Омикрон стресна света, редица държави се затварят за Южна Африка

Кейптаун отговори: Забраните за полети са неоправдани
27 ное 2021 16:00, Красимир Ангелов
190

Коронавирусът отново изплаши света с новия си вариант, наречен от Световната здравна организация Омикрон. СЗО посочи, че той има множество мутации, някои от които са обезпокоителни.

Освен в Южна Африка, където беше идентифициран за първи път, Омикрон вече се среща и в Ботсвана, Белгия, Хонконг и Израел.

Още по темата
Стотици пътници, пристигащи в Амстердам от Южна Африка, бяха тествани за новия вариант. 61 души от два полета са дали положителна проба и са поставени под карантина в хотел близо до летището.

От понеделник Съединените щати замразяват полетите от Южна Африка и други седем страни, сред които са Ботсвана, Зимбабве, Намибия, Лесото, Мозамбик. В щата Ню Йорк е въведено извънредно положение във връзка с Омикрон до 15 януари. Засега на територията на Щатите няма констатиран случай на новия мутирал вариант на вируса, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Австралия също отменя полетите от редица държави в Африка за 14 дни. От Кейптаун обаче изразиха несъгласие с ограничаването на полетите.  

"Забраните за полети са неоправдани. Реакцията на някои от страните по отношение на налагането на забрани за пътуване и подобни мерки са напълно в противоречие с нормите и стандартите на Световната здравна организация", настоя министърът на здравеопазването на ЮАР.

СЗО разбира за новия вариант за първи път на 9 ноември, а на 24-ти е регистриран официално в Южна Африка. Здравните експерти смятат, че трябва да минат няколко седмици, за да се прецени какво точно е действието му. Но повечето са на мнение, че сегашните ваксини ще са по-малко ефективни срещу него.

"Това е лоша новина, но не е Страшният съд", посочи структурният биолог от Оксфордския университет проф. Джеймс Нейсмит.

Вижте повече по темата във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грам не съм стреснат. Тия публикации яко се опитват да наплашат хората, но май вече само най крайните мушмули се връзват...
76
0
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
ти прочете ли Документа и кой е Автора му - ти Кралство Ботсвана в Лъжа ли го обвиняваш?!
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се е стреснал света, а само и без друго стреснатите ваксъри. За съжаление има много ваксинирани управляващи, които вече са жизненозависими от фармамафията и правят каквото им се нареди, защото иначе ще им спрат бустера и са до там. Затова не бива да допускаме ваксинирани до властта, те не просто не са независими, а са зависими по най-ужасния възможен начин.
74
2
 
0
 
! Отговори
haha преди 2 години
До до 73 - Ами не се ли питаш, защо тези сайтове не публикуват новини и изказвания на реални учени? Ами само тея дето са заклеймени заради псевдо-науката която правят. Всички учени които говорят против научната общоност за шарлатани до един. Ама ако не си занимавал с наука, а само с форумни войни и четене на блогове, няма как да знаеш
73
0
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 2 години
ами само този сайт, според тезе за фалшиви новини, има Доблестта на Публикува официалното писмо от Краля на Ботсвана, където щама се зароди! задай си въпроса, защо истинските журналисти са Заклеймени за Фалшиви Новини от Корумпираните политици!!
72
1
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Абе, всички РНК вируси мутират многократно. Този просто отслабва, но става по - заразен. И апропо, това не са ваксини, а някакви медицински препарати за по леко протичане с неизвестни дълготрайни последствия.
71
1
 
1
 
! Отговори
haha преди 2 години
До Фактите Говорят - какви вакти от някакъв сай за фалшиви новини hahahaahah
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на годината третата доза ще се окаже напълно излишна,ще трябва съвсем нова Четвърта,само засега де!
69
0
 
13
 
! Отговори
Вече не Ви Верваме преди 2 години
Имаме очи и за 2 години напрактика се уверих, че сте Фалшиви Новини и само Лъжи за които са ви платили Публикувате! При Смъртоносна Пандемия - 2 години вече средната Смъртност в Европа е под Обичайната средна, т.е. не просто няма Пандемия, ами и продължителността на живота се увеличава!!
68
0
 
6
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
Се е появил при извращение между Дедо Комедия и Снежанка, точно преди Коледа.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61: Ше се напием като свърши всичко. От кеф. Ти може и да не дочакаш с тези дози, дето си си ги набил..
66
6
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
И между другото ваксините действат и срещу този щам, но по слабо. А вие си вярвайте в каквито си искате конспирации - все някой друг да ви е виновен
65
15
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Омикрон - щам за който са виновни единствено антиваксърите. Ако всички хора се бяха ваксинирали и вдигнали имунитета, най-вероятно това нямаше да се случи. Омикрон е щам който се е развил в хора със слаб имунитет, които след преболедуване на Ковид имунната система не е успяла напълно да изчисти вируса. И така вирусът стои в тялото и мутира под (слабия) натиск на имунитета месеци наред, докато не мутира в нещо което може да избегне напълно тази иммунна система - и резултата е факт.
64
2
 
9
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
От Утре Ваксинираните вече по Дефиниция ги Водят НеВаксинирани, Сертификатите им се Анулират и след 2-3 нови дози със Семенната Течност на Сатаната може и отново да им дадат за няколко седмици Зелен Сертификат - новата Жълта Книжка, щото трябва или да си л у д или мало умен за да се подведеш по такава Измама!!
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епидемиологична обстановка с разрешени екскурзии по света! Дс живее капитализма! Кога ще се затворят границите? Делтата да не пристигна по имеил? Смешна работа. След това, хората били безотговорни, а границите защо са отворени? Поне да се спре туризма. Днес всеки с ваксина може да донесе нов щам - много отговорно, няма що! Ваксинацията е разбира се парад!
62
0
 
14
 
! Отговори
S преди 2 години
Омикрон беше предвиден за по-късно. Рано го извадиха. Сега ще разправят на ваксинираните, че ги разболява Омикрона, срещу който ваксиниу не действат.
61
0
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
всъщото време Министърката на Здравеопазването на Южна Африка, казва че Омикрон протича супер леко. Та може ли Купените Медии да ни кажат какво му е Стряскащото - обикновен, безвреден, сезонен грип!
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, някой антиваксер да не се нашора от кеф. Като гледам вече някои изпадат в делириум.
59
0
 
9
 
! Отговори
Новата ковид преди 2 години
Мафия. Сладки коледни печалби и още много щамове пожелаваме.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седя и се чудя дали полиция, РЗИ, жандармерия, медици и администрация са общо 20% в България? Има смисъл този въпрос.