Намаляват безсимптомните носители на COVID-19

Делта вариантът много бързо атакува организма, казва имунолог
25 ное 2021 20:52, Ния Христова
50
Намаляват безсимптомните носители на COVID-19
Снимка: Pixabay
"Броят заболелите от COVID-19, които са безсимптомни, е намалял по време на последната вълна на инфекцията", заяви алергологът и имунолог Владимир Болибок, цитиран от БГНЕС.
 
"Все по-малко безсимптомни пациенти има за сметка на пациенти със симптоми. С други думи, има повече хора, които се чувстват зле и търсят медицинска помощ - това се вижда от графиките", обясни той.
 
Медикът смята, че това се дължи на бързината, с която Делта вариантът на вируса атакува организма.
 
"Той не само се предава по-бързо от човек на човек, но и се разпространява по-бързо от клетка на клетка в рамките на един човек. Имунната система няма време да отблъсне инфекцията, така че при повече хора се появяват симптоми", каза Болибок.
 
"Освен това, поради егоизма на някои хора, статистиката не отчита всички случаи на COVID-19", смята лекарят. Според него някои от тези, които не проявяват признаци на болестта, не посещават здравни заведения, като продължават да водят активен начин на живот и разпространяват инфекцията.
 
"Също така мисля, че хората, които преди това са се убедили, че прекарват болестта от COVID-19 леко, не отиват на лекар, когато се разболеят отново. Те не искат да чакат лекар, не искат да им се нарежда да се самоизолират и т.н.", добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
сребърен преди 2 години
До АнонименАко си ваксиниран никой няма да иска нищо от теб. Останалите са потенциално опасни и трябва да се тестват регулярно. Няма никакво безумие.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторската наглост достига неизмерими висоти ! Я да им спрат ковид пътеките и ще станат по мирни и тихи и от тревата
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него някои от тези, които не проявяват признаци на болестта, не посещават здравни заведения, като продължават да водят активен начин на живот и разпространяват инфекцията." Много моля, лекарят да си изясни мисълта - дори да нямам никакви признаци на заболяване, трябва да ходя на изследване по болниците и лабораториите ли ????? Т.е. всеки здрав човек трябва непрекъснато да се изледва - нека да уточни всеки ден ли трябва да го прави? Пълно безумие! Ето затова не им вярваме на глупостите!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦИНИКоглеждай се! Лошото се връща- дори когато е думи!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък ги изброихте?
37
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 2 години
До AАми ваксинирайте се! Искате да уморите близките си? Колко умрели са ви нужни, за да проявите хуманност- или какво пък беше това да помислиш и за другите. Не виждате ли, че няма свобода за никой само защото толкова сме оскотели, че няма накъде повече!Хайде отивайте да пръскат войнстващата ви простотия!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него някои от тези, които не проявяват признаци на болестта, не посещават здравни заведения, като продължават да водят активен начин на живот и разпространяват инфекцията."По-тъпо изказване не може да има! Като нямат признаци на заболяване какво трябва да правят? Да си пускат тестове ежедневно или да се затворят в къщи?Цялата тая измислена план*демия почна да става твърде досадна и е крайно време народа да се събуди!
35
6
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Докторът да ни прощава ама няма да си съобразявам живота с докторските желания. Да се затваря той за 14 дена. Ние ще караме ковида нелегално.
34
3
 
20
 
! Отговори
A преди 2 години
А ваксинираните и сертифицирани безсимптомни си джиткат навсякъде, ама за тях е ок. Така и не разбрах какво е решението на задачата. 4 000 000 - 5 000 000 души в България да се тестват всяка сутрин преди закуска?
33
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Малей, кви долни егоисти! Като не проявяват никакви симптоми, що не си набият антените, та да подобрят връзката с кораба -майка, да им проговори директно, както на чисто белите мозъци, дето ги цитирате!!!
32
5
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Секи койту са е ваксанирал тряаа ,черпи секи божи ден бря ! От му остаа 2-3 годин дживот ,баре с убаво дъ го запомним !
31
2
 
13
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Грешката е твоя телевизор. Няма да се целувам с тебе. Докажи, че от едно разминаване по улицата съм те заразил. Хипохондриците да си седят у дома. Не може хиляда здрави да са арестувани, защото един на 1000 починал след година пландемия. Папагалчетата повтаряте опорките на зомбивизора.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профилактичното тестване за някои професии, а също и тестването на контактните показа, че някои са безсимптомни разпространители .
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова тестват редовно по работата, особено работещите в старчески домове и здравни работници. В цивилизованите държави.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 30 - твоя пост е демонстрация на егоизъм и доста плоско разбиране на същността на правото и вината. Не си виновен само ти такава ни е народопсихологията но все пак е доста жалко... За да си в крак с правото може да ползваш само един *** тест - дали ти би искал някой друг да се отнася с теб така както ти се отнасяш с другите. Много е просто. Замисли се и тогава ще видиш в каква грешка си....
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийство е, ако активно лишиш някого от живот или не им помогнеш в момент на злополука, катастрофа и т.н. Ако баби на 108 години преживяват страшно страшния вирус, а вие не, повредата е във вашия телевизор, не търсете вината у здравите. Дефектните си заминават по-рано. Нарича се естествен подбор.
26
16
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Няма такова нещо. Не 25% , а максимум 5% са невъзприемчиви към вируса. Това са данните. 95% са възприемчиви и ще се разболеят , особено ако не са ваксинирани.
25
14
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
25, така е. Ако някой си мисли, че като го е изкарал един път и това е...е, не е това. Ще трябва да живеем с него, да ъпдейтваме ваксините и така. Няма друго.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25% от хората по света имат естествен имунитет срещу Ковид. Дори и да искат немогат да се заразят. Това е офицялна статистика на СЗО!!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните не трябва да се карантират 14 дни ,защото се чистят по бързо от вируса,намалете им карантината на седмица и може да се обадят.