Джонсън и Джонсън и BioNTech разработват ваксини срещу Omicron

Новият вариант на коронавируса е определен като обезспокоителен
27 ное 2021 08:01, Петя Славова
150
Джонсън и Джонсън и BioNTech разработват ваксини срещу Omicron
Снимка: БГНЕС

Компанията "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) обяви в петък, че е започнала тестване на ефективността на своята коронавирусна ваксина срещу новооткрития в Южна Африка вариант Omicron, предава БНР.

Още по темата

По-рано през деня BioNTech, немската компания, която разработи съвместно с Pfizer ваксината срещу COVID-19, известна като Comirnaty, също обяви, че през предприема подобен ход.

Новият вариант на коронавируса бе определен от СЗО като обезспокоителен, а редица държави забраниха полетите си от Южна Африка.

Компанията "BioNTech" съобщи, че очаква до две седмици да разполага с повече данни, които да й помогнат да установи дали разработената от нея съвместно с "Pfizer " ваксина срещу коронавируса се нуждае от преработване заради открития в Южна Африка нов вариант на коронавируса, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
52
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Вчера сутринта новина, че е изолиран в Африка... Следобед - че е открит в Европа... Днес - Янсен разработва ваксина. Надявам се поне да изглажда бръчки.
97
2
 
32
 
! Отговори
дд преди 2 години
Мдаааааа,помните ли когато теоритиците на конспирацията и Бил Гейтс казваха,че ще идват нови и нови зарази и нови и нови ваксини.Добре че не познаха!
96
1
 
7
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
НАПРЕД НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ,КОЕТО В ДУШИТЕ ГРЕЙ.Оно пък взе,че слънцето залезе на ЗАПАД.Пандемията трябва да е към своя край.На пролет очаквам да я обявят за приключила щото инфлацията много се увеличи,парите се обезцениха,а европейските обещани ФОНДОВЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДАДАТ.
95
1
 
19
 
! Отговори
I'm-дрти-ВАЙТ-Б преди 2 години
Eх, Петя, Ех, Славова и така не успя да донаучиш родния си БГ-язык, млада уж журналистка, хитрушо такава... Цитирам те: обезСпокоителен и то на цели 2 места; споко, бъдещето е твое, тъй да се каже... Та молим те, вземи се в ръце и се кУригирай!
94
4
 
17
 
! Отговори
СПОКО преди 2 години
СПОКОЙНО, науката, пардон - фарма бизнесът, ще се погрижи. Нови "Ваксини" ще има за всички от сърце, а за новата година и нов щам!
93
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЦ ГЕЙТ/С: ИМАМ ГРАФИК И ТОЙ ЩЕ БЪДЕ СПАЗЕН! ДО 2030-ТА ГОДИНА СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ОКОЛО 1 МИЛИАРД ,ПО ЕДИН ИЛИ ПО-ДРУГ НАЧИН! ЗА СЕГА ПЛАНА ВЪРВИ ПЕРФЕКТНО, УРЕДИХ ПО 4 ДОЗИ НА ГОДИНА ЗА ЧОВЕК! 2 ЗА СТАРИЯ ЩАМ И 2 ЗА НОВИЯ :D ВИНАГИ МОГА ДА СТАНА И ПО-ЛОШ ,АКО НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ!
92
19
 
9
 
! Отговори
114 преди 2 години
Мъжете са с репродуктивни проблеми от пушене и пиене и дрога. Как се ваксинираха, мина една година и разбраха, че имат проблеми? Значи пиеш по половин кило ракия и после ваксината виновна. Всяко второ 20 годишно е на амфетиобаче ваксината виновна.
91
2
 
15
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Явно на света са му нужни необразовани, неуправляеми и бедни неандерталци, щом с ваксината убиец са ваксинирани останалите. Ще се завръща към *** :)
90
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово мъжете са с репродуктивни проблеми след тези ваксини-еректилна дисфункция и лоши спермограми
89
3
 
4
 
! Отговори
Нинов преди 2 години
Медицината е напреднала, но хората още не могат да произведат кръв, на клетъчно ниво разработките са все още само на хартия.
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разработвайте ваксини още и още. Моя позната се разбиля от рак на гърдата след един куп ваксинации. Дали е случайно? Мей би.
87
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е графена, технилогия добре позната. Малки количества не е проблем, но като не спазят дозата и се получава тромб и умираш
86
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супермутанта излезе вчера ,а те вече разработвали ваксини срещу него .Много бързи бе .хахахахаааа.Нека разработят ваксина и за мутанта "зелен чорап" причиняващ много повече жертви от делтата .
85
8
 
21
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 2 години
ЗА ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ,ЕВРОПЕЙСКАТА ВАКСИНА Е ОТРОВНА,СЪЗДАДЕНА Е ТАКА ЧЕ СЛЕД ТРИ ГОДИНИ ВСЕКИ ВАКСИНИРАЛ СЕ ДА УМРЕ ОТ РАК,ВАКСИНАТА ПО ПРИНЦИП Е НАПЪЛНО НЕЕФЕКТИВНА А С НЕЯ СЕ ЦЕЛИ НАМАЛЯВАНЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА,СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ВАКСИНИРАНИ СА УМРЕЛИ ОТ КОВИД,ТАКА ЧЕ ОЧЕБИЙНО Е,НА ВАКСИНИРАНИТЕ ЩЕ КАЖА МИР НА ПРАХА ИМ,ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ОТВЪДНИЯ СИ ЖИВОТ
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко ще продължи на половината на Втората световна война. Значи 3 години, но после виновниците ще бъдат жестоко наказани.
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време нортън вадеше дефиниции за вируси преди да се появят. Сега и тия. Майко мило.
82
1
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Е значи не е от вчера ,засечен щом се тества ваксина.Пак нещо не се връзват събитията.
81
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е жалко и смешно, когато тотално неграмотни мангъропитеци започнат да измъчват клавиатурата, за да напишат поредната дивотия ...
80
5
 
24
 
! Отговори
Моника преди 2 години
Здравейте, по италианската телевизия гледах репортаж от една лаборатория в която жена занесе разтвора от ваксината и го гледаха под много силен микроскоп. Казаха, че се виждат миниатюрни метални остри частици. И после разсъждаваха какво се случва ако този метал попадне в организма и как тялото го капсулова, защото го приема за чуждо тяло и се образуват тромби. Е какво е това?
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
102 те вече ни развяват лозунга на концлагера на смъртта в Аушвиц, само дето арбайт, т.е. работата е заменен с ваксината. Помниш как ни облъчваха с Ваксината те прави свободен. Това е новата версия над вратата на Аушвиц. Едно към едно.