Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация

Адрей Ковачев: Няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен
92
Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никъде не се говори за задължителна ваксинация на европейско ниво, заяви пред БНР евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"На европейско ниво няма да се вземе решение за задължителна ваксинация. Това са желания на някои страни като Австрия и донякъде Германия, но това ще бъде на национално ниво, не на европейско ниво. Задължителна ваксинация не се приема от мнозинството страни членки на европейско ниво", коментира той.

Още по темата
Зеленият сертификат беше въведен през май с основна задача да се улесни пътуването в рамките на ЕС и извън него, припомни евродепутатът.

"Европейският сертификат не беше въведен за това да се ползва за други цели. Страните членки решават за какво да използват сертификата. Уеднаквяването на европейско ниво е свързано с улесняване на пътуванията и недискриминацията на хора, които са преболедували или пък неваксинирани", каза той.  

Относно изразените от здравния министър Стойчо Кацаров в телевизионно интервю опасения, че страната ни може да претърпи санкции заради ниския дял ваксинирано срещу коронавируса население, Андрей Ковачев отбеляза, че не е чул за санкции.

"Това, което се наблюдава и се казва сега от специалистите е, че ваксинацията не предпазва от това да може да предадеш и да може да се разболееш от Covid, но ще протече много по-леко. Научните доказателства относно намаляващия имунитет от ваксините също ще бъдат взети предвид. Изследванията показват, че има значителен спад в защитата след около 6 месеца“, посочи още евродепутатът.

С оглед на научните данни няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен, поясни Ковачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не лъжеш човече! Че вече изключително много ни е писнало!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно да сложа бариера на входа и който не изпълни исканията ми да не може да мине то не е задължително да минава от там, може да се спусне с въже през тераста или прозореца.
10
1
 
26
 
! Отговори
Не е за вярвяне, но преди 2 години
е факт. Току-що, търсейки приказки за малки деца, попаднах на детски сайт, в който открих приказката "Хипопотамът, който се страхувал от ваксини". В търсачките излиза веднага. Прочетете я, моля! Това е още едно доказателство, че става дума за промиване на мозъци, не за здраве! Няма да спра да публикувам този пост под всяка статия за ковид и ваксинирането. Нима ще оставим децата си в ръцете на тези, които търсят само и единствено печалбата от "ваксините"???
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да е прав. Много се надявам!
8
0
 
28
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Щом по два-три пъти дневно излизат статийки, значи непрекъснато се говори за това. Сега ни подготвят. Да свикнем психически. Дано не се ядосаме и не излезем с торбата с шамарите.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя в момента е задължителна, ако искаш да имаш човешки права, твой си избор(ние сме си виновни, че не искаме да се набодем).
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само до преди година ми изглеждаше смешно, ако някой ми кажеше, че ще ми искат ваксинационен документ за да вляза в мола. Сега ако ми кажат, че ще има задължителна ваксинация.. Хич не ми е смешно вече..
5
0
 
19
 
! Отговори
ф преди 2 години
Ся, кой лъже или кой казва истината.
4
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги ваксинирайте, това е техния избор, оставете ги да си пкнат *** спокойствие.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И депутатите искат да доживеят до Коледа, все пак.
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и за здравен Ковид сертификат не се говорише миналата година в Европа.. Ама днес е факт.
1
23
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
тук няма да се случи. Никой не е толкова смел.