ЕС обмисля 9-месечна валидност на ваксината срещу COVID-19 за пътуване

Приоритет за пътуване ще имат ваксинираните пътници
Обновена: 25 ное 2021 16:54 | 25 ное 2021 14:26, Анисия Иванова
1
ЕС обмисля 9-месечна валидност на ваксината срещу COVID-19 за пътуване
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще предложи деветмесечен срок на валидност на ваксината срещу COVID-19 за пътуване в блока и ще предложи да се даде приоритет на ваксинираните пътници, съобщи агенция "Блумбърг".

Европейската комисия ще препоръча на своите държави членки да продължат да посрещат пътници, ваксинирани с одобрени от блока ваксини, се казва в доклада, като се добавя, че тя също така ще предложи държавите да се отворят отново от 10 януари за хора, ваксинирани с ваксини, одобрени от Световната здравна организация.

Обявяването на предложенията, които обхващат пътувания от страни извън ЕС, се очаква по-късно в четвъртък, се казва в информацията, цитирана от БГНЕС.

Новината дойде в момент, когато Европейската агенция за обществено здраве към ЕС - Европейски център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), предложи да се обмисли поставянето на подсилваща ваксина срещу COVID-19 на всички възрастни, което е сериозна промяна в указанията на агенцията.

В сряда гръцкият премиер Кириакос Мицотакис също предложи ЕС да постави бустерни ваксини срещу коронавирус като условие за пътуване в блока, припомня в. "Катимерини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
ЕК прави реклама на китайската, индийската и руската ваксина. За останалите ще броим бустерни дози.