Големите ученици се връщат в клас в четири общини в Ловешко

Заболеваемостта спада, намалява натискът върху болниците
29 ное 2021 15:03, Анисия Иванова
3

От днес в присъствена форма на обучение се завръщат част от учениците от 5 до 12 клас в четири общини в Ловешка област.

Причината е спадналата 14-дневна заболеваемост, която за областта вече е 470 на 100 хиляди души население, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Еленко Начев.

Още по темата

В общините Луковит, Тетевен и Угърчин от днес учениците от 7, 8, 10 и 12 клас се завръщат в присъствена форма на обучение за една седмица, а в община Ябланица, където от седмица учат на ротационен принцип, в клас се завръщат 5, 6, 9 и 11 клас.

В училища в тези четири общини, където паралелките са по една, всички ще учат присъствено, поясни Начев пред БТА и добави, че учениците няма да бъдат тествани преди учебните часове.

В общините Ловеч, Троян и Априлци продължава обучението от разстояние в електронна среда, тъй като там заболеваемостта все още е над 700 на 100 хиляди души. В дистанционна форма преминават и в Летница, където болните са се увеличили до над 500 на 100 хиляди.

Начев допълни, че в клас вече са се върнали над 90 процента от децата от 1 до 4 клас, чиито родители са дали съгласие те да бъдат тествани.

В Ловешко намалява и натискът върху лечебните заведения. В последния ден от миналата седмица хоспитализираните бяха под 150, при почти 230 в пика на четвъртата вълна на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Ловеч оздравяха бря )явно новия вирус е лъжа и полувина ,и без това лекари не желаят ваксиниция и им правят тест през ден за да влязат в болницата
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така наречената столица кога?