Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите

Ваксинираните ще са достатъчно предпазени
426
Омикрон се разпространява 3 пъти по-бързо, удря младите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3 пъти по-бързо от предишните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ, каза пред Нова телевизия проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на здравеопазването.

Още по темата

По думите й засегнати са предимно млади хора и неваксинирани.

„Знаем, че има над 50 мутации. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа вариантите. Знаем какво могат да причинят тези мутации”, каза проф. Аргирова.

„Предполагам, че ваксинираните ще са достатъчно предпазени. Една част от мутациите са характерни и при предишни варианти и ваксините вече действат срещу тях. Но е възможно да не е на 100% това действие, което е нормално”, обясни проф. Аргирова.

Тя обяви, че ще има няколко типа нови лекарства. Едните ще имат профилактични действия. „Ще има и такива за хора, които не успяват да изработят антитела от ваксините”, обясни проф. Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
2
 
33
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Веднага ви казвам, защо се разпространява три пъти по-бързо!!! Първо, Омикрона поразява най-вече хората с високо ниво на Оглупин (синтезира се в мозъчните клетки, чрез всекидневно гледане на телевизия)! Второ, Омикрона използва 5G мрежата, което му помага да се разпространи около двеста милиона пъти по-бързо!!
296
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига сте лъгали, всеки следващ вариант ли се разпространява 3х по-бързо? Алфа, бета, делта, омикрон, това значи, че омикрон се разпространява 27 пъти по-бързо от оригиналния вариант. Писна ми от лъжи!
295
1
 
24
 
! Отговори
Away преди 2 години
Добре де, нали голяма част се ваксинираха, това беше целта да ср контролира пандемията. Сега защо се създава отново паника и ужас с нов варинат? Нали са предпазени ваксинираните да не се разболяват а то май не е така, а? Тогава защо е тая истерия за ваксини? Защото отдавна евреите са казали нещо много важно. Знай че който и каквото ти говори става въпрос за ПАРИ!!! Та затова говорим, просто играят страшно много пари.
294
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова бързо се разпространява , че и вече ваксина му забъркаха на 3тия ден
293
5
 
30
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
Професор Радка предполага, но вируса разполага... по същия начин всяка баба от селския мегдан може да предположи, че експерименталните бъркочи, които пробутват за ваксини ще са ефикасни срещу всеки бъдещ вариант- справка- Кунчев.
292
0
 
13
 
! Отговори
Вакс Ваксов преди 2 години
Високо...па гледате тревата от долната страна.....
291
2
 
5
 
! Отговори
2021 преди 2 години
Анонимният, знаеш ли продължението на дрън-дрън, ярина ? Ако го знаеш, напиши го !
290
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън, ярина! Никой не ви вярва отдавна! Лъжци долни! Да ви се връща всяка лъже и платена провокация и заплаха към хората тъпкано, лично на вас и на семействата ви! На всеки мошеник и платен т рол!
289
2
 
40
 
! Отговори
Georgi преди 2 години
Че вирус има, че е тегав за преболедуеане, това в факт!Много хора си отидаха вследсвие на неговите усложнения. Обаче забелязватели как се подготвя ваксиацията на децата ни!Как изведнъж, този ибтелигентен вирус почна да разболява все по млади и децата най-вече.Понеже успяха да активират хората, да се васкинират, но им е малко да лапат, че сега почнаха пропагандата за децата ни.
288
6
 
10
 
! Отговори
GaladriEL преди 2 години
Света е променен усеща се в водата земята и въздуха Много вече е безвъзвратно изгубено Старият свят потъва онова което някога е било ще бъде изличено и забравено завинаги Малкото живи помнещи стария свят ще изчезнат 0рkите на тъмнината ще овладеят света с терор хаус и жестокост невиждана досега Стойте на страната на Светлите сили нищо не може да корумпира и пречупи вашият Безсмъртен Животворящ Вечен Дух.Opkите на Луцифер c неживи мъртви слуги на Тъмнината ще угаснат мъртви завинаги за вечността.
287
11
 
12
 
! Отговори
До Вакс Ваксов преди 2 години
Мънгаропитекът е по-високо в еволюционната стълбица от ваксозавъра.
286
15
 
2
 
! Отговори
Митко преди 2 години
олкоа е елементарно! Младите не се ваксинират, защото умишлено искат възрастните им родители да умират, за да ги наследят. Това е нечовешко, но пък отговаря на естествения подбор. Но времето е нумолимо. Както всяка жена погрзнява, колкото и да е красива, идва момент, от който никй не я желае. Ще дойде и редът на младите, когато одъртеят...
285
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Света е променен усеща се в водата земята и въздуха Много вече е безвъзвратно изгубено Старият свят потъва Онова което някога е било ще бъде изличено и забравено завинагиМалкото живи помнещи стария свят ще изчезнат *** на тъмнината ще овладеят света с терор хаус и жестокост невиждана досега Стойте на страната на Светлите сили нищо не може да корумпира или пречупи вашият Безсмъртен Животворящ Вечен Дух.Орkите на Луцифер с неживи мъртви слуги на Тъмнината ще изгаснат мъртви завинаги за вечноста
284
2
 
2
 
! Отговори
GaladriEL преди 2 години
Света е променен усеща се в водата земята и въздуха Много вече е безвъзвратно изгубено Старият свят умира Онова което някога е било ще бъде изличено и забравено завинаги Малкото живи помнещи стария свят ще изчезнат *** на тъмнината ще овладеят света с терор хаoс и жестокост невиждана досега Стойте на страната на Светлите сили нищо не може да корумпира и пречупи вашият Безсмъртен Светъл Животворящ и Вечен Дух *** на Луцифер с неживи мъртви слуги на тъмнината ще угаснат завинаги за вечността
283
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На евреите не и требе Хитлер вече те сами се унищожиха. Бодене-будене-бодене а сега и затвориха и границите. Хитлер танцува в гроба.
282
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен (318)Дали ще е Омикрон или Макарон но вируЦа ще дойде и в Бг ако не със самолет то по водопровода или тока но ще дойде.
281
1
 
34
 
! Отговори
Миии преди 2 години
ВСИЧКИ ВЛИЗАТ В САМОЛЕТ СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! ЗНАЧИ ВСИЧКИ ЗАРАЗЕНИ С ОМИКРОН СА ВАКСИНИРАНИ ПОНЕ ДВОЙНО!!!
280
20
 
3
 
! Отговори
Вакс Ваксов преди 2 години
Клети,клети мангъропитеци...защо не умряхте при делатата..
279
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете всички самолетни полети в страната и Омикрон няма да дойде в България.
278
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичко са виновни ваксидиотите. Не им ли иде на акъла, че вирусът ще изчезне, когато изчезне интересът към него, т.е. към ваксините. Елементарно е !