Проф. Александрова: Очакват се 5 нови ваксини срещу коронавируса

Част от тях ще са под формата на хапче и спрей
24 ное 2021 10:44,
95
Проф. Александрова: Очакват се 5 нови ваксини срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

"В портфолиото на ваксината ще се включат и нови играчи. Те са на етап предклинични и клинични проучвания", обясни в ефира на  NOVA NEWS вирусологът проф. Радостина Александрова.

Тя допълни, че се очакват 5 нови нови ваксини.

"Въпрос на много малко време е ваксината на "Новавакс" да получи разрешително. Тя съдържа само S белтък и ще информира организма за вируса, за да бъде подготвен", поясни вирусологът.

Проф. Александрова допълни, препаратът на "Велнева" пък е инактивирана ваксина. "При нея целия вирус се въвежда, но е инактивиран, провокира имунната система да изгради имунен отговор. Противогрипните ваксини са от този тип. Не допуска тежки случаи на COVID-19. Процесът е инжекционен с 4 седмици между двете дози", обясни тя.

Още по темата
На 3 януари започват клинични проучвания за третата ваксина. "Тя ще постави ударението върху клетъчния имунен отговор. Фирмата производител вече очаква резултати за ваксина за "Денга". Тази ваксина ще бъде налична през 2025 г.", каза проф. Александрова.

Тя сподели, че израелска компания разработва ваксина хапче. "По-лесна е за приложение и съхранение. Влизайки в храносмилателния тракт, тя ще се запознае с организма и ще осигури защита", подчерта тя.

Ваксината спрей пък активира местния имунен отговор, информира вирусологът.

По нейното мнение има спад на заболелите, но вирусът не си е отишъл, затова не бива да подценяваме мерките и поставянето на ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
11
 
! Отговори
БРЕЙ преди 2 години
Явно това са КОЛЕДНИТЕ ВАКСА-ПРОМОЦИИ - 5 брояЗа ВЕЛИК ДЕН ха още 10-тина броя. Все едно си вземате чипсове и пуканки.... за филма "Endless Covid19" Няма свършване ФАРМА-далаверата!
49
1
 
12
 
! Отговори
И ние така преди 2 години
До /// "Абе къде е Кунчев ? Сериозно питам, не се заяждам."===То и ние сериозно питаме ,а *** ония ваксинатори съвсем сериозно нямат намерение да ни отговорят. До кога ще могат да крият не знам. Лек ковид карал. Ама лек, лек, колко да е лек, втори месец вече.Мой близък до пневмония стигна, пък за един месец го преболедува и вече е на работа, а от Кунча ни вест, ни кост.
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Между другото на сестра ми 2 приятелки след "ваксинация" вече 3 месец не им идва."===На жените не им идва, на мъжете спермограмите са зле, турските клиники не приемат за ин витро процедура до 3-4 месеца след ваксинация. Абе изобщо хубаво нещо са ваксините, допринасят за депопулацията. Боди се , не бой се.
47
1
 
9
 
! Отговори
Нещо такова преди 2 години
До Направете ги десет ! "Един път набодеш ли се , така през шест месеца до края на живота..."(((Който край на живота няма да е много далеч. Една ирландска биоложка много добре обясни колко години след ваксинацията ще изкарат хората над 65 и колко по-младите и по каква причина. Няма да казвам тук да не ги плаша допълнително, че от страх ще се гътнат по-бързо отколкото от ваксините, но видеото го има в нета, можете да го гледате. Ако още го има де, ако не са го блокирали.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая човка Клъвнала информация от тук от там и вече всичко е наред,първо да си припомни за ония 93-96% "защита" където осигуряваха наличните ваксини и с какъв плам ни разясняваха,че боднем ли 70% от раята и приключваме,да ама "приключихме"на уткин ден!
45
1
 
16
 
! Отговори
Дженър vs. Менгеле преди 2 години
Всеки пътник в автобус знае, че може да не стигне там, закъдето си е купил билет. Това обаче не отменя отговорността на превозвача за живота и здравето на онези, които са му се доверили. Докато подобна отговорност не бъде търсена от фармацевтичните гиганти, произвеждащи "ковид" ваксини, те ще бъдат асоциирани с д-р Менгеле, а не с д-р Дженър. Все пак, всяка седмица броя на ваксинираните жертви на Ковид-19 в България е сравним с броя на изгорелите в печално известния автобус от РС Македония.
44
2
 
34
 
! Отговори
Направете ги десет ! преди 2 години
Няма такава мащабна пропаганда , в новата история !!! Един път набодеш ли се , така през шест месеца до края на живота....
43
1
 
17
 
! Отговори
Кики преди 2 години
До Анонимен: Като не може да се намери читав и честен специалист за пропаганда и крокозабъл може рекламира, важното е електората да е качествено обливан с "информация".
42
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ваксините много работят - затова трябват по две дози. А толкова много работят ваксините, че трябва боц трети път, четвърти път, пети път, осми път. Ама тоооолкова много работят ваксините, че няма пречка колкото и пъти да си се боцкал да се разболееш тежко и да умреш. Тооооооолкова работят ваксините, че разработваме още пет ваксини...
41
2
 
13
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
глобалистки комунистки паразитки чрез ваксини си създават служебна порода люде които ще работят докато умрат, ще живеят в бараки, ще ядат ***, като умрат ще има нова партида трансхуманисти..
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая луда баба, нема ли да замълчи поне малко?
39
2
 
13
 
! Отговори
Макарите преди 2 години
Нещо за през дупето няма ли да изкарате, че поне да ми е хубаво !!!
38
2
 
18
 
! Отговори
Star Wars преди 2 години
Джаба
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя се радва на това което говори ,свеня
36
0
 
29
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Другарю Кунчев, може ли да излезете и да ни информирате подробно? Искаме от вас, да научаваме такива благи новини!;)))
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер новина! Ще се ваксинираме всеки ден с различна ваксина
34
1
 
27
 
! Отговори
/// преди 2 години
Абе къде е Кунчев ? Сериозно питам, не се заяждам.
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ламя да не е изяла кунчев, де е онзи ?
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Александрова допълни, препаратът на "Велнева" пък е инактивирана ваксина. . . . . . . . . ИНАКТИВИРАНА ВАКСИНА Е ВОДА Т.Е. ИЛИ Е ВАКСИНА ИЛИ НЕ Е! Или тази си спечелила професорската титла на томбола или написалия/та статията е функционален ***, както рекорд и антирекорд написано някъде по тези мазни страници/сайтове! Как да ви вярваме?
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 5 по 2 дози. Насам ваксирианци! Не се бутайте!