Учен за Омикрон: Новините са лоши, но не говорим за края на света

В САЩ обявиха извънредно положение
27 ное 2021 14:20, Петя Славова
133
Учен за Омикрон: Новините са лоши, но не говорим за края на света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Големият брой мутации на Омикрон буди сериозна тревога.Ранните тестове предполагат повишен риск от повторна инфекция, смята Световната здравна организация.

Още по темата

Високопоставен здравен служител на Обединеното кралство предупреди, че ваксините "почти сигурно" ще бъдат по-малко ефективни. Директорът на Института по алергични и инфекциозни заболявания на Съединените щати д-р Антъни Фаучи обаче предположи, че е възможно ваксините все още да работят.

"Докато не бъде тестват както трябва, не знаем дали може да избягва антителата, които ви защитават срещу вируса", заяви Фаучи пред CNN, съобщи БНР.

Проф. Джеймс Нейсмит, структурен биолог от Оксфордския университет, заяви: Новините са лоши, но не говорим за края на света.

В същото време губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хоукъл обяви извънредно положение до 15 януари заради COVID-19, предадe БТА, позовавайки се на световните агенции.

В указа си тя изтъква като причина растящия брой случаи на заразяване и хоспитализации, но не споменава варианта Омикрон

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: САЩОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
11
 
7
 
! Отговори
До 94 преди 2 години
Абе какви ги говориш бе пич. Имам 5 *** приятели които го изкараха тежко и 2 месеца след излекуването има 0 антитела. Стига си заблуждавал хората. Това даже го има като информация навсякъде.
85
1
 
3
 
! Отговори
Я преди 2 години
Второто е непосредствено ( в деня на ваксинация) се прави антигенен тест или ПСР тест понеже ако се бодете с първа игла а пък сте заразен с корона вируса се случват неща които гледахме по новините- много умрели. Тошкова е просто. Но чак сега великите доктори го казват. Така се избягват тези стр. Ефекти като миокардит, перикардит и т.н
84
3
 
16
 
! Отговори
Я преди 2 години
Цялата работа с ваксините и недоверието на хората започна със започването на ваксинациите по света и последвалите починали пациенти между първа и втора игла, особенно в САЩ , Канада и Британия. А никой от големите доктори тогава не предупреди, че да се бодеш имайки в организма си антитела срещу вируса си е чисто самоубийство. Затова уважаеми, когато решите да се ваксинирате си направете тест за антитела и ако нямате, тогава няма опасност. Това първо
83
9
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Този вирус не повтаря. Веднъж придобил имунитет, човек е надеждно защитен за цял живот. Проблемът тук е, че самите 'ваксини' очевидно вече не работят, а с тая новата мутация вероятно хич. Ако повтаря и потретва каква полза би имало от ваксина??
82
11
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Кой ти каза че никой не иска да се ваксинират хората. Навсякъде в нормалните държави са ваксинирани между 60-80 %. Само в *** и влахия са под 30%. Или пишеш колкото да не заспиш
81
7
 
7
 
! Отговори
До 87 преди 2 години
Ами като си го минал мислиш че няма да те повтори ли? Има вече и други масмедии и там можеш да прочетеш, че повтаря и потретва. Кардиолози, включително и български казват че ковид удря сърцето без някакви симптоми. Така, че радвай се че си го минал леко, защото много хора го изкараха тежко и сега са на кардиолог всеки месец с хапчета сутрин и вечер. И говорим за млади хора
80
0
 
0
 
! Отговори
господина преди 2 години
с парите и любителя на фриволното поведение разбираи от троика нагоре като бр участници незвисимо от пола и вьзрастта ваксадйията от наи високо нивотрябва всеки ден да ни занимава с *** си трепетищото като 6мьрка трябва да се заяйда с някого
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая всички ще ни ваксинират. Задължително. Мърдане няма :(
78
0
 
0
 
! Отговори
абе преди 2 години
говори си ама с кои говори6 като аз не говоря с тебе
77
0
 
0
 
! Отговори
бюрото преди 2 години
по труда затвори а и не работи сьбота и неделягосподин момчета чистач хигиенист аз поне сьм наясно с хигиената
76
3
 
17
 
! Отговори
Юрка, преди 2 години
Ами ние повечето го минахме бе, момче! И се чудим как надписват цифри сега. Толкова лесно се лови лъжата с късите клака. Осбено в малките областни градове. Нашата болница, в такъв град е, е малка ... и празна. Цяла есен е така. Иначе сме все в тъмночервено. Миналата година наистина имаше болни и беше пълна, но не и сега. Лъжата стана много нагла вече. И колкото и щамове и модификации да съчиняват пландемиците, все по-малко наивници ще им вярват. Ти си мислиш, че си умен, понеже си наивен. Жалко.
75
1
 
15
 
! Отговори
СЗОооо преди 2 години
Като го видяла вироса чисто гол, сестрата казала: О, колко е сладък, ама много му е къс шипа. И го кръстили Омикрон.
74
0
 
8
 
! Отговори
Галина преди 2 години
Ммм дааа. Говорим за началото на края...
73
3
 
19
 
! Отговори
Бутникон преди 2 години
Казах ви че, Омикрон е син на Маратон и е борец за правата на антиваксърите, защото привилегиите на ваксетата започват да падат една по една.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда от учени ,тук си имаме достатъчно професори и лекари кото са на ти с всички вируси и щамове ,даже и сертификати продават фалшиви ,но факта че са истински с благословията на РЗИ
71
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърченца, досега разправяхте, че такова животно корона нема, ама новия си го харесахте и за него нищо не казвате! Ами кат си го харесвате ще си го гушнете като дойде! Ние ваксинираните сме вирусоотблъскващи!
70
1
 
6
 
! Отговори
До Юри преди 2 години
Разделителя ще ни обединява!
69
2
 
26
 
! Отговори
ВЧЕРА преди 2 години
ВЧЕРА ГО ОБЯВИХА, ДНЕС ВЕЧЕ СЕ ЗНАЕ, ЧЕ МЕРК, БАЙОНТЕК, ФАЙЗЕР И ПРОЧЕЕ, ВЕЧЕ СА ПОЧТИ ГОТОВИ С НОВИТЕ ВАКСИ ЗА НЕГО! ВРЕМЕТО ВЪРВИ НАОБРАТНО!
68
2
 
24
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Куфарчето с вирусите е отворено. Даже, вече е изпуснато от контрол. Следват генни войни, който оцелее. Никакви бункери и скривалища няма да спасят никой от онези.Събирайте учебници на хартия и се надявайте тук пишещите да оцелеем.
67
0
 
5
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Края на света.......Не знам дали два ,НО знам ,че ако идва последно на нас ще кажат -- нали много ни обичат защо да ни притесняват излишно .