Ваксини и за децата, иначе са обречени на дълго боледуване

Флаконите на препаратите за до 12-годишни са по-различни
175
Ваксини и за децата, иначе са обречени на дълго боледуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Децата трябва да бъдат ваксинирани, за да бъдат здрави в противен случай ги обричаме на интубация, смърт, дълготрайно боледуване, категорична е епидемиологът д-р Христиана Бацелова.

„Оставим ли ги неваксинирани, ние ги обричаме на заразяване. Освен това, децата изграждат много по-бързо имунитет от възрастните“, допълни тя пред БНТ.

Още по темата

Според нея обаче, броят на ваксинираните деца у нас е малък.

„Надявам се много бързо да бъдат доставени детските флакони и министерството на здравеопазването бързо да реагира. Включително, аз очаквам да ваксинирам моите деца“, обясни д-р Бацелова.

Детските флакони са по-различни заради дозирането. Те ще бъдат и с по-различен цвят на капачката, за да може това да ги отличава от тези за деца над 12 години.

„Новият вариант на COVID-19 определено ни притеснява, не можем да кажем дали ще доминира над Делта, има такива опасения. Виждаме, че доста държави вече предприемат мерки за недопускане на неговото навлизане на територията им“, коментира епидемиологът Христиана Бацелова.

„За съжаление, при него се наблюдават доста промени, дали ще има пробив при ваксините, не може да се каже, фармацевтичните компании в момента правят проучвания“, обясни Бацелова в отговор дали новият вариант може да превъзмогне защитата от ваксините.

„Най-лошият вариант е да се върнем в изходна позиция - тоест да започнем отново ваксинирането с добавен компонент“, смята тя.

Според нея категорично има смисъл от бустерната доза.

„Моята препоръка е хората, при които са минали 180 дни от втората доза, изобщо да не чакат и да не си правят тест за антитела, а да се ваксинират“, обясни епидемиологът.

За ваксинираните с еднодозова ваксина д-р Бацелова обясни, че ако са минали 6 месеца, могат да си поставят бустерна доза с РНК ваксина.

„След 10 години няма какво да се случи от ваксините, тъй като нашият организъм е доста умен и нямаме дългосрочни ефекти“, категорична е д-р Бацелова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
9
 
6
 
! Отговори
Само приказваш преди 2 години
До НикогаНИКОГА няма да има бунтове. Ще мърморите и после ще се подчините. Знам ви много добре.
105
2
 
45
 
! Отговори
Никога преди 2 години
Да не сте посмели да пипнете децата!!!И да не лъжете ,че в чужбина били ваксинирани, то общия процент е около 60% за Европа, а за децата са единици.Този път ще има бунтове!!
104
2
 
35
 
! Отговори
Манипулативни изроди преди 2 години
Ако човек отвори данните на НСИ за смъртността (обща, не само от COVID) ще види, че през 2021 спрямо 2019, за периода от началото на годината досега, във възрастовата група 0-19г. са починали с 41 души или 7% по-малко. За втора поредна година може да благодарим на COVID кризата освен за сериозните образователни дефицити и за понижена смъртност сред децата.За такива всяващи страх и паника изказвания, които не почиват на факти, трябва съд и лишаване от медицински права.
103
2
 
37
 
! Отговори
Tyty преди 2 години
Смърт за тая гадина и всички долнопробни сатанисти, които посягат на децата. 😡
102
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт за тези, които искат да боцкат дечицата. Позор за родителите, които са съгласни.
101
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА БИЛИ ВАКСИНАТА МУ ПРИЗНАВАМ, ЧЕ Е СПРАВЕДЛИВ! НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА НИТО ОТ ВЪЗРАСТ , НИТО ОТ ПОЛ , НИТО ОТ РАСА ИЛИ ПЪК ОТ БОГАТСТВО! САМО ГО ИНТЕРЕСУВА БРОЙКАТА ДА НАМАЛЕЕ
100
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ръцете от децата мръсни предатели!
99
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Таня - "Тогава каква е логиката да се ваксинират?" - Логиката е проста от $1000 на секунда ,да станат поне $5-6000 на секунда .За печалбите на производителите говоря :)))
98
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До 94 Анонимен/ АКО БЕШЕ ЧЕЛО СТАТИЯТА ВАКСИНИТЕ МОГАТ ДА СА И ОПАСНИ КОЯТО ПУБЛИКУВАХА ТУК ,ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ БЕЗ ДА ПИТАШ! А ЕМА ПОИСКА ДА СЕ ДОПИШЕ В ЛИСТОВКИТЕ НА НОВИТЕ ВАКСИНИТЕ , ЧЕ ПРАВЯТ И ТРОМБОЗИ!
97
1
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 96 преди 2 години
"Кой убивали ваксините??" Можеш да кажеш "КоИ (са тези, които) убивали ваксините?" или "Кого убивали ваксините?". Ама тези работи се учат в шести клас...
96
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Запозната - "Моите деца съм ги ваксинирала. От къде на къде вашите ще ми разнасят болести." Я по добре да се запознаете ,че ваксинирани пак разнасят този вирус .
95
1
 
11
 
! Отговори
Пруцента преди 2 години
Много си си повярвал. Хахаха
94
3
 
41
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Ваксините не спират разпространението на заразата, а само помагат да изкараш по-леко вируса. Децата го изкарват по-леко. Тогава каква е логиката да се ваксинират? С или без ваксини пак ще са разпространители. Аз не разбирам как може интелигентни хора въобще да я дискутират тази тема и да обвиняват останалите, че не мислят. Ами това е логиката, покажете вашето логично обяснение.
93
4
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Запозната/ И ТЕБ И ДЕЦАТА ТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ЗАТВОРЕНИ! ША МИ РАЗНАСЯТЕ БОЛЕСТИ! ВАКСИНИРАНИТЕ НЯМАТ ПОЧТИ НИКАКВА ЗАЩИТА СРЕЩУ НОВИЯ ЩАМ ОМАКРОН! А ДО НОВАТА БУСТЕРНА ОМАКРОН ДОЗА ЗАТВОР ЗА ВАКСИНИРАНИТЕ КАТО ТЕБЕ И ДЕЦАТА ТИ!
92
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детските ваксини са по-различни, защото Пфайзер тайничко добавиха в тях препарат срещу инфаркт, че нещо ги досрамя толкова много инфаркти да има сред децата веднага като се набодат. Не е естествено някак и трудно се крие от общественото внимание. Виж, като мине месец или два от ваксината и получат инфаркт, тогава поне може да се отрече връзката с ваксината. Ще твърдят, както и за възрастните, че им е дошло времето и хора умират постоянно и ще питат кво очакваме да живеем вечно ли...
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 95 Здраво тролваш? Аргументите са безчет и са необорими данни, трупащи се все повече, както ти е добре известно. Като почнеш от тромбози и миокардити, минеш през хронични неврологични и стигнеш до скоротечни онкозаболявания!
90
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Айде бе--- Да, един от прецаканите с ваксина съм. Високо платенфилмов продуцент, чета научни доклади, изследвания и т.н. Такива като тебе ми целуват краката
89
2
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ ВАКСИНАТА: ДЕЦАТА , ДЕЦАТА ,ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА! СКОРО ЩЕ БЪДЕ УРЕДЕНО И ЗА ОТ 1 ДО 4 ГОДИНКИ
88
8
 
7
 
! Отговори
Кис преди 2 години
Хайде само без квалификации, че тази вещицца била такава, защото била гласувала за ГЕРБ! Видяхме и Мун40, селският iдiот как се 0дупi на Сатаните в Брюксел и Вашингтон и въведе Ковид паспортите! Само недейте да ми пробутвате троянския кон - шапкаря Радев, за по-добър от Банкянския пожарникар! А сега, с новото коалиционно правителство на комунистическите кyрвi, чалгарите от Шоуто на Слави, педдерастчетата от Да България и Кирчовците, ше се насадим от трън та на глог, та ще викаме Баце да се върне
87
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви чете просто тиите отдавна. Само се смеем на заглавията. Моите деца и ние, плюс родителите ми минахме още миналата годиналеко и меко. След това след каквито и да билоконтакти вече повечеот година, с болни хора, не ни е хващала и хрема дори. Пък вие си пишете поръчките. Захлебвайте,че освен да изпълнявате престъпни поръчения, нямате друго какво да правите - разни безработни социолози, политолози, пи сачи, драс качи, математици и т.н. - все едни и същи тр о ладжии на фармамафията.