Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите

Ваксинираните ще са достатъчно предпазени
426
Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3 пъти по-бързо от предишните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ, каза пред Нова телевизия проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на здравеопазването.

Още по темата

По думите й засегнати са предимно млади хора и неваксинирани.

„Знаем, че има над 50 мутации. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа вариантите. Знаем какво могат да причинят тези мутации”, каза проф. Аргирова.

„Предполагам, че ваксинираните ще са достатъчно предпазени. Една част от мутациите са характерни и при предишни варианти и ваксините вече действат срещу тях. Но е възможно да не е на 100% това действие, което е нормално”, обясни проф. Аргирова.

Тя обяви, че ще има няколко типа нови лекарства. Едните ще имат профилактични действия. „Ще има и такива за хора, които не успяват да изработят антитела от ваксините”, обясни проф. Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
10
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
..........т.е доста леки, и се лекуват вкъщи. Много силна умора, главоболие и мускулни болки за 2 дни. И толкова......Ваксинирания еврoгейтак при тия симптоми , го пиши полумъртъв.Яко ще *** гейтаците - от СТРАХ.
316
2
 
9
 
! Отговори
До ШибиРиби преди 2 години
***,чудесно е ,че такива като теб бързо намаляват след всяка следваща ,,вакса"!
315
0
 
1
 
! Отговори
до 222 преди 2 години
Благодаря за информацията!
314
1
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Предполагам, че ваксинираните ще са достатъчно предпазени.".............................Демек не ни дреме за хората,важно е боцкането да не спира,т.е усвояването на средствата,които световната мафия СЗО,отпуска.
313
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леля фон дер *** каза , че не знаели още всичко за Омикрон , нашата умница баба Радка вече е на "ти" с щама и даже знае какви лекарства ще има за него ! Браво ,бабо Радке , ти си нашият Нострадамус ! Само дето не сте се разбрали с леля *** да лъжете еднакво ...
312
2
 
12
 
! Отговори
Кина преди 2 години
До АнонименЯвно има и достойни за уважение коментиращи ! Да, някои не се поддадохме на коFашизма партида 2020 хахаха
311
0
 
0
 
! Отговори
Кики преди 2 години
До До хахахаБраво, мой човек
310
0
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
До така,така е, даа, кой се прецакал, прецакал се е , че и челядта си.
309
2
 
7
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Айде пак в служба на фармафашагите ! Абе вий журналисти ли сте , или свиркаджии ?! трета, пета десета ... колко ли вълни и подвълнички сме преживели докато ЕВЮЛИРАМЕ не можете да ги изброите бе, продажни мухали недоразвити !!!
308
1
 
9
 
! Отговори
----- преди 2 години
Между другото, същата тази доктор Анжелик някоя си, известна и като dr Death, е била съдена през 2008 заради смъртта на пациент поради неправилно леѝение.
307
0
 
14
 
! Отговори
222 преди 2 години
Dr. Angelique Coetzee - така се казва лекарката от ЮАР. Симптомите на заразените са били "Very mild", т.е доста леки, и се лекуват вкъщи. Много силна умора, главоболие и мускулни болки за 2 дни. И толкова. Не се е налагало болнично лечение.
306
1
 
22
 
! Отговори
222 преди 2 години
Лекарката от ЮАР, която съобщи за новата мутация, обясни, че протичането на болестта е доста по-леко. Наблюдава се изключително голяма умора, а при дете на 6 г. е имало и учестен пулс. Всички бързо са се възстановили, затова тя недоумява защо е тази паника. Заразените са до 40 г., но предположението ѝ е, че възрастни хора ще боледуват по-тежко. Половината от заразените са били ваксинирани, което при ниво на ваксиниране от 26% означава, че ваксинираните се заразяват 3 пъти повече.
305
0
 
18
 
! Отговори
така,така преди 2 години
...толкова за обещаната свобода на ваксинираните....
304
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е КАТ да се намеси, става дума за скорост, в пъти над допустимата.
303
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, причината да искат пак локдаун и спряха полетите от Африка е елементарна. Ако омикрон стане доминиращ няма да има смъртни случаи и никой вече няма да иска да се ваксинира, защото омикрон е много по-слаб от делта, но много по-заразен и бързо ще го измести. Те не искат делта да бъде заместен от омикрон, защото ще свърше пандемията.
302
0
 
9
 
! Отговори
П преди 2 години
Ми хади бе, откога го чакаме! Закъснявате с графика! Аамаха!
301
18
 
4
 
! Отговори
До хахаха преди 2 години
Кой ли е идиota присмял се на ваксинираните ,когато 96% от смъртните случаи по света са на НЕваксинирани..... ??!!България загуби 15 000 човека ,заради това ,че не са иdiоти и не се ваксинираха ли ?1.7 милиона ваксинирани с 280 починали3 милиона неваксинирани с 16 000 починали.Кой е ***()т ??
300
0
 
7
 
! Отговори
ddd преди 2 години
Тя обяви, че ще има няколко типа нови лекарства. Едните ще имат профилактични действия. Ще има и такива за хора, които не успяват да изработят антитела от ваксините, обясни проф. Аргирова.
299
8
 
41
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Честито на ваксаняците - акциите на Модерна скочиха а 30% за една нощ, което означава едно единствено нещо - още и много още "ваксини" за вас, uдuoтu! Май ще ходите всеки месец вече за бодене, щото всяка предишна "ваксина" ще се оказва на следващия месец че не ви предпазва от НИЩО. Повечето uдuoтu си задват вече въпроса: "Ама как така, имам час за 3 игла, а вече се водя неваксиниран?" Ще имате час и за 4-та и за 5-та и за N-та игла и все ще си се водите неваксинирани, а за нас "ИDИOTИ".
298
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, много бързо световните кукловоди прескочиха от варианта Делта + Про Макс ултра 5G на нов вид, ъпгрейдната версия ;))) Нещо Делтата не даде нужния резултат, очакваше се по-висока смъртност, ама нъц. Особено тук, ние бантустанците се оказахме корава нация. Уникален вид, който упорито се инати на ваксите, въпреки зараза,смъртност, забраните и ограниченията. Всъщност, точно това може да ни запази като нация. Да живее България!