Проф. Христова: Омикрон заразява пет пъти по-бързо от Делта

Новият вариант все още не е в България, увери тя
Обновена: 29 ное 2021 17:01 | 29 ное 2021 17:01, Ния Христова
102
Проф. Христова: Омикрон заразява пет пъти по-бързо от Делта
Снимка: БГНЕС
Новият вариант на COVID-19 Омикрон се разпространява пет пъти по-бързо от Делта варианта. Това заяви в ефира на Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. 
 
Тя изтъкна факта, че Омикрон все още не е засечен на територията на България. 
 
"Имаме съмнения, че Омикрон може да циркулира на територията на цяла Африка. Необходимо е затягане на контрола по границите. Добрата новина е, че няма данни да протича по-тежко. Регистрираните случаи показват, че той преминава с леки симптоми", обясни тя.
Още по темата
 
Христова коментира още, че формулите на ваксините лесно могат да се променят, така че да се борят най-ефективно с новите варианти. 
 
"Технологично е много лесно, не се изискват и нови изследвания. Въпреки новите варианти, ваксината си остава най-сигурната защита", каза още тя. 
 
Задължителни PCR тестове на пристигащите в България, без значение откъде идват, както и спазване на карантината - за това призова директорът с цел ограничаване разпространението на новия вариант. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проф. Христова: Омикрон заразява пет пъти по-бързо от Делта"..............Аааа-ХА-ХА.....Тая е тотална ЩЕТА !!! значи Делта заразяваше за ...10 секунди?! Това означава че според тая пишман прУфесурка "О'Макарон" заразява за.....ДВЕ секунди.ако беше истина до сега 7 милиарда да го бяха минали и ЗАБРАВИЛИ .Такива КОМЕДИАНТИ разрушиха медицината и науката като цяло !!!
30
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без истински контрол на мерките България продължи да копае дъното в класациите по смъртност. Тази вина се носи от политиците, които заиграха с човешкия живот в името на изборния резултат.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската асоциация на туристическият бранш не харесва това. Тамън се бяха преборили Кацаров да отмени тестването за пристугащите от червените зони от 1 ви декември и тази лелка да дава такива съвети.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 пъти по-бързо от какво? Крокодилът е 5 пъти по-дълъг, отколкото е зелен. Ето такива изказвания дават шанс на антиваксърите да спорят, че системата ги лъже.----===----А можеше да прочетете поне първото изречение от статията, освен заглавието. Ето такъв подход, да разсъждаваш чел недочел, учил недоучил, подхранва антиваксърството.
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера измислиха вируса и вече тая зная колко бил бърз,алу стига с тоя театър никой не ви вярва
26
1
 
6
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
Ммммм,.... Откога го чакам.....
25
1
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
А делтата заразяваше цяла стая за 10 секунди. Баа маааа.му
24
2
 
24
 
! Отговори
Ооо микрон преди 2 години
Всички спортисти и футболисти са ваксинирани. Сега чакам обяснение от ваксърите защо двойно ваксинираният Никлас Зюле, заедно с още няколко от Байерн, както и целият отбор на Беленензеш са под карантина. Новината е прясна и всички са с омикрон.
23
1
 
15
 
! Отговори
поиукроапрофян преди 2 години
5 пъти по-бързо от какво? Крокодилът е 5 пъти по-дълъг, отколкото е зелен. Ето такива изказвания дават шанс на антиваксърите да спорят, че системата ги лъже. И после използват лъжливото овчарче за да оправдават това, че не искат да се ваксинират. Тези 5 пъти са изсмукани от пръстите на някой журналист борещ се за бомбастична новина и не прави чест на учен да подхвърля такива неща, за които е пределно ясно, че още никой не знае и не е доказал. Още е прекалено рано за това - трябват време и данни.
22
1
 
26
 
! Отговори
Не пет преди 2 години
а 5.2 пъти. Тези професори стават все по смешни, уж нямаме заразени, а те вече познават вируса!? Затова хората не им вярват, защото са шарлатани!
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки следващ професор добавя по една единица към скоростта на разпространение :)))
20
1
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
,, План Калерги,,-еврейски замисъл за намаляване броя на хората !!!
19
1
 
23
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Значи 5 пъти по- бързо ще свърши.
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да се ваксинираме с незнайно какво , тез и на челна стойка , ще ни карат да седим но само и да се ваксинираме. Не се плашете и бъдете здрави
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много професори, много нещо. С толкова професори трябваше да сме най-здравата нация.
16
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните ще се трупат на купчини пред входа на интензивните. А и ще ги трупат на купчини на изхода. Тази пандемия добавя и логистични проблеми отгоре на медицинските.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е.Макрон заразява само бабички. С френска любов.
14
1
 
28
 
! Отговори
K преди 2 години
След като се кара леко защо изобщо са необходими каквито и да било мерки срещу него? Да измества по-бързо делтата и да приключваме с този двегодишен панаир. Все срещу природата вървим. Оставете природата да си свърши работата и да ни избави от глу.павите (или пък користни) решения, които се взимат от хората с пари и власт.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лелче прилича на хигиенистка в спа център. Никакъв професер не е.
12
1
 
25
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
"добрата новина е че протича по леко" а според лекарите от Южна Африка - като настинка! Както ние известно отдавна истинските Ваксини ползват слаби или отслабени варианти на вирусите - за да предизвикат имунха реакция и научат Имунната систем да се справи с вируса при бъдещо заразщване. Следователно - Омикрон е перфектното решение! - Евтин, заразен, безопасен (колкото класическа ваксина) - за разлика от така наречените "ваксини" които са скъпи, опасни и краткотрайни (ако изобщо нещо пазят!)