Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите

Ваксинираните ще са достатъчно предпазени
426
Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3 пъти по-бързо от предишните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ, каза пред Нова телевизия проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на здравеопазването.

Още по темата

По думите й засегнати са предимно млади хора и неваксинирани.

„Знаем, че има над 50 мутации. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа вариантите. Знаем какво могат да причинят тези мутации”, каза проф. Аргирова.

„Предполагам, че ваксинираните ще са достатъчно предпазени. Една част от мутациите са характерни и при предишни варианти и ваксините вече действат срещу тях. Но е възможно да не е на 100% това действие, което е нормално”, обясни проф. Аргирова.

Тя обяви, че ще има няколко типа нови лекарства. Едните ще имат профилактични действия. „Ще има и такива за хора, които не успяват да изработят антитела от ваксините”, обясни проф. Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
0
 
25
 
! Отговори
иво преди 2 години
И за децата е ясно вече,че става въпрос за биологично оръжие.Само не знам тия където тичаха за ваксини колко пъти още ще ги бодат.Щото щамовете нямат край.
336
0
 
25
 
! Отговори
ами преди 2 години
Тези имунолози не спят бе.Това чудо се появи преди 4 дена,сега вече знаят колко по заразен е,кои са най-податливи на този щам,преболедувалите са "най-застраешената" група,но пък ваксинираните-безсмъртни. Това всичкото заключение е само за 4 дена,с твърдението че е напълно непознат щам.....После ни сочите с пръст защо не сме вярвали на "специалистите'....Винаги трябва да се слушат специалистите в дадена област,но първо е добре да вкараш и някаква мисъл и логика какво се случва....
335
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Duran Duran"а резултатите от предпазване от тежък ковид и смърт са силно спекулативни и субективни"Е, тук Мангъра не е прав. Но какво означават фактите за един мангърист пред Неговите слова ....
334
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова се надупчете с безполезните "ваксини".
333
23
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Антиваксите са по-опасни от Омикрон-а,защото са инкубатори и разпространители на новите щамове...
332
1
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Кой активира тази достолепна бабичка да лъготи по телевизиите ?? КОЙ? Не им ли писна да говорят едно и също на всеки три-четири месеца ? Най-заразния в Света Ухански вирус ве че си *** в много по-заразния Британски после в многократно по-заразния Индийски и сега вече в хиперзаразния Южноафрикански? Добре де, защо преди година и половина затворихте дори и Витоша а сега при тези стократно по-заразни вируси, не затмаряте нищо. Лъжи
331
2
 
31
 
! Отговори
Duran Duran преди 2 години
И какво сега, в крайна сметка май доцент Мангъров ще се окаже абсолютно прав, че вирусът ще си замине само тогава, когато всички минат през него - ваксани и неваксани! Той го каза - ваксината не предпазва от заразяване, а резултатите от предпазване от тежък ковид и смърт са силно спекулативни и субективни. Но, разпнаха го на кръст - човек, койт цял живот това е правил - вирусология, беше вербално атакуван от *** - говорещи глави, като Ани Салич и Виктор Николаев - новите комсомолци! Потрес!
330
0
 
13
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Ама всичките са кой от кой по-бързи, по-заразни, по-опасни. Дали ще им стигнат 2 години за да се срещнат всички с тях и да се приключи цирка? Май не. Защото цирка е в главите на шепа хора с власт, която не им се полага и спешно трябва да им бъде отнета и като минимум да идат в затвора.
329
0
 
14
 
! Отговори
Алцхаймер преди 2 години
Поредното БИО ОРЪЖИЕ на гад*ните чифу*то-американски човекомразещи рептили срещу населението на света ......
328
6
 
5
 
! Отговори
Форумните капацитети преди 2 години
"Баба Аргирова обаче е забравила, че обикновено големия брой мутации прави вирусите по нестъбилни" Когато си форумен експерт по вирусология, но правописът ти подсказва, че едвам си избутал гимназия АХАХАХАХ
327
0
 
4
 
! Отговори
До Златена преди 2 години
О евтиното *** изплува! Липсва ужасена !
326
2
 
42
 
! Отговори
Развален Банан преди 2 години
Следващия щам сигурно ще "покосява" предимно деца, те са на прицел. Да не остане ненабоцкан човек на земята! Не трябва да има контролна гурпа, за да се видят щетите от ваксините. Цялата смъртност, която носят със себе си ваксите, ще бъде приписвана на нови и нови и нови щамове.. Нищо, че ужким четирима напълно ваксинирани африканци са причината за новия щам, да не си помислите, че е ваксинална мутация! Не! Просто са изяли развален банан и те ти нов щам!
325
1
 
13
 
! Отговори
Златена преди 2 години
лудата??? По голям идиотизъм не бях чел отдавна.
324
1
 
10
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
До ЗлатенаОпасни индивиди са тези които създадоха вируса в Китайската лаборатория...ама хората са в транс
323
36
 
3
 
! Отговори
Златена преди 2 години
ЗАТВАРЯЙ ДЪРЖАВАТА, Г-Н РАДЕВ!!! Щом Пфайзер достави бустер, направен да предпазва от Омикон, тогава ще отвориш, но САМО за ваксинирани с бустера! Онези, които си казват "аз вече се ваксинирах, нямам нужда от бустер, защото вече имам зелен сертификат", за опасни индивиди които най-безотговорно потъпкват правото на живот на другите! А антиваксерите са за лагери, от които могат да излизат само с две игли плюс бустер! Правото на живот е свещено и антиваксерите не могат да го отнемат! Разберете го!
322
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
m h ah h
321
1
 
29
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Веднъж преметнати вече чрез съблазняване с ваучери, сертификати и обещания за нормален живот- а и "со малко кютек", - тези които се зашиха, трудно ще си признаят че са били балами. Нищо че виждат как е се развиват нещата и при почти 100% ваксаните държави....It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.―Mark Twain
320
0
 
25
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Докога ще лъже тая дърта грозна ***?
319
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от тях ги знаем...това речник на професор ли е?
318
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая па не спира да лъже.