Проф. Александрова: Очакват се 5 нови ваксини срещу коронавируса

Част от тях ще са под формата на хапче и спрей
24 ное 2021 10:44,
95
Проф. Александрова: Очакват се 5 нови ваксини срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

"В портфолиото на ваксината ще се включат и нови играчи. Те са на етап предклинични и клинични проучвания", обясни в ефира на  NOVA NEWS вирусологът проф. Радостина Александрова.

Тя допълни, че се очакват 5 нови нови ваксини.

"Въпрос на много малко време е ваксината на "Новавакс" да получи разрешително. Тя съдържа само S белтък и ще информира организма за вируса, за да бъде подготвен", поясни вирусологът.

Проф. Александрова допълни, препаратът на "Велнева" пък е инактивирана ваксина. "При нея целия вирус се въвежда, но е инактивиран, провокира имунната система да изгради имунен отговор. Противогрипните ваксини са от този тип. Не допуска тежки случаи на COVID-19. Процесът е инжекционен с 4 седмици между двете дози", обясни тя.

Още по темата
На 3 януари започват клинични проучвания за третата ваксина. "Тя ще постави ударението върху клетъчния имунен отговор. Фирмата производител вече очаква резултати за ваксина за "Денга". Тази ваксина ще бъде налична през 2025 г.", каза проф. Александрова.

Тя сподели, че израелска компания разработва ваксина хапче. "По-лесна е за приложение и съхранение. Влизайки в храносмилателния тракт, тя ще се запознае с организма и ще осигури защита", подчерта тя.

Ваксината спрей пък активира местния имунен отговор, информира вирусологът.

По нейното мнение има спад на заболелите, но вирусът не си е отишъл, затова не бива да подценяваме мерките и поставянето на ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
24
 
! Отговори
Тромбоцина преди 2 години
Хипертонията с наднормен холестерол и диабет от снимката ѝ трябва не повече от едно боцкане, за да се присъедини към Кунчев.
9
0
 
25
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Заради "новите играчи" ще има всяка година бустерни дози, щото и те са част от фармамафията, и те хляб трябва да ядат! Така ли, како "професорке"...
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да се разбере от всички,че цялата тая дандания с тоя проклет вирус и неговото"лечение"е просто част от една голяма Схема на така наречената "Зелена зделка"И 1006 нови ваксини да бъдат пуснати в употреба,в крайна сметка целта е да бъдат укротени оФците да спрат да консумират и потребяват стоки и услуги в такъв обем който познаваме!
7
0
 
31
 
! Отговори
А на госпожата от преди 2 години
снимката и на такива като не я им трябва само една доза и само от една фирма - Винкел. Бие се в главата и вече никакви болести не те хващат. Много е универсална ваксината на фирма Винкел.
6
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много станаха ваксините и с най-различен механизъм на действие. Антиваксърите ще се затрудняват да измислят нови опасности, конспирации, според вида ваксини. Очакваме ново свободно творчество. (Откровени лъжи) . Явно чакат инструкции за да почнат да бълват.
5
2
 
35
 
! Отговори
Кунчу Мунчев преди 2 години
Само да изплюя тръбата дето я джвакам два месеца вече и ще си ги нашия всичките,да бъда като Маклауд, Дънкан Маклауд.
4
1
 
26
 
! Отговори
Ваксърмен преди 2 години
Ще ги пробвам всичките. Иглички, спрейчета, хапчета, близалчици, дайте ги на мен1
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вяксините ви се развалиха - никой не ги ще, вие 5 нови сте купили с нашите данъци.
2
2
 
27
 
! Отговори
Св.Кунчо Тройноваксн преди 2 години
Ааааа, малко са!
1
2
 
8
 
! Отговори
В Перник убиват преди 2 години
ДАНС и другите служби продължават да убиват Българи както убиха през комунизма Георги Марков и Сергей Антонов!Работят в симбиоза с Пернишки мафиоти