Акад. Митев: Препоръчвам бромхексин профилактично

Белите дробове на болните се пълнят с жлезиста материя, каза ученият
25 ное 2021 12:28, Анисия Иванова
66

"Първото лекарство, което взриви мрежата и паднаха акциите на Moderna, е молнупиравир на Merck. Това е лекарство, което се е използвало преди за лечение на грип. Те правят експерименти и доказват, че има 50% намаляване на притока към болници. А освен това - от тези, които са постъпили в болница, нито един не е починал, което е по-важното. Твърдят, че това лекарство е безобидно и няма странични ефекти. Когато влезе в човешкия организъм, се превръща в цитидин", каза в "България сутрин" академик Ваньо Митев от Катедра "Медицина, химия и биохимия" към Медицинския университет.

Той поясни, че това е една от четирите тухли, които изграждат нашето ДНК и РНК на вируса.

Още по темата
"Когато той се инкорпорира в генома на вируса и вирусът създава мутации. Но си задаваме въпроса може ли да бръкнем в генома на човека? Експертите от Merck твърдят, че са правили експерименти върху животни и това нещо не се получава, но в същото време през август излезе статия, в която се казва, че при плъхове получават ДНК мутации. Аз лично такова нещо не бих взел", допълни акад. Митев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му България има заявка за около 20 000 таблетки.

"Курсът за лечение продължава 5 дни и струва 700 долара. Като паднаха акциите на Moderna с 10%, тези на Pfizer паднаха само с 1%. Обяснявам си го с това, че Pfizer бяха анонсирали, че и те подготвят лекарство. Те ускориха нещата и твърдят, че до края на годината ще излезе. Става дума за нещо, което по механизъм на действие е коренно различно от лекарството на Merck. Става дума за инхибиране на ензим, протеза, която е вирусна и липсва в човека", подчерта специалистът.

Той смята, че това е много по-безопасно.

"Те съобщават, че от това се намалява 89% притокът към болници. И също нямат смъртни случаи на тези, които са попаднали в болница. Лекарството на Pfizer е доста по-основано теоретично. Цената ще бъде подобна на тази на Merck. Този прост метод, който се прилага от лекарите в "Александровска болница" - да се лекува с бромхексин и колхицин, дава и по-добри резултати. Тези резултати в момента ги обобщаваме, някои неща сме ги пратили за публикуване. Но тези неща са изключително евтини", коментира академик Ваньо Митев.

Бромхексин във вид на таблетки струва 3,50 лв. и няма как да предозираме с него.

"Сега, когато е разгарът на пандемията, горещо препоръчвам бромхексин профилактично - 3 пъти по веднъж или 3 пъти по 2. Знам за хора, които са го вземали и имат антитела срещу вируса. А тези, които са го приемали и са се заразили, са го изкарали много леко. Или амброксол - има и сироп, той може да се взема и от деца. Бях в Узбекистан, там има две комисии, които се борят с Ковид-19. Едната се занимава със санитарния аспект, а другата - лечението", допълни акад. Митев.

Експертът подчерта, че там има книжка, която дава насоки как да се действа в най-различни ситуации.

"Искам да кажа и за още едно лекарство - химекромон. То блокира синтезата на хиалуронова киселина. На аутопсия се оказва, че болните умират от това, че техните бели дробове се пълнят с жлезиста материя, на която основата е хиалуронова киселина", каза още акад. Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Кхм преди 2 години
До АнонименОбразованият, я кажи "овесил" от "овес" ли идва? Твоят познат да не е бил кон!?
45
2
 
1
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Цитат от статията - "Знам за хора, които са го вземали и имат антитела срещу вируса". За да имаш антитела или си боледувал или си ваксиниран!Sapienti sat!
44
3
 
2
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
Бромхексинът е част от ГОЛЯМАТА ГРУПА МУКОЛИТИЦИ - ВТЕЧНЯВАТ БРОНХИАЛНИЯ СЕКРЕТ И ОСИГУРЯВАТ ЛЕСНО ИЗХВЪРЛЯНЕ. ИМА ОЩЕ МНООООГО ДРУГИ ЛЕКАРСТВА СЪС СЪЩИЯ ЕФЕКТ - ' ТОВА СА СИРОПИТЕ ЗА КАШЛИЦА, КОИТО СЕ ДАВАТ И НА ДЕЦАТА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, НО НЕ ДОСТАТЪЧНО ЗА ИЗЛЕКУВАНЕ ОТ КОВИД.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35Бромхексинът не е български, това е лекарство на около 50 г., откогато са учебниците дето последно е чел този "професор". Произвежда се все още само в българия и още 1-2 страни от 3тия свят.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е микробиолог и пациент през живота си не е виждал.Какво говори не става ясно.Нного объркано и неадекватно.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде намерихте този изтрещял човек? Нещо не ми звучи добре.Какви ги говори не става ясно? И как може да правите такава реклама? Не е разрешено и не е законно.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Академикът е следствен. И да видим кога ще изтриете този коментар, въпреки че е лесно проверим факт 😀
39
4
 
3
 
! Отговори
Пълна глупост преди 2 години
"синтетичен аналог на алкалоид изолиран от индийското растение Adhatoda vasica" Демек хомеопатия ама направена от нефт. И естествено този академик е абсолютно безпристрастен.
38
2
 
6
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
В СОФИЯ МОЖЕ И ДА ГО НЯМА,НО ВЪВ ВАРНА СИ ГО ИМА.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овен стига грил постове, бог такъв
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помага, помага... а вакссссаните поссссерррррковци пак заквичаха.... отпуска се с рецептаима го .... но някои "прозападни" аптеки не зареждат или го крият...
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си стоя в къщи заключен в килера.
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бромхексина го няма отдавна в аптеките, защото е евтин !
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, лекарското съсловие като цяло има сериозен принос за пандемията. Едно, че дрънкат всякакви врели-некипели, вместо да изнасят факти. Второ, че гледат на всеки пациент като на гумен манекен. И трето те продават фалшивите сертификати.
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно това бг лекарство работи иизчезна от аптеките,но западните лекуващи уж ковид пристигат. Къде е бромхексинът господа упарвялващи, Радев? Защо пълните аптеките със западни неизпровани лекаства,а бг изпрбвани и доказани изчезват? Защо не върнахте аналгин хинина като толкова сте се загилржили за здравето ни?
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Художника, има и вълшебно заклинание, което се казва наум над котлона, обаче нема а ти го кажа без пари.
30
3
 
11
 
! Отговори
Juls до 22 божее преди 2 години
Ами именно де! Защо мислиш че хората ги закачат по вентилаторите преди да поемат към ония свят? Напълниш ли дробовете в общи линии си пътник. Колхицин за риска от цитокинова буря, аз бих добавил аспирин протект профилактично за риска от тромбози. И това е от там насетне Бог с теб.както каза акад. Митев единствения недостатък на това лечение е че е евтино и файда за фармациите от това няма, пък ако си на друг мнение отифай си жулни 5 игли от супер сигурните експерименталки!
29
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам хора, които скачат на такива статии като на топъл хляб и яросто почват да се самолекуват. Един такъв се скъса да ми обяснява как инхалации с бромхексин спирали вируса "да не слиза надолу", а колхицинът блокирал нещо в обвивката на вируса... Естествено човек със средно образование и естествено сичко поръсено обилно с графен оксид и конспирация. Същият си купи зелен сертификат за 300 лв, а след една седмица овеси нос с положителен тест.
28
10
 
10
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Само глупости от 'академика'. Нищо общо с истината
27
2
 
13
 
! Отговори
художника преди 2 години
За да не ви се налага болнично обдишване с кислород при първите симптоми на кашлица и задух направете следното: Кипнете 300мл. вода на печката, в кипналата вода капнете 20 капки Йодна тинктура, добавете 1/2ч.л. Сода бикарбонат наведете се над парата и дишайте изпаренията 1 мин. Това се прави три пъти дневно, за профилактика при контактни - 2 пъти дневно. За 3-4 дни дишането се оправя и кашлицата спира. Дано и Йода не го изтеглят от аптеките.