задвратник преди 2 години
Имам двама добри познати които и двамата изкараха много тежък ковид ,чак до лежена на кислород ,след половин година единия си сложи ваксина другия твърдо отказва --- на това му се вика свободен избор -- и това е истина не го измислям и двамата твърдят ,че са прескочили трапа ,а техни комшии по легла са починали .Знам ,че има вирус и знам че убива най много възрастните , който иска да се ваксинира , но да принуждаваш всеки насила да бъде ваксиниран против волята му и убежденията му е издевателств
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 207 "Ето, гледайте неваксинираните и всички ще заприпадат, щото видиш ли така Е." Друго си е от няколко хиляди километра някой "умен и красив" със средно образование да обясни как Е.
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво ще гледат? До какво водят ваксините? Какво ще ти обяснят? Ето, гледайте неваксинираните и всички ще заприпадат, щото видиш ли така Е.