СЗО: Преболедувалите COVID-19 с повишен рикс от заразяване с Омикрон?

Все още не е ясно дали новият щам е по-опасен от Делта варианта
Обновена: 29 ное 2021 07:09 | 29 ное 2021 07:00, Ния Христова
296
СЗО: Преболедувалите COVID-19 с повишен рикс от заразяване с Омикрон?
Снимка: БГНЕС

Предварителни данни показват, че хората, които вече са боледували COVID-19, може да имат повишен риск да се заразят с новия щам на Омикрон, съобщи Световната здравна организация.

СЗО отбеляза още, че данните са ограничени в сравнение с тези за други варианти на коронавируса, но се знае, че преболедувалите също са с повишен риск от повторно заразяване с щама. 
 
Организацията ще предостави повече информация "през следващите дни и седмици".
 
СЗО потвърди, че PCR тестовете могат да открият заразяване с новия щам.
 
По-рано организацията подчерта, че все още не са направени достатъчно проучвания на новия Омикрон и е твърде рано да се заключи, че може да е по-опасен от варианта Делта. 
 
Откъде е тръгнал?
 
"Новият щам на коронавируса, който се появи в Южна Африка, може да е възникнал при заразено и с ХИВ/СПИН лице". Такова предположение направи Петър Чумаков, вирусолог, член-кореспондент на Руската академия на науките пред портала ura.ru., съобщи БГНЕС.
Още по темата
"При такива пациенти новите варианти се появяват с по-голяма честота", казва експертът.
 
Чумаков обясни, че организъм със слаба имунна система е "резервоар" и в него коронавирусът може да мутира. А лицето продължава да заразява другите с вече модифицирана версия на вируса.
 
Преди това и други експерти, включително директорът на Института по генетика в Университетския колеж в Лондон професор Франсоа Бало, посочиха, че новият щам може да се е образувал в организма на пациент с ХИВ/СПИН, който не е получил подходящо лечение. 
 
Хроничното протичане на коронавирусната инфекция, с което имунната система не може да се справи, може да позволи на вируса да натрупа за продължително време голям брой мутации наведнъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
5
 
2
 
! Отговори
до Дръжте се преди 2 години
Е това е славитрифоновата патриотарщина и тъпанарщина.
182
2
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
Глупости ... Пъъълни глупости.
181
5
 
30
 
! Отговори
Дръжте се, хора преди 2 години
Народе, не забравяй,че ние сме БЪЛГАРИ.Който ни е захапал всеки си е строшил зъбите и сме му заседнали напреко на гърлото..Къде е Османската империя, къде е СССР. Скоро същата съдба ще имат и ФАЩ (Фашис/тки Съединени Щати) и СЗО. Само стойте и гледайте. И не се давайте. Който вече се е дал да се сърди на себе си.
180
3
 
50
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Да, ясно. Омикрон ще бъде претекстът, с който ще се отнемат правата и на преболедувалите. Искаш ли/ искат ли ти сертификат - ваксина на 6 месеца.
179
2
 
24
 
! Отговори
Изоставаш преди 2 години
До Василев "Световният елит от 13 фамилии собственици на банки и корпорации, които притежават повече от 50% от световното богатство"===Стара ти е информацията,Василев.Отдавна притежават над 80% от световното богатство.
178
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, кефят ме тия читанки. Тройно ваксинирани им донасят вируса, те разправят: преболедувалите са риска. Що? Щото не са боцнали трите дозички ли? А що не си признаят - въпреки трите дозички, въпреки въздесъщите тестове - пак им влезна вирусчето. Влезна им и си се върти с двеста. Хахах.
177
2
 
39
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Поредната троладжийска атака от слугите на Биг Фарма, срещу най-защитените от Ковид, но и най-неизгодните за тях финансово - преболедувалите Ковид, които са развили истински, естествен и траен имунитет! А те вече са близо 1 милиард в световен мащаб и са трън в очите на сатанистите от Фармакея! Демек, с тази публикация фарматроловете ви казаха: Преболедувалите са заразата!
176
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора не разбирате ли, че за жалост докато не вземем тоягите това ще бъде нашето и на децата ни бъдеще - АГОНИЯ БЕЗ КРАЙ
175
2
 
27
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И на СЗО бюджета им е десетки милиарди, ех... тази алчност, както и на докторчетата и математиците. Нали обещаха кунчо да се появи днес, да видим дали ще се появи.
174
2
 
30
 
! Отговори
Да преди 2 години
Все още нищо не е ясно, ама преболедувалите са по-малко защитени, ваксинираните са най-защитени, особено като почнат да ги бухат през 3-6 месеца. Страхотна защита.
173
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може през всеки три месеца да измислят нов щам.Вируси винаги е имало и ще има,просто сега измислих начин да контролират хората...
172
3
 
52
 
! Отговори
абе преди 2 години
Той, Тръмп хубаво искаше да спре кранчето на СЗО, ама - на, разкараха го. Дементният бил по- добър.
171
3
 
33
 
! Отговори
тетко преди 2 години
До ИзмаматаТе ни взеха съвсем за *** и не разсъждаващи.Но не са познали.
170
1
 
1
 
! Отговори
тетко преди 2 години
До ШопаМани,и те станаха едни ***!
169
2
 
53
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Има ли некой да верва на СЗО?
168
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със всеки нов щам и нов локдаун, СЗП и ВХО, се отдалечават все повче и повече от науката и здравия разум, на ваксърите им става още по-трудно да оправдаят всяко безумно решение на тези асоциации, дори и опорките им ще станат безпредметни ...
167
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, ние от истинския вирос не се оплашихме, та сега от микрончето ли??? Ха ха ха
166
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Фалшиви новини Не може да са интерси а СА интереси на тези фондации
165
3
 
56
 
! Отговори
Измамата преди 2 години
Омикрон заобикаля характеристиката използвана от РНК ваксините за имунитет, преболедувалите имат имунитет към всички белтъци на вируса. Ало, СЗО, *** нещастни, поне измислете нещо по-правдоподобно. Иначе мошениците ви плащат нахалост.
164
2
 
21
 
! Отговори
До да ви светна преди 2 години
Пич, пиши по-често. Явно си специалист и ги разбираш тия работи. Многократното ваксиниране е стрес за цялата система.