Почти всички с Омикрон са се заразили след пътуване със самолет

Не можело да се каже дали новият вариант ще пробие и при ваксинираните
79
Почти всички с Омикрон са се заразили след пътуване със самолет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почти всички заразени от новия омикрон вариант на коронавируса са се заразили след пътуване със самолет, съобщи по БНТ доц. Лъчезар Томов.

Според математика засега не може да се каже дали новият вариант ще пробие и при ваксинираните. 

Според Светлана Велизарова от клиниката по детска пулмология метацията се е случила с много по-малко на брой хора, в които вирусът е престоял дълго време. Първоизточникът му е Южна Африка и то сред хора с ХИВ, които по принцип имат потиснат имунитет. 

У нас докато имаме сегашното ниско ниво на ваксинация, ще имаме и пета, и шеста вълна на пандемията с всички букви на гръцката азбука. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: самолетОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
12
 
! Отговори
Скоро по заведенията преди 2 години
Спокойно ще тръгне заразата също и от заведения, ресторанти, дискотеки, детски градини, училища, същите огнища на зарази ще бъдат и нови огнища на зарази и за новият вирус.
53
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам, че сме в Евро съюза. Това членство ни излезе през носа... Само беди, болести, неприятности... Съсипаха ни народа и държавата. Хайде сега, пътувайте където искате! Свобода, демокрация, лайф! ДА, ама, НЕ! Само затваряне на границите ще ни оправи! Но, ясно е, че това няма как да стане... ЖАЛКО!
52
7
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Предложение: Напълно подкрепям. Може да се започне от данъците и ДДС.В колкото по голям град живееш то да плащаш по голямо ДДС. Може да се степенува. От 10 хиляди до 50 хиляди 10% ДДС ,От 50 хиляди до 100 000 15%, от 100 000 до 500 000 18%, от 500 000 нагоре 20% ДДС. С останалите данъци същото :)
51
5
 
13
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Предлагам да се въведат в България по-големи данъци в големите градове, като по този начин да се стимулират хората да се разслоят по малките градчета; по малки населени места, по малка вероятност от разнасяне на зарази! В малките населени места хората да бъдат финансово стимулирани за това, че те постоянно (!) живеят там. Защо се откриват работно места само в големите градове, ами там всичко е пренаселено, няма места в детските градини, нито гробни места; при нас в градчето всичко има, всичко им
50
5
 
7
 
! Отговори
невероятно, но факт преди 2 години
Да си сложа ваксина? Това няма как да стане. Преди няколко дни заведох на лекар моите котки да им сложат годишните ваксини - те излязоха от клетките и яко надраскаха и изпоядоха двамата лекари в Плевен. Те котките имат също мнение относно задължителното ваксиниране, даже срещу някои задължителни заболявания по животинките. Изпитвам голям страх да не започнат и да идват в домовете и принудително да ни ваксинират. По МОЛове не ходя, нито на кафе, нямам необходимост от ваксини. Не искам, изпитвам с
49
0
 
17
 
! Отговори
Скитник преди 2 години
До Анонимен48За Ваше сведение - и при 100% ваксинирани вирусът няма да изчезне. Вирусът се разпространява и сред ваксинираните както е известно. Официалната теория е, че ваксините намаляват тежкото протичане и смъртните случаи (евентуално!), а не предпазва от заболяване.
48
5
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Предлагам да се затворят границата на Държавата, например за 5 (пет) години. Нямаме необходимост от туристи, а тези които искат да се потопят в топлите води на морето край Несебър, те за вземат и да отворят сайтовете, да четат и да слушат българска музика, да запалят един огън и да да врътнат скара тип българска ..! Шопинг? То всичко се произвежда в далечните източни страни и всичко което го продават с успех в Несебър, то може да се купи и в Лондон. Искаме пълен локдаунд за срок от пет години.
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха ---<<Ако всички са ваксинирани по цялата земя и се реваксинират, вирусът ще изчезне>>>---... това от телевизура ли го научи? Ваксината е срещу един ключ на спайка/ шипа на коронката. А всяка мутация на вируса може да промени ключа. Коронавирусите мутират 1000 пъти по-често от грипните вируси, затова до сега ваксина срещу коронавируси няма. Всичко което се продава са експериментални продукти, които спасяват от смърт???
46
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив,трябваше всички да се ваксинират.Вируса изчезва само при напълно ваксинирано население ,при това за няколко -години.Само лаик и страхливец може да твърди,че не трябва да се ваксинират хората.Факти :Португалия над 95% ваксинирани и са много по-добре от Германия,където са 65% ваксинирани, и безкрайно по-добре от България къдетомса ваксинирани 27%.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е необходим самолет,а постальон,хора от ЧЕЗ или ЕВН за да ти докарат вируса .Може да е и най-близкия роднина.Това ,че си на Дунава и имаш толкова земя ,няюа да те спаси.
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак пиша както преди първият щам. Затворете границите спрете полетите защото е въпрос на няколко дни да дойде ОМ и ще има нови 28 000 ОМрели и екарасижирини. Този вирус е по заразен и от първите два. Ако нямаше тази ваксинация вируса нямаше да мутира и досега от самосебе си щеше да е изчезнал. Професори вирусолози по бай Тошово време казваха. По време на вирус не е се прави ваксинация. Но няма кой да чете а и пачките са по важни за Капиталиста от здраветто на хората..
43
0
 
9
 
! Отговори
от района на Дунава преди 2 години
Никъде не ходя, освен на гробища при баба Мънка да й полея гроба с червено вино; тя милата почина наскоро на 98 години. На гости не ходя, нито желая някои да ми идва в нас; все пак аз живея добре, имам добро стопанство, имам и 34 котки и 7 песа. Двора е 17.4 дка, всичко имам, в това число и спокойствие. При този начин на живот няма как да достигне при нас заразата на 21 век, освен ако не я хвърлят от прелитащите над Дунава самолети идващи от Истамбул към Европа. Искам да достигна дълбоки старини
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щели сме да имаме перманентно вЪлни , ами да, от както свят светува си има грипен сезон, какво неестествено има в това ? Населението на България (това, което пребивава постоянно на територията ни) е по-малко от 1/1000 от световното население и по-точно на всеки 1400 човека от световната популация се пада един българин (от тези , които живеем тук) и сме точно един I_I_Iибaн процент от населението на ЕС , ЕДИН процент! По кой точно статистически закон ние сме някакъв фактор за разпространението ??
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задава се тоталното световно затваряне.
40
0
 
19
 
! Отговори
Скитник преди 2 години
Щом математици се изказват за заразността на вируса...За сведения на доцента - израелският гражданин, който се е заразил с новия щам е бил ваксиниран. Според израелските правила, за ваксинирани се броят само тези, които имат трета/бустерна доза.
39
1
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Да си бяха седяли на село - ама ги мързи да копят. 21 век било - искали всичко наготово до гъ*за им в кварталния магазин - е няма да стане.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЦАТА Е С ОМИКРОН !!!! Пазете се от него . Вирусът го е ударил и в главата и вече е чисто луд ...
37
4
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
А, този Омикрон е много-много опасен. Трябва да изолираме ЕС от нас. Не искаме ЕС в България.
36
1
 
8
 
! Отговори
До Ками - авторката преди 2 години
Мила Ками, ти такова заключение на статията и на матурата по БЕЛ не си писала. Аре малко усещане, душа :)
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъпсурт, в самолетите е много ковид-безопасно да се лети, четох го в днес.бг преди половин година!