Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация

Адрей Ковачев: Няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен
92
Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никъде не се говори за задължителна ваксинация на европейско ниво, заяви пред БНР евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"На европейско ниво няма да се вземе решение за задължителна ваксинация. Това са желания на някои страни като Австрия и донякъде Германия, но това ще бъде на национално ниво, не на европейско ниво. Задължителна ваксинация не се приема от мнозинството страни членки на европейско ниво", коментира той.

Още по темата
Зеленият сертификат беше въведен през май с основна задача да се улесни пътуването в рамките на ЕС и извън него, припомни евродепутатът.

"Европейският сертификат не беше въведен за това да се ползва за други цели. Страните членки решават за какво да използват сертификата. Уеднаквяването на европейско ниво е свързано с улесняване на пътуванията и недискриминацията на хора, които са преболедували или пък неваксинирани", каза той.  

Относно изразените от здравния министър Стойчо Кацаров в телевизионно интервю опасения, че страната ни може да претърпи санкции заради ниския дял ваксинирано срещу коронавируса население, Андрей Ковачев отбеляза, че не е чул за санкции.

"Това, което се наблюдава и се казва сега от специалистите е, че ваксинацията не предпазва от това да може да предадеш и да може да се разболееш от Covid, но ще протече много по-леко. Научните доказателства относно намаляващия имунитет от ваксините също ще бъдат взети предвид. Изследванията показват, че има значителен спад в защитата след около 6 месеца“, посочи още евродепутатът.

С оглед на научните данни няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен, поясни Ковачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините вероятно помагат в някои случаи и то за кратко , но предполагам, че ще компрометират естествения имунитет на хората срещу нови щамове на вируса и като цяло. Не се води никаква статистика, какво се случва с ваксинираните и дали има някакви здравни последствия.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС даде сигнал на васална България, че ще наложи санции заради ниското ниво на ваксинация.
30
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Африка е ваксинирано по-малко от 6% от населението. Вече няколко месеца, СЗО в седмичните си отчети за пандемията, нарича Африка "един от най-малко пострадалите райони на света".
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорусия е съвършено изолирана и под жестоки санкции наложени от ЕС. В Белорусия няма увеличение на цените на тока, отоплението и на хранителните продукти, няма енергийна криза, няма локдаун и задължителни ваксини.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари са напечатани в изобилие, пари много! А реални ресурси и стоки - няма. Вече се усеща лека паника в целия западен свят. А какво ще бъде зимата и след това, и ако всичко продължи до 2022, 2025. Как мислите, ще продължи ли, или ще се намерят от някуде ресурси, или ветровете ще задухат по 24 часа и слънцето ще грее 20 пъти по-силно 24 часа за да има енергия от вятърните мелници и соларните панели? Или ще има локдаун след локдаун и "доброволни" ваксинации.
27
34
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа ги задължиха по други начини, много по интелигентни, и хората се ваксинираха над 80% Само в България конспиративните теории надделяват!
26
1
 
6
 
! Отговори
До: номер 25 преди 2 години
"Указ за интеграция на Съюзната държава. " С други думи, преведено на немски език на това му се казва Anschluss!
25
0
 
5
 
! Отговори
4 кризи преди 2 години
Пандемийна. Енергийна. Логистична. Продоволствена.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко подписаха указ за интеграция на Съюзната държава. С указа се одобряват всички 28 съюзни програми, одобрени през септември, както и основните насоки за прилагане на разпоредбите на Договора за създаване на Съюзната държава за 2021-2023 г.
23
4
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
НЕ ЛЪЖИ! БОГ ГЛЕДА! ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! СИЛНИЯТ АЛКОХОЛ САМО УВРЕЖДА, НА НИКОГО НЕ Е ПОМОГНАЛ!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обвиняват протестиращите срещу сертификатите (не срещу ваксините), че си слагали жълти еврейски звезди в знак на протест. А тези обвинители, знаят ли как жертвите на нацистите са били задължени да носят тези знаци? Явно много хора не познават историята каквато е, а пропагандата. В Нюрнбергските закони е било записано, че "евреите имат правото да носят своите национални символи"! От това се е стигнало и до т.нар. "сертификати за чиста арийска кръв"!
21
0
 
39
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ Е ПРОСТО ДРУГА ФОРМА НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ. НЕ ЗНАМ ЗАЩО НИ СМЯТАТЕ ЗА ТОЛКОВА ТЪ..ИЧ КИ!!!
20
0
 
33
 
! Отговори
Боц в сърцето преди 2 години
Още на 8 ноември списание Circulation на Американската кардиологична асоциация публикува статия (номер 10712, ако решите да търсите) с данни за рязко увеличен риск за тромбози, кардиомиопатия и други съдови нарушения при набодените с мРНК ваксини. Списанието се издава от 70 години и е едно от най-авторитетните в тази област. Какво разправяха за ползата от ваксините, които не спират разпространението на вируса, но "намаляват" риска от смърт? При боцкане през 6 месеца - сигурни масови увреждания.
19
4
 
8
 
! Отговори
15-ти свери си преди 2 години
часовника. Даващите фира антиваксъри са с по една или две ваксини,без бустерна доза, гътнали се преди 14 ия ден след последната ваксина.Ти с колко си?
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли? Тоя от Плутон ли пада? Че най-далеч? Европа, Америка и Австралия станаха концлагери, тоя тръгнал да лъже, че чумата не е идвала по тия места.
17
5
 
13
 
! Отговори
Майната му на ЕС преди 2 години
Само домашната ракия помага. 48-50 градуса отлежала сливова и вируса изчезва. Другото там ваксини максини, хапчета всичко е фалшификат. Само ракийката помага. И свински пържолки и кебапченца и кюфтаци и червено вино. Ако имате и кисело зеленце и туршийка направо е топ.
16
0
 
16
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Алоу, ковиваксите, ко сте се разпенявили бря... Я марш...)))
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние от бг нямаме никаква нужда от вашите убийствени ваксини айде стига с тия ваши убийствени ваксини и реклами и простотии забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче да кажем, че Беларус наложи същите мерки само, че срещу ваксинираните, тогава ЕС ще ореве орталъка, че ваксинираните са дискриминиранис отнети права, а после ще наложат санкции на Беларус.
13
1
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
С тоя сме пили заедно... Не е лошо момче, ам е герверастче...)))