Решено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53%
Обновена: 24 ное 2021 15:33 | 24 ное 2021 15:33, Красимир Ангелов
196
Решено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

Още по темата
Разпространението на COVID-19 в страната бележи интензивното развитие на поредната пандемична вълна. Засегнати от новия коронавирус са всички области на страната, като в 93% от тях 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население (в 8, от които показателят надхвърля 1000 нови случая на 100 000 население).

Случаи на COVID-19 се диагностицират при лица от всички възрастови групи. Съществено нарастване на заболяемостта се наблюдава при децата и младите лица (20-29 г.). Нараства и броят на хоспитализираните лица, отчитат от правителствената пресслужба.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53% и далеч от поставените от ЕС цели от 70% сред възрастни хора и население като цяло.

Това допринася за регистрираните високи нива на заболяемост сред неваксинираните лица, които представят над 85% от всички заразени със SARS-CoV-2 лица. Удължаването на извънредната епидемична обстановка цели ограничаване на разпространението на COVID-19.

Следва да продължи прилагането на здравни изисквания при влизане на територията на страната от органите на граничния здравен контрол, както и въвеждането на ограничения за достъп до страната, които ще спомогнат за намаляване на вероятността за внос и последващо разпространение на нови варианти у нас, отчитат от Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
29
 
! Отговори
Кикорко и Кокорко преди 2 години
Продължаваме Промяната! т.е. същото, че и по-зле!!
143
0
 
28
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Нема Лабаво, вече с по 5 месеца Напред се действа!
142
0
 
19
 
! Отговори
решено преди 2 години
ами искахте промяна , мислехте си че ше щракате с пръсти и светлото бъдеще ше дойде :) ами дойде , честито !
141
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
If you have to constantly show your papers in order to be allowed to live your life, then you are not living in a free country."Ако трябва постоянно да показваш документи, за да ти бъде позволено да живееш живота си, ти НЕ ЖИВЕЕШ В СВОБОДНА СТРАНА!"Това са думи на един шведски журналист Peter , който казва много истини за положението с ковид в Туитър и има много последователи.
140
3
 
20
 
! Отговори
Sadiata преди 2 години
И вие сте едни *** служете на американците никакв ковид няма има американски бизнес мисля че ако продължавате с тази лъжа народа ще ва изрита и тогава ще дойде на власт копейки помнете ми думата партия възраждане ще спечели 100 процента защото вие сте служители на чужди интереси престанете с тази фълшива измисленан болест знаем много добре вие си пълните гъшата с мангизи само и само да мре народа предатели ще дойде и вашия край само ви гледаме сеира като имаше избори намаляха болните
139
2
 
9
 
! Отговори
до 139 преди 2 години
Чак пък толкова много овце има ли в България?
138
9
 
7
 
! Отговори
до 146 преди 2 години
Просто е-обаждаш се на джи пи то,лекуваш се в къщи.чайчета,аспиринче,после в морагата и кеф/
137
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А локдаун за невксинираните интернет професори,кога?
136
2
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
След три дни от изборите РАДЕВ се отблагодари на ,, КОЗЯК,, !!! Сега ще купят у още ваксини !
135
7
 
4
 
! Отговори
До 146 Просто е преди 2 години
Не става така. Вирусът е силно заразен и това, което предлагаш неминуемо ще доведе до взрив на епидемията и много починали.
134
5
 
5
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
До Анонимен 139 А бре, будало с будалата ти!? Във всеки парламент има една партия ,която е контролирана и купена опозиция-такава е схемата от векове! В предишния беше атака сега е възраждане- от тоя па.лячо коци нищо умно не чакайте.
133
3
 
20
 
! Отговори
до 144 преди 2 години
Всеки може да повярва в началото,през ум не ни е минавало,че ще живеем в концлагер и ще б ъдем подложени на мед.експерименти,а в болниците и извън тях ще убиват хора безнаказано.Важното е,че сте разбрали за какво чудовищно насилие става въпрос в момента в ЕС.В Индия и Африка се били справили представяте ли си,Германия-не..Трябва да се обединим- ваксъри,антиваксъри,такива онакива в името на децата ни- не сме такива на каквито ни делят-дължим го на децата ни- за тях става страшно!!!
132
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пишете,че МОН иска злен сертификат за децата да ходят на училище?Конспиратори и *** сме били.Още миналата година обяснявахме за пландемията и "доброволните" "ваксини"-няма да са задължитлни,"само"ще ви затворят под домашен арест,без право на работа,без право децата да ходят на училище докато не принудят всички да боцнат рнк и днк незнайно какъв препарат и то многократно.Дано най-правоверните ковидианци схванат за какво иде реч и да се обединим заедно срещу тиранията и геноцида.
131
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 130 "Австрия и Германия обявяват пълен бойкот на забраните от 1.12.2021 и спиране на всички дейности и работа. Мотото е "Всичко или нищо"!" Кво, кво? Хахахахаххаха. Къде прочете тоя фейк нюз? Или под "Австрия и Германия" имаш предвид няколкохиляди заблудени антивасърчета?
130
4
 
25
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
Не е нужен локдаун. Решението е следното: имаш симптоми, отиваш при личния лекар, прави ти изследване и те диагностицира. Ако е Кови - 14 дни карантина, седиш си дОма. След 14 дни излизаш и си праиш кефа.
129
3
 
13
 
! Отговори
Мой Ангеле! преди 2 години
Снегове и ветрове,тихи летни утрини сънища и спомени - бавно ме изгарят и проклинам онзи миг в който бог ни раздели Моля се и уча се как да те забравя. #Ачо
128
4
 
50
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
тотален бойкот на мерки, маски, ваксини, сертификати, министерския съвет да си завре удължаване на фалшива пландемия в *** си
127
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си помисля, че и аз в началото вярвах за двете седмици.... Направо ме е срам ква овца съм била...
126
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 4 месеца? Не сте добре! Не стана ли ясно,че няма да станат 70% набодените? След като някой не иска да направи нещо/в случая да се набоде/, то той няма да го направи. Аз живота си го живея без зеленясалите сертификати.
125
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле колко неочаквано, пък ние си мислехме, че скоро ще си върнем нормалния живот... Абе знаем, че планът е за 30 години и че не е планирано старият начин на живот да се върне! Кво ни занимавате с ясни и предвидими неща? Освен пак да кажем "ние нали ви казахме!"?