В градския транспорт на Германия вече с "регламент 3G"

Страната отчита драстичен скок на заразените с COVID-19
24 ное 2021 11:38, Анисия Иванова
95
В градския транспорт на Германия вече с "регламент 3G"
Снимка: БГНЕС

Седмичният брой на заразените със SARS-CoV-2 в Германия за първи път е надхвърлил 400 случая на 100 000 души. Министърът на здравеопазването Йенс Шпан отправя критики към участниците в кампанията срещу ваксинациите.

В Германия влизат в сила нови мерки за борба с разпространението на коронавируса. От сряда, 24 ноември, за всички пътници ще се прилага "регламентът 3G" – съкращение от "Genesen, Geimpft, Getestet" ("свободен от болести", "ваксиниран", "тестван").

Ако в случай на контрол в автобус или трамвай пътникът не може да представи доказателства за едно от тези условия, той трябва да напусне превозното средство на следващата спирка. Ръководството на железниците Deutsche Bahn въведе експериментални проверки на място за спазването на "правилото 3G" още на 23 ноември. Критиците изразиха съмнения, че нововъведението ще бъде ефективно прилагано и наблюдавано.

Освен това от 24 ноември и в офисите се въвежда "правилото за 3G".

По данни на Института "Роберт Кох" (ИРК) броят на новите случаи на заразяване с вируса SARS-CoV-2 в Германия през миналата седмица за първи път е надхвърлил 400 случая на 100 000 жители и по този начин е се отчита максимум 17-ти ден поред.

Новият брой на заразените през последните 24 часа е 66 884 души, броят на починалите от последиците на инфекцията през 24-часовия период е 335, а общият брой на смъртните случаи сред пациентите с потвърден COVID от началото на пандемията е 99 768. Общият брой на случаите на COVID-19 в Германия е достигнал 5 497 795 с над 4,71 милиона възстановявания, съобщава БГНЕС.

На фона на нарастващия брой инфекции изпълняващият длъжността министър на здравеопазването Йенс Шпан отправи остри критики към онези, които избягват ваксинацията. Според него "все още има хора, които вярват, че вирусът не може да им навреди. Бих искала да вкарам тези хора в интензивното отделение и пред лицето на страдащите там да попитам: "Какво още трябва да се случи, за да ви стигне?

В настоящата критична ситуация не може да се изключи нищо, включително и затваряне на училища, но трябва да се положат всички усилия, за да се избегне затварянето на училища и детски градини, подчертава настоящият ръководител на германското министерство на здравеопазването в интервю за вестник „Райнишен Пост“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще има и правило 5G? Xaxaxxa!
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обяснете ми какво е ''свободен от болести''? Да не би мустакатия нацист да се е преродил в някой държавен чиновник???Значи ли ,че инвалид с диабед не може да ползва транспорта!?!?!
35
0
 
15
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Тоя вирос излезна по-гявол от сите шваби заедно.
34
0
 
28
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
Министърът да се радва, че все още има неваксинирани, че да има кой да е виновен. Ако бяха над 90% ваксинирани щеше да стане страшно, а и ясно, че медикамените минаващи за ваксина май не са много ефективни.При немците май тепърва започва 4-тата вълна с пуълна сила, а и тях гидаваха за пример, че ваксините много работели. Сега ще видим....
33
0
 
24
 
! Отговори
Дам преди 2 години
Напи се връщаха към нормалното,а ние не щем да се дупчим и разни о.трепки ни обиждат по студията на мисирките:)
32
0
 
23
 
! Отговори
Губелс преди 2 години
Немците пак служат за отрицателен пример на цял свят. Показаха ни нагледно, как не трябва да се прави.
31
0
 
18
 
! Отговори
Болгар преди 2 години
Ние сме с най-здравите гени, защото който е минал през нас все ни е облагородявал генофона. А ако имахме и здравеопазване... ей, ... мечти.
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога неофашизъм, до кога ?????
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше номера на китайката. Пуснаха ги ваксаните навсякъде без тест и те изпозаразиха всичко. Сега болниците се пукат по шевовете. Ако беше при нас... не ми се мисли. Добре че нашите са а6дали и не се ваксинираха...
28
0
 
13
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
До Има си крушка опашка Просто отбелязвам тази фикция в тройката еднакви букви. А това дори не е фикция. Това е пропаганден прийом.
27
0
 
8
 
! Отговори
Ваксо Макс преди 2 години
По принцип не злорадствам, но този път ще направя изключение.
26
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече набодени,толкова повече заразени!Кое не е ясно?Отделно непрекъснато ръсене от самолети с неизяснен произход,след които има вълна от заразени.И всичко това в Западния свят и Русия,където са най-много ваксинираните.В по-бедните и неваксинирани държави почти няма ковит!
25
0
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Българите не спазват правила, защото много дълго време са им задавани правила, толкова глупави, че и задаващият е знаел тяхната безмисленост. Сега виждам че и немците ги почват... Ще поразят германците, ей!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много болни има в Австрия и Бавария, защото от инцест са със слби гени. Затова вкараха брадатите да им подобрят генофона.
23
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една статия от вчера или миналия ден Витанов обяснява, че през ноември 2021 има 27% повече смъртни случаи в Бг отколкото през ноември 2020. Ами елементарно. През 2020 ваксинираните в Бг са 0%, а през 2021 около 27% т.е. при 0% боцнати имаме Х починали, а при 27% имаме 1,27Х починали... Дали има зависимост между броя починали и процента ваксинирани оставям на вас да прецените, но фактите са такива.Ваксърите вярват на Витанов,така че ако нещо от горе написаното не е вярно да се обърнат към него!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То германци там няма. Има тъмнокожи, дето се мислят за германци. Те по природа не са надарени умствено. Ще се набодат толкова пъти, колкото им заповядат.
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви имам аз преводачите...,, свободен от болести"?! Думата,, genesen" означава,, оздравял", пък дали някой е,, свободен от болести", си е друг въпрос!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, ние минахаме към 5G, тия още 3G. Имат много да учат от нас!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените можеха да се спасят, ако бяха върани за печката по стар обичай в Бавария, но сега бият рекордите там по заразяване.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече вапцани, толкова повече зарзени. Някой нещо да не е разбрал? Някой потен математик да го обясни на прocтолюдието по тиливизурити.